Domácí chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 31 461 kJ / 7 519 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,75 g |
Tuky | 41,80 g |
Vláknina | 70,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,64 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 1 513,85 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2009 11:23
Už tu pod receptem proběhla dost velká diskuze, ale mně se nezdá, že by na osolení těsta ze 2 kg mouky a ještě i brambor stačily pouhé 3 lžičky soli.....přesolený chleba se jíst nedá, ale ani nedosolený není nic moc.
10. 6. 2009 09:15
Aha někdy dřív píšu, než víc čtu Díky, Merylas
9. 6. 2009 23:02
Jani, v komentářích Jolka píše, že se dá udělat v pekárně, když se suroviny vydělí 3
9. 6. 2009 22:28
Já tady něčemu nerozumím. Někdy v září jsem tady dala dotaz, jestli to jde upéct i v pekárně. Dnes chápu, že tuhle velikost neupeču, protože pekárnu už mám. Recept je od Jolky, fotka je od Jolky, ale jestli vidím dobře, tak je z pekárny, ne? Z jaké dávky teda je? Vypadá skvěle Ale určitě není a nemůže být ze 2 kila mouky!!
9. 6. 2009 19:50
do pekárny lze dát když si suroviny vydělíte třema hlídat hustotu těsta
7. 12. 2008 16:53
Samozřejmě čerstvé droždí.
7. 12. 2008 16:50
jinak droždí je nejlepší "rozmatlat" v misce s trochou cukru-krásně napění.Dělali to Kluci v akci a pokud nepeču v pekárně tak na to nedám dopustit.
7. 12. 2008 16:22
pro: Lullinka (neregistrovaný/á) - cokoli,co děláš v pekárně, jde samozřejmě udělat i bez ní. Jen si vždy musíš udělat kvásek (jde i kvasnice smíchat s moukou, ale to nemusí vyjít), smícháš všechny ingredience, přidáš vzejitý kvásek,pořádně propracuješ těsto - a tady je hlavní důvod pekárny, ta to propracuje za tebe a nendřeš se , pak necháš kynout aspoň hodinu, lépe 2. Během kynutí 2 až 3 krát srazíš těsto aby lépe kynulo a pak uplácáš tvar, který chceš mít, dáš na plech a upečeš. U konkrétních receptů jsou ičasové údaje, není vše jen pro pekárny. Ještě na okraj, raději používám čerstvé droždí a budu ho používat i až bdu mít tu pekárnu. Zrovna tak např.i sekaná atd, postup je stejný, ale v troubě. Tam si musíš vyhleda tteplotu a dobu pečení. Pekárna jen zjednoduší práci ručičkama, řeší teplotu atd. (ale je dobrá )
7. 12. 2008 16:03
Jo jo ,domácí chleba ten je nejlepší.....Poslední dobou je těžké najít recept na chleba bez domácí pekárny..Tak za tnhle moc děkuju
25. 9. 2008 18:32
Domácí pekárna je vynikající. Zvykla jsem si na ni, chleba peču tak za 3 dny, teď jsem udělala i výbornou vánočku...chce to vyzkoušet chutě rodiny. Mám menší typ, jsem jen s dětma, tak na půl kg mouky. Vůně je po celém baráku!!!
25. 9. 2008 10:42
spagetce:můžeš to dát napůl z jiné mouky jsem to ještě nezkusila ale co nevyzkoušíš nepoznáš dělala jsem ho na jednu párty dělali si ze mně srandu že si mám založit pekařství recept mám od dcery přítele a on z tohoto množství dělal malé bochánky napříč rozkrojil trochu vydlabal a dal do toho gulášovou polévku a vrchem přikryl a podával
24. 9. 2008 19:46
No, no, no, ten recept se mi nezdá. Když opominu otázku, proč péct z tak obrovského množství, tak si troufnu tvrdit, že se to do trouby nevejde. Já jsem sem dávala recept na Chleba s křupavou kůrkou, je ze 3 čtvrtlitových hrnků mouky a 1/4 lžičky instant. droždí a je tam i fotka těsta nakynutá ve velké míse. Když se to peče, jsou to 2 bochánky na celý plech. Tak nevím, kam by se vešla hmota min. ze 4 kg nakynutá 3 balíčky droždí!
24. 9. 2008 19:37
a co keby ste skusili aj chleba s krupavou kurkou z tychto stranok
24. 9. 2008 19:19
jollko,ten recept vypadá skoro dietně.Jen přemýšlím,jak ho poupravit pro toho mého diabetika-jednak bych snížila množství mouky i brambory - asi na půlku?,použila bych celozrnnou nebo žitnou, no jo, ale nebude to pak tvrdé? Jo a pro Merylas: jak plést z 1 pramene? Ze tří umím,z jednoho - si to neumím představit,i když asi tuším ...ale poraďte dámy,prosím...
24. 9. 2008 18:17
Je to pro větží rodinu vydrží dlouho měkký peču horkovzduchem vejdou se mi dva do trouby ještě pomazat slanou vodou a posypat kmínem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 6 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 8 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
Právě bylo uvařeno:
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 1 hodinou
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 1 hodinou
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 5 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 7 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 7 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 7 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 8 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Z úrody vyzrálých rajčat si uvaříme ten nejlepší domácí kečup. Ochutíme ho podle sebe, výsledek bude určitě kvalitní
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: kluci v akci domaci chleb kluci v akci pečení chleba kluci v akci domácí chleba kluci v akci cz pečení chleba domaci chleba kluci v akci domácí chléb domácí chléb kluci v akci kluci v akci domácí žitný chléb v troubě nejlepší chleba z domácí pekárny nejlepší domací chleba dýňový chleba kluci v akci nejlepší domácí chléb kluci v akci recept na chleba domácí chleba domácí chléb bez kynutí domácí chléb v troubě pečení chleba kluci v akci nejlepší chleb z domácí pekárny nejlepší recept na domácí chléb kluci v akci kluci v akci chleba
Suroviny: mouka hladká, brambory, sůl, kmín celý, droždí instantní, voda
Domácí chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZXE
19 názorů