Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou
Suroviny
Porce: větší dortová forma
Nutriční hodnoty
Energie | 26 308 kJ / 6 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,72 g |
Tuky | 312,48 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 747 mg |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 759,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nejsem na zdobení, což už všichni víte, tak mě za to nebijte ani nepomlouvejte, jinak vám můžu říct, že zákusky jsou díky cuketě krásně vlhké! Vyzkoušejte, těsto se hodí na všechno sladké a cuketová úroda stále pokračuje.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2012 19:59
Dajda:Dajdo, málo sladký je to proto, že u nás nejsou v kurzu přeslazené, nebo víc sladké moučníky jako u tebe. Díky, že jsi vyzkoušela a jsem ráda, že chutnalo
17. 9. 2012 19:44
Upekla jsem na neděli, dala ochutnat kdekomu a sklidila úspěch. Hlavně to nebylo moc sladké a to u nás boduje!!
29. 8. 2012 16:35
dala bych si+9
28. 8. 2012 13:33
No, mňam
27. 8. 2012 20:52
Oskeruska:jj, já to i píšu, že bude asi víc druhů
27. 8. 2012 20:50
+7
27. 8. 2012 20:37
Maris,ja kdysi davno,davno..tak pred vic jak 20lety dostala trosku mleteho kardamomu a byl krasne zluty a krasne vonel..byl zluty stejne jako kurkuma..tak nevim..treba je vic druhu (jako treba paprika ma ruznou barvu
27. 8. 2012 13:27
Bibinka:, jelen zůstane jelenem, tady jsem našla obrázek kardamonu - i mletého. Asi to nevyřešíme
http://www.profimedia.cz/fotografie/lusky-kardamon...
Teď jsem ještě našla, že se používají ještě kardamonová semínka, to zelenkavé jsou tobolky, a ta jsou hnědá.
Promiň, že se tady tak rozepisuju, ale opravdu mě zarazilo to množství, protože kardamon je hodně výrazný. Já vím, že už jsi to opravila
http://www.profimedia.cz/fotografie/lusky-kardamon...
Teď jsem ještě našla, že se používají ještě kardamonová semínka, to zelenkavé jsou tobolky, a ta jsou hnědá.
Promiň, že se tady tak rozepisuju, ale opravdu mě zarazilo to množství, protože kardamon je hodně výrazný. Já vím, že už jsi to opravila
27. 8. 2012 13:13
maris: Maris, jaký je tento zelený vevnitř on se pak drtí a asi suší...nevím, techniku neznám, ale je fakt, že už jsem ho viděla i u těch kořenářů, co stávají u marketů a prodávají kde jaké koření, měli ho téměř stejný, jako jsem koupila, tak nebuď jelen a skus ho sehnat......
27. 8. 2012 13:06
Jani, na to zdobení jsi na tom asi jako já. Nicméně, velká pochvala, protože jen ten, kdo to až tak neumí umí ocenit tu snahu trdla. Moc hezký zákusek, líbí se mi hrnkování a i ta cuketa
27. 8. 2012 13:04
Bibinka:Jani, teď mi to taky došlo, fakt nemyslíš kurkumu, jak píše Maris??????
27. 8. 2012 13:01
Oskeruska: Oskeruško, díky za upřímnost, toho si vážím Já když vidím to zdobení našich Topaček-cukrářek, tak mě popadá amok a koukám s vyvalenýma očima a všem zdravě závidím Holt každému není dáno to umění a já neměla nikdy důvod se to učit, protože dorty u nás dělala moje maminka celá léta a do nedávna jsem ani neměla zdobičku
27. 8. 2012 13:00
Bibinka: Bibi, já jsem z toho jelen kardamon znám tento
http://www.venusanka.cz/index.php?page=viewclanek&....
Teď mě ale napadlo - nemyslíš Ty kurkumu ? , to by ta barva potom odpovídala
http://www.venusanka.cz/index.php?page=viewclanek&....
Teď mě ale napadlo - nemyslíš Ty kurkumu ? , to by ta barva potom odpovídala
27. 8. 2012 12:56
maris: Maris, kardamom je mletý a barví do žlutohněda, lá ho koupila v bývalé Hypernově-nyní Albert, originál sáček ti neukážu, protože si to hned při koupi přesypávám do nadepsaných kořenek. On ve všech buchtách má účel jen na tu hezkou barvu-kdysi jsem to četla na nějakém webu a když ho nepoužiješ, nic se nezmění jo a díky za upozornění, má tam být lžička-člověk nemá chvátat
27. 8. 2012 12:35
spagetka:děkuju, podívám se.Já znám jen semínka - zrnka - nevím, jak to nazvat, a ta jsou spíš světle nazelenalá. Asi bude víc druhů, protože i kdybych je umlela, tak by barvu nepřidala.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 16 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 19 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kedlubnové smaženky
Fofa. uvařila před 40 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
plysovykozisek uvařila před 1 hodinou
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Yvajs uvařil před 2 hodinami
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 4 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 8 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 13 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 13 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 18 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 19 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 19 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zákusek z cukety cuketový zákusek hrnkový čokoládový dort krem z hery hrnkovy korpus krém na dort z héry hrnkovy zakusek zakusek s karamelovym kremem zákusek z héry technika zdobení dortů krémem techniky zdobení dortů krémem těsto na dortový korpus recept na zákusek z cukety čokoladovy krem z hery zákusek s cuketou hrnkový korpus na dort zakusky z bile čokolády zakusky z hery stracatela dort krémy z hery
Suroviny: cuketa strouhaná, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, vejce, cukr vanilkový, kardamom, prášek do pečiva, mléko, pudink karamelový, máslo, cukr vanilkový, cukr krystal, čokoláda na vaření, tuk 100%, poleva čokoládová, jahodová marmeláda
Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zvlg
21 názorů