Hovězí líčka na pomeranči
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 971 kJ / 1 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,20 g |
Tuky | 57,12 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 136,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud budeme přiravovat v obyčejném hrnci, orestované maso podlijeme do 3/4 pomerančovou šťávou a dusíme do měkka,cca 90minut. 10minut před koncem přidáme kostičky citronátu a šťávu pod masem zredukujeme na námi požadovanou hustotu.
Máte-li rádi pikantní,navinulou chuť vyzkoušejte:-)
Já jsem podávala s"jemnými přílohovými noky"http://www.toprecepty.cz/recept/29704-jemnepriloho...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 10. 2012 09:29
Moc pěkně vyfoceno,ukládám a vyzkouším.Jinak s tou kůrou bych strach neměla,protože dělám čínu(viz:moje recepty)s mandarinkovou kůrou a je výborná.Proto ti za inspiraci dávám 18 bodík.
18. 10. 2012 14:59
yanull:Janičko,nákupy obstarává manžel a raději se ho ani nebudu ptát,co děvčatům v masně slibuje
Ještě jednou všem děkujiMoc jste mě svými fajn komentíky potěšili
Ještě jednou všem děkujiMoc jste mě svými fajn komentíky potěšili
18. 10. 2012 12:41
moc pěkné ...na pomerančích jsem ještě nic nevařila ,ale věřím ,že je to kulinářský zážitek.Bodík už letí.
18. 10. 2012 12:20
Aninko, moc pěkné, cosi jsem už na pomeranči dělala, ale kůru jsem pro její hořkost nedávala a bylo to dobré a navinulé, chutnalo nám to. Dávám ti 16.bodík
18. 10. 2012 08:06
opravdu dobrota
18. 10. 2012 06:55
Moc pěkné líčka jsem konečně sehnala tak uvidíme co z nich uvaříme +15
17. 10. 2012 22:30
Marsi Mesi: nevím... sbírám odvahu.. já to ( pomernč, resp. jeho kúru ) kamsi dávala, a celé to bylo hořké
17. 10. 2012 22:28
rebeka: tak na co čekáš děvucho?
17. 10. 2012 22:24
Marsi Mesi: nepokoušej ještě mám jedny kraví tvářičky v mrazáku
17. 10. 2012 22:22
Aničko: super receptík kurňa, ale kde vzít ty líce?
rebeka: neboj se pomeranče...dělám kachnu na pomerančích a je výborná, nic hořkého
Aničko, máš bodíka
rebeka: neboj se pomeranče...dělám kachnu na pomerančích a je výborná, nic hořkého
Aničko, máš bodíka
17. 10. 2012 22:11
Anička, veľmi vydarené jedlo, nádherný popis, fotky...
17. 10. 2012 20:55
Aničko, moc by mne zajímalo, co těm řezníkům s ostatními slibujete, že líčka od nich dostanete To se to pak vaří a na topkách s těmi delikatesami "machruje", óó jéé, této nevyjímaje +12
17. 10. 2012 20:43
Krásný, libový receptík Aničko
17. 10. 2012 20:31
Aničko, moc povedené. Na můj konzervativní pohled příliš exotické, ale dal bych si to hned a s radostí. Pěkně nafocené.
17. 10. 2012 20:02
Děkuji za milé komentíky
Rebečko,dělávám často různé kombinace masa a pomerančové šťávy(džusu)i s tou nastrouhanou kůrou,ale bez té bílé dužiny.Zatím nikdy nic nebylo"hozeno"do nahořklé chutiAle kůra se může vynechat
Rebečko,dělávám často různé kombinace masa a pomerančové šťávy(džusu)i s tou nastrouhanou kůrou,ale bez té bílé dužiny.Zatím nikdy nic nebylo"hozeno"do nahořklé chutiAle kůra se může vynechat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 2 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 13 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 14 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 15 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 3 minutami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 2 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 2 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 2 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 3 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 3 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se dělí hovězí maso? Které části jsou šťavnaté a libové
Holka u plotny radí: Jak využít zbytky pečeného kuřete? Maso se hodí do tortilly i pomazánek, kosti zase na vývar
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na pomerančích hovězí líčka hovězí líčka v papiňáku líčka na pomerančích hovězí líčka recept hovězí maso na pomerančích hovězí líčka recepty recept na hovězí lička hovězí líčka na pomerančích hovězí na kari a pomerančích líčila hovězí líčka v papiňáku licka recept hovězí recept na líčka výborná hovězí licka recepty na hovězí líčka v papináku recept na hovězí na červeném víně s pomerancovou kurou hovězí líčka na pomerancove omacce čína z hovězích líček kureci maso s pomeranci je hořke
Suroviny: líčka hovězí, šťáva pomerančová, olej, zázvor čerstvý, kůra pomerančová, olej, šťáva pomerančová, citronáta, bujón zeleninový, sůl, pomeranče, bylinky zelené
Hovězí líčka na pomeranči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKKB
24 názorů