Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Kedlubna je všestranná a pro zdraví velmi prospěšná zelenina. Na másle připravená kedlubna je výborná sama o sobě, zkuste si ji ale připravit s opečenou krkovičkou posypanou petrželovou natí s brambory a určitě si pochutnáte .
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 476 kJ / 1 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,52 g |
Tuky | 41,52 g |
Vláknina | 16,95 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 62,06 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2023 01:44
Mam dovareno a dojedeno (proto zadna fotka). Je to moc dobre! Nejim veprove, tak jsem pouzila kureci. S krutim by to asi bylo kepsi, ale rozhodne skvely recept a budu ho pouzivat.
4. 6. 2022 08:34
mám ráda dušené kedlubny na másle, ani to maso nemusím mít
4. 7. 2021 15:43
Opravdu výborný recept, uvařil a moc si pochutnal. Dávám bodík a fotku.
31. 12. 2016 09:35
myslite ze by to bylo dobre i s kedlubnovym zelim?
8. 7. 2014 16:30
Eliz (má jmenovkyně), moc děkuji za recept. Dnes jsem s ním měla velký úspech. Opravdu bomba, tak jak jsem si z dětství pamatovala dušené kedlubny, které jsem z duše nesnášela, tak dnes tvůj recept přečkal všechna má očekávání. děkujííí a těším se další tvé recepty. B.(jsme i stejný ročník). Dovolila jsem si připadat i fotku. Pokud budeš chtít, tak ji smažu
23. 5. 2012 07:26
pěkný receptík dělám podobněje to moc dobré+10
21. 5. 2012 22:38
Moc děkuji za komentáře, body a hlavně regionální polemiku...To přímo miluju, stopování v historii - jak a co se v kterém kraji naší země vařilo... Kdybych byla mladší (cca o 20 let), možná bych tomu zasvětila i diplomovou práci... A to myslím vážně.
21. 5. 2012 22:20
1974andrea - já z Kralovic, u nás se jí s rozpekem a dělají se z vepřového plecka.Mimochodem, rozpek dáváme i ke " kožlandě", to je česneková omáčka s uzeným.Kolem Lubné dávají rozpeky i k bramboračce.
21. 5. 2012 20:24
Porada:Jsem z Plzně a děláváme je takto http://www.toprecepty.cz/recept/22481-dusene-kedlu..., někdy bez masa, ale s rozpekem ne, ten se tady dělá k dušené mrkvi nebo houbové omáčce
21. 5. 2012 19:52
Na plzeňsku se dělají jen s vývarem bez mléka a podávají se s kynutými plackami tzv." rozpeky ". Také vynikající pokrm. Jinak
21. 5. 2012 19:06
Doma by mi to asi nejedli, už několikrát jsem zkoušela tepelně upravenou kedlubnu a neuspěla jsem Ale já bych si pochutnala
21. 5. 2012 19:02
21. 5. 2012 11:21
Elízo, tak podobně to dělávám i já a máme tu kombinaci maso+kedlubny moc rádi a je to dobré i s uzeným, nebo uzenýma kuřecíma stehnama-to je obvzlášť dobré a někdy to vyzkoušejMáš 8.bod
21. 5. 2012 08:42
vypadá to moc hezky, maminka dělávala podobně, ale dávala hovězí maso.. děkuju za připomenutí
21. 5. 2012 08:38
Tak toto mám moc ráda - klidně i bez masa
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 1 hodinou
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 11 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 4 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 4 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 7 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Další recepty
Tématické fráze: dušené kedlubny s vepřovým masem vepřové na kedlubnách vepřové v kedlubnách veprove s kedlubnou vepřové na kedlubně vepřové maso na kedlubnách maso na kedlubnach dušená kedlubna s masem plecko na kedlubnach vepřové dušené v kedlubnách dušena kedlubna vepřové maso v kedlubnách dušene veprove na kedlubnach na kedlubnách dušené kedlubny veprova plec na kedlubnach vepřové v kedlubně vepřové s kedlubnami dušená kedlubna s vepřovým masem kedlubny s veprovym masem
Suroviny: maso vepřové, kedlubna, máslo, mouka hladká, cukr krupice, vývar masový, mléko, nať petrželová, sůl, pepř mletý
Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Y1j
17 názorů