Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka na kyselo (bez mouky)

Čočka pomalu upadá v zapomnění a to je veliká škoda, protože je to báječná luštěnina. Klasická úprava na kyselo se připravuje na Nový rok, ale dopřát si ji můžete kdykoliv během roku. Místo mouky je k zahuštění použita rozmixovaná čočka.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

27. 8. 2012 12:29

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 313 kJ / 314 kcal
Bílkoviny20,30 g
Tuky15,62 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 216 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy20,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jednoduché, rychlé, bez zbytečného zahuštění :) tuhle budu dělávat častěji

MilkaCerna

23. 5. 2023 09:01

Vždy jsem zahušťovala moukou, včera došla tak jsem zkusila podle receptu a už nikdy ne mouku. 😉

Jaromira18 Jaromira18

20. 3. 2022 16:58

Také zahušťuji, že trochu rozmixuji ponorným mixerem. Dělám to tak u hrachu i mrkve, je to moc dobré.:-K:-K

Komtesina Komtesina

20. 3. 2022 15:22

Bylo to vynikající, výbornej nápad zahustit čočku rozmixovanou čočkou, mňammm, příště už jen takto.:-K

JanaHl

2. 12. 2021 16:33

Konečně recept kde není mouka. Vždyť čočka je dobrá, aniž by se musela zahušťovat. Takhle nás to učila maminka a obě se sestrou to děláme taky tak. Ani hrachovou kaši nezahušťujem moukou, ale částí rozmixovaného hrachu. (chybí tu palec:-))

Kacenka999 Kacenka999

28. 2. 2021 19:28

Dnes jsem uvařila a je výborná, akorát jsem teda přidala navíc pár lžiček cukru, který v receptu není :-) S dovolením jsem přidala i foto :-*

Petra Dvor. Petra Dvor.

3. 1. 2020 13:29

Dobrý den, dovolila jsem si přidat fotku, čočka je opravdu moc dobrá. :-) Petra

guci.mar

31. 12. 2019 12:18

Jaromira18: prosím vás a to rozmixujete mrkev a tím zahustite? Není to málo husté. Cocka nám takhle chutná a kdyby to šlo i s tou mrkví, mňam

Petrassa Petrassa

7. 10. 2019 12:15

Eja57: super dekuji:-8

Eja57 Eja57

7. 10. 2019 12:11

Petrassa: standartní balení čočky je v suchém stavu většinou 500 g, záleží na apetitu strávníků, ale já z toho mám tak 4 porce a někdy ještě zbyde....

Petrassa Petrassa

7. 10. 2019 08:22

Prosím kolik te čočky? Balení?:-8

Jaromira18 Jaromira18

27. 3. 2019 21:04

Dělám to také tak, to samé i s dušenou mrkví je to moc dobré.

mekkejla

15. 2. 2018 13:21

Čočku jsem normálně klasicky namočila, pak uvařila, slitou hodila na cibulku, zalila trochou vody, parkrát projela ponornýn mixérem a bylo :yes:

jan.alois jan.alois

28. 9. 2017 00:01

A co tu čočku namočit aby nabobtnala ,to se už dneska nedělá?

petr barta

31. 5. 2017 17:39

no Elizo, abych pravdu řekl, tak............... LUXUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-K:-K:-K:-*:-*:-*:yes::yes::yes::yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jak zahustit cocku výborná čočka na kyselo čočka na kyselo dietní čočka na kyselo výborná dietní čočka dietni cocka na kyselo jak správně uvařít čočku čéčka na kyselo čočka na kyselo kolik čočky na jednu porci kolik čočky na porci čočka na kyselo dietně čočka na kyselo zdravě čočka na kyselo apetit rychlá čočka na kyselo zahustit čočku cocka bez zahusteni zahušťování bez mouky zdrava cocka na kyselo zahusteni cocky

Suroviny: čočka, cibule, olej, vejce, sůl, pepř mletý, majoránka, ocet

TopRecepty.cz

Čočka na kyselo (bez mouky)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Eop