Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Louhované preclíky

Pokud jste dodnes preclíky pouze kupovali, tak je čas na změnu. Podle našeho propracovaného receptu a s pomocí domácí pekárny vystřihnete krásné louhované preclíky s křupavou kůrkou a vláčným středem. Budou tak dobré, že na ty kupované zapomenete!

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

14. 5. 2012 11:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

32 preclíků

Nutriční hodnoty

Energie9 283 kJ / 2 219 kcal
Bílkoviny57,66 g
Tuky85,20 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 484 mg
Sodík 18,59 g
Sůl12,07 g
Sacharidy298,49 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Preclíky mají křupavý, hladký povrch a vláčnou střídu - záleží i na tom, jak moc je vypečete. Díky svému lehounce nahořklému povrchu připomínají chutí tyčinky Bohemia.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Příprava kynutého těsta bez pekárny je popsána v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

16. 3. 2017 21:53

Zuzana: určitě, Zuzko. Sušeného droždí dej přibližně 8 g.;-)

Zuzana

16. 3. 2017 17:28

Můžu se zeptat? Můžu použít 20g sušeného droždí? Nebo je myšleno droždí čerstvého a sušené použít nejde??

MajdushQa MajdushQa

19. 10. 2016 09:23

Preclíky jsou parádní ale příště musím péct z dvojité dávky toto zmizelo během 15 minut přidávám fotku :yes:

cathleen cathleen

8. 9. 2016 16:19

Helena : děkuji, Heleno, i za fotku:-K

Helena

8. 9. 2016 15:02

ahoj prave jsem vyzkoušela tento recept a je to fakt lahoda...doporucuji před louhovanim nechat vytvorene precliky nebo bagetky kynout několik hodin v lednici a pak teprve dat do vrouci lazne se sodou - při peceni jsou pak nadychanejsi a jemnejsí......ale davam absolutni jednicku :yes::yes::yes::yes::yes:

cathleen cathleen

20. 11. 2013 10:34

Veronika.Hrozna: :-O Dobrý nápad! Jen nevím, jak ho zrealizovat v domácím prostředí, kde je preclíků hodně a louhovací hrnec relativně malý.....snad někoho napadne, jak na to :-))

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 11. 2013 10:11

Předevčírem byl pořad Utajený šéf ,kde byla síť pekáren preclíku ,myslím,že v USA. Preclíky nechávaly kynout na rovném sítu a pak je i s tím sítem namáčely do sodového roztoku a pekly ! Takže se nic nepokazilo ,tak jako mě. :-D

cathleen cathleen

18. 11. 2013 09:47

salmi: :-8 jsem ráda, že jsi s výsledkem spokojená. Doufám, že tě rodinka pochválila !;-)

salmi salmi

15. 11. 2013 13:05

tak jsem je dneska upekla, poprve jsem zkousela to louhovani a je to sranda :-D jak vypadaji, tak i chutnaji, jsou fakt paradni, takze diky za recept, delala jsem z oleje, ze sadla by byly urcite jeste lepsi, ale tady v zahranici jsem ho jeste nepouzivala, tak nevim, jake je chutove, nechtela jsem riskovat :-)

orni70

26. 1. 2013 13:38

cathleen: Díky moc. Tak já to vyzkouším :-)

cathleen cathleen

24. 1. 2013 11:24

orni70: :-)samozřejmě půlka kostky čerstvého ;-)

orni70

24. 1. 2013 11:20

Mám louhované preclíky ráda a tenhle recept vypadá moc dobře. Chtěla bych ho vyzkoušet. Jen mě trochu mate - 20g droždí. Je myšlena půlka kostky čerstvého nebo 2Og sušeného droždí?

magdalenka magdalenka

20. 1. 2013 21:44

cathleen: a jedno je fakt, že moje výrobky nemajú taký dlhý pobyt v rúre, ako udávaš. Rodina si želá mäkké pečivo. Tak neviem, či teraz sú bledšie pre nedostatok sódy (minula som všetky zásoby:-D), alebo boli málo v rúre...budem musieť zas robiť pokusy...:-D

cathleen cathleen

20. 1. 2013 19:30

magdalenka: máš je čím dál hezčí:-K
S tou sodou...nevím. U receptu, ze kterého jsem si vypůjčila to louhování sodou, bylo psáno, že sodu vsypeme do vřící vody a vkládáme preclíky. Tak se tím řídím.

magdalenka magdalenka

19. 1. 2013 22:26

cathleen: určite pôjdem do nich...:-K
Ja som sódu dávala už na začiatku do vody, pred varom, myslíš, že to má vplyv na výsledok?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: louhované pečivo louhované pečivo recept louhované testo preclíky recept preclíky bavorské recept louhovaný rohlík louhové pečivo louhování pečiva bavorské preclíky louhovaný rohlík recept bavorské preclíky recept co je louhované pečivo bohemia preclíky preclíky bohemia recept na precliky louhované rohlíky bavorský preclík preclík recept domácí louhované rohlíky lohované těsto

Suroviny: voda, sádlo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí, soda jedlá, voda, žloutek

TopRecepty.cz

Louhované preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQmm