Polévka koprová - kulajda
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a vejce. Polévku můžete navíc upravovat podle své chuti.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 756 kJ / 1 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,62 g |
Tuky | 104,95 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 2,22 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 75,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Polévka je hodně sytá a vydatná, proto u nás podáváme další chod až za 3 hodiny. Je u nás velmi oblíbená.
Dávám vše většinou "od oka", dle chuti a oblíbenosti surovin (někdy bez hřibů, někdy jen rozkvedlaná vejce a jindy zas jen vařená).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 4. 2020 20:01
10. 9. 2016 13:06
Nemyslím to konkrétně k tomuto rcp, ale Je potěšující potkat člověka či dámu kteří recepty i čtou a ne je pouze bezduše palcují.
K receptu: Smetanu přidávám až nakonec a čerstvý kopr nevařím
10. 9. 2016 12:07
26. 4. 2014 13:48
17. 9. 2013 16:48
30. 3. 2013 14:10
22. 8. 2012 11:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 1 hodinou
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 12 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím zahustit polévky a omáčky? Jíška je klasika, ale co třeba vyzkoušet červenou čočku, pohanku nebo hrašku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Další recepty
Tématické fráze: polévka kulajda s koprem kulajda se zakysanou smetanou kulajda s koprem koprova polévka koprová polévka se zakysanou smetanou kulajda recept koprová polévka ze sterilovaného kopru recepty kulajda s koprem polivka kulajda polévka s koprem recept kulajda s koprem polévky recepty polévky recepty-kulajda kulajda bez hřibů kolajda s liškama recept koprova polivka koprová polévka s houbami koprová polévka recept polevkakulajda koprová polévka se smetanou
Suroviny: máslo, mouka hladká, cibule, kmín celý, sůl, brambory, houba hřib, kopr čerstvý, vejce, smetana sladká, smetana kysaná, ocet
Polévka koprová - kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L0Lj
7 názorů