Žampiony plněné métským salámem
Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 126 kJ / 30 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
Tuky | 1,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 112 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Můj experiment. Ještě ráno jsem dumala, čím jen naplnit žampiony, aniž bych to už někdy zkoušela. Métský salám-kdysi čajovka a doufám, že jej znáte, žampiony spolu se špekáčkem báječně ochutil. Vyzkoušejte..
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 5. 2012 18:17
hosta: už nám ho tady stavějí!!
9. 5. 2012 18:08
Jana Remkova: métský je z těch, co obsahují tohlehttp://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E250, ale je fakt, že to obsahují všechny uzeniny. Jinak jsem zjistila, že nejkvalitnější, s největším podílem masa a nejmenším soli jsou uzeniny v Lidlu
9. 5. 2012 18:03
kuchařka na skok: máš naprostou pravdu, souhlasím s tebou, že za komunistů bylo lepší jídlo, ikdyž menší výběr! Ale pozor, čajový salám byl i za nich, ale byl mnohem lepší. Jenže žijeme dnes, máme jíst zdravě, no, nekup si hovězí maso pro 2 lidi za 100kč, nekup si ryby, které jsou kvalitní kilo za 300kč, nekup si vychrtlého králíka..myslím jsou to všechno potraviny zdravé, ne? Něco jíst musíme a určitě uznáš, že cokoli vezmeš v obchodě do ruky, jsou v tom éčka. I v jahodovém kompotu jsou éčka z těch brouků, nebo co to je. No a nekup si čerstvé jahody 250g bez chutě a zápachu za 30 kč. Takže chodím s lupou po obchodě, snažím se najít šunku s větším obsahem masa a jednou za čas sáhnu na pult pro něco nezdravého
9. 5. 2012 17:28
Jani ,skvělý rcpt...uložím a vyzkouším.Taky pokaždé přemýšlím,čím žampiony naplnit a tohle je bomba nápad...+bod
9. 5. 2012 17:27
Koubkova: Děkuji za uznání
9. 5. 2012 17:24
kuchařka na skok:Tohle patří do diskuze, ne do komentářů
9. 5. 2012 17:16
kuchařka na skok (neregistrovaný/á)-zase jedná chytrá
9. 5. 2012 17:13
já bych si teda také pochutnala Jani,
9. 5. 2012 17:05
Já si myslim, že komunisti byli hajzli jako Brno, ale potraviny byli tenkrát sice malovýběrové a málo všeho, ale určitě poctivější a bez dnes tolik přidávaných éček. Dnes je sice všeho všude v zimě v létě hodně, ale najít poctivý výrobek bez barviv a éček je umění. Takže šok si myslim zažívají naše organismy hlavně v téhle době plné chemie a doplňků stravy. Je na každém, co si koupí, vybere, sní a z čeho je jeho tělo a těla jeho dětí postaveno... Métský salám a celkově uzeniny asi nejsou ten pravý stavební prvek... To je můj názor. I s malým občasným množstvím se tělo zbytečně pere. K čemu jsou pak lidem "jarní očistné kůry" apod.?
9. 5. 2012 15:58
U nás prodávají métský salám i čajovku,ale rozdíl jsem nezaznamenalazajímavý receptík
9. 5. 2012 15:24
Jana Remkova:
9. 5. 2012 15:10
spagetka: No, u nás mají pouze "něco" pod názvem "métský salám". Mám pocit, že to přejmenovali, je to vlastně nový sortiment Alberta..ubrali nám tmavé pečivo, přidali métský salám!! není to k nas....í?
9. 5. 2012 15:08
Jana Remkova:Tys mě nepochopila, tam maj něco i s názvem "čajovka", o tom jsem mluvila, teda psala
9. 5. 2012 15:06
1974andrea: já myslím, že jsem předvedla, že se stravuji "většinou" zdravě a jednou začas si dát něco nezdravého musíme, jinak by náš organismus dostal šok, po těch letech, kdy nás krmili svinstvama. Dnes už toho moc zdravého není a čajovku miluji. Je mi úplně fuk, pokud se nad tím někdo pohoršuje
spagetka: Tenhle métský salám je přímo z Alberta!
Anna Kocikova: díky za upozornění, už je to v houbách!! Jinak všem díky za zájem a komentáře
spagetka: Tenhle métský salám je přímo z Alberta!
Anna Kocikova: díky za upozornění, už je to v houbách!! Jinak všem díky za zájem a komentáře
9. 5. 2012 14:49
Jani, dobrej nápad se zajisté chutnýmáš 7.bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 22 minutami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 11 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 38 minutami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 1 hodinou
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 3 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 8 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 9 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 9 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 12 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 12 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 15 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek upekl německý jablečný koláč Apfelkuchen: Vláčnost vykouzlíte přidáním zakysané smetany, radí cukrář
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: čím naplnit žampiony žampiony co obsahují čajový salám tatarák z métského salámu hrubý metský salám čajový salám složení co obsahují žampiony jak naplnit zampiony čim naplnit zampiony salám cibuláček k čemu salám cibuláček čajový salám - složení metsky hruby cibuláček z lidlu tatarák z hrubého métského tatarák z métského tatarák z čajovky tatarak z hrubeho metskeho salamu métský salém medský salát
Suroviny: žampióny, salám métský, špekáček, sýr tavený, cibulka zelená, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej
Žampiony plněné métským salámem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vopv
28 názorů