Pěry z bramborového těsta
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,18 g |
Tuky | 9,81 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 251,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází z knihy: Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb opomíjená jídla a zvyky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 9. 2023 19:47
Zdenka1: A já děkuji za pochvalu fotky.
15. 9. 2023 14:12
Zdenka1: tu jsem vyměnila já, nevadí ti to? Recept je moc pěkný a zaslouží si pěknou fotku - a nad touhle se sbíhají sliny
15. 9. 2023 13:00
Merylas (moderátorka): Děkuji za pochvalu i za krásné fotky. Jsem ráda, že jsi svou fotku dala jako hlavní. Jednak fotíš lépe než já a navíc máš i hezčí talířek, který pěrám sluší mnohem lépe. Díky
15. 9. 2023 10:06
Julia Oskerova: Děkuji za pochvalu fotografie. Recept není můj, ale tak mě zaujal, že jsem ho prostě musela vyzkoušet. A jsem za to ráda, protože všem chutnalo a jistě se k němu zase vrátím. Tímto děkuji autorce, že sem recept vložila i pro nás ostatní.
15. 9. 2023 09:00
Merylas (moderátorka): Tvoje foto s tým kvietkovým tanierom ma úplne dostalo. Presne takto ma čakávali "perky" od babky, keď som prišla zo školy. To sú už len spomienky, som rada za pripomenutie a urobím príležitostne pre vnukov.
15. 9. 2023 07:06
23. 8. 2023 16:20
Mám moc ráda tento typ sladkých jídel a kombinaci - brambory, povidla, mák. Bramborové taštičky plněné povidly občas dělávám. Tentokrát jsem dělala podle tohoto receptu a povedly se na výbornou. Z uvedeného množství jsou 4 velké porce. Přidala jsem foto, 5 hvězdiček a doporučuji vyzkoušet.
25. 8. 2012 10:15
Frantiska:tak to máš asi tu samou co Rebi. Doufám, že se o nějaké nové receptíky s námi podělíš
22. 8. 2012 13:27
jinak zrovna jsem si koupila knizku Slovacka kuchyne od Ikaru a je taky moc hezky udelana
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...
21. 8. 2012 18:31
pěkný recept
21. 8. 2012 15:28
Klara:A prečo by som sa mala hnevat, som rada a velmi pekne ďakujem za vyzkúšanie aj za peknú fotku
21. 8. 2012 13:07
Zdenka1: Zdenka, vďaka za recept, je síce pravda, že slivkové gule robím každý rok, ale chcela som vyskúšať tento recept. Ingrediencie som použila všetky, ale od oka. Len zemiaky som mala odvážené, bolo ich presne kilo. S cestom sa krásne pracuje a i keď som ešte nechutnala, ale gule sú výstavné /samochvála smrdí/, ale čo, už?
Keď sa nenahneváš, dám sem fotku.
Keď sa nenahneváš, dám sem fotku.
21. 8. 2012 08:00
hned bych ochutnala - kecám, ochutnala a spořádala mňam
21. 8. 2012 07:51
Děkuji všem za kladné hodnocení
rebeka:autorkou knihy ze které jsem čerpala je Marie Lekešová z Hluku, které je 75 let. Při různých příležitostech předvádí své kuchařské umění v památných domcích, k velké radosti strávníků. Těším se, že i ty něco přidáš ze své knihy
Klara:"Z bramborového těsta se vařívaly guliváry v období, kdy na podzim dozrály trnky. Jedli jsme je každý druhý den. V zimě, když už byla navařena povidla, se vařily pěry. /úryvek z knihy/
rebeka:autorkou knihy ze které jsem čerpala je Marie Lekešová z Hluku, které je 75 let. Při různých příležitostech předvádí své kuchařské umění v památných domcích, k velké radosti strávníků. Těším se, že i ty něco přidáš ze své knihy
Klara:"Z bramborového těsta se vařívaly guliváry v období, kdy na podzim dozrály trnky. Jedli jsme je každý druhý den. V zimě, když už byla navařena povidla, se vařily pěry. /úryvek z knihy/
20. 8. 2012 22:53
Mňam, mňam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 2 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 4 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 7 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 14 minutami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 21 minutami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 34 minutami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 59 minutami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 1 hodinou
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 1 hodinou
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Mini větrníčky s jahodami
Grinchch2010 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Bramborové těsto je velmi variabilní. Vytvoříme z něj výborné sladké i slané pokrmy. Hodí se na obědy, večeře i chutné moučníky
Další recepty
Tématické fráze: guliváry bramborové pery recepty z bramboroveho testa trnkové gule povidlové pěry opomijena jidla a zvyky slovácké pěry recept na gulivary recept na pěry testo na pery bramborové pěry s povidly bramborové gulivary s makem marie lekešova hluk guliváry recept trnkove pery jak se dříve žilo a co se jedlo v hluku pokrmy z bramboroveho testa z bramborového těsta švestkové guliváry gulivary recepty
Suroviny: brambory, mouka hrubá, krupice dětská, solamyl, vejce, ocet, sůl, povidla švestková, mouka, máslo, mák mletý, cukr moučkový
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
23 názorů