"Minutkový" vepřový řízek speciál
Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se rozplývaly na jazyku, je potřeba víc než jen koupit maso, obalit v trojobalu a osmažit. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých řízcích, zkuste postup v našem receptu, kterým se řídily už naše babičky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že řízky nejsou nic neznámého. Ale když se nám podaří uříznout hezký plát tak, že zařízneme do masa cca 3 cm, nedořízneme a druhý plát stejně široký uřízneme dokonce, rozklepeme do stran, máme řízek na celý talíř. Já dělávám řízky z krkovice, ale připravený z kýty a jen na másle chutná jako“vídeňský“a lehounce potřený pepřovou omáčkou je krásně křehký a šťavnatý.
Přílohu jsem dělala podobnou, co zde má uvedenou Marishttp://www.toprecepty.cz/recept/15310-dynovo-bramb...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 1. 2013 13:09
6. 1. 2013 12:17
6. 1. 2013 12:17
16. 10. 2012 18:16
16. 10. 2012 09:47
K tomu"sloupnutému"obaluJá mám klasický plynový sporák,ale toto se mi také někdy stane,že se obalovka ze spodu trochu odloupneAle na chuti to nic neměníJá nechávám troubu zapnutou na plný výkon zhruba těch 20-30 minut,než tam něco strčím
15. 10. 2012 20:27
Příště klidně česnek přidám a s tím máslem opravdu chutná jako Wienerschnitzel !Pochutnali jsme si náramně ,takže bodík přidávám a nedělala jsem naposled !
10. 10. 2012 12:50
Díky všem
10. 10. 2012 11:58
7. 10. 2012 21:43
7. 10. 2012 20:31
7. 10. 2012 19:19
Veru,omlouvám se za pozdější odpověďdnes se mi to všechno nějak špatně a pomalu načítáNa ten"maxi řízeček"vyšla necelá polévková lžíce omáčky.Každý řízek se potře jen takovým slabým"filtrem"né mocKdyž je té vrstvy více,tak má ta obalovka při dopékání tendenci se odlupovatTakže opravdu jen lehce potřít a ta hodinka na odležení stačí
7. 10. 2012 16:21
7. 10. 2012 15:39
6. 10. 2012 11:48
6. 10. 2012 06:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 9 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 11 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 12 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 12 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 12 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smažený vepřový řízek pohlreich vepřový řízek v trojobalu vepřový řízek vídeňský řízek podle pohlreicha smažený řízek vepřový v trojobalu jak správně smažit řízky jak správně smažit řízek jak ohřát řízek jak ohřát řízky rizek podle pohlreicha smažený vepřový řízek na másle veprove rizky v trojobalu trojobal na řízek vídenský vepřový řízek vepřový řízek na másle jak ohrat smazeny rizek řízek pro žlučníkáře trojobal na řízky jak nejlepe ohrat rizky jak nejlépe smažit řízky
Suroviny: kýta vepřová, sůl, česnek sušený, máslo, mouka hladká, vejce, strouhanka
"Minutkový" vepřový řízek speciál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoWJ
84 názorů