Brasírovaná hovězí žebra
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť bylinkami provoněné zeleniny se šťavnatým masem je luxus.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 10 045 kJ / 2 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,31 g |
Tuky | 181,17 g |
Vláknina | 20,29 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 1,49 g |
Sůl | 3,35 g |
Sacharidy | 102,82 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 10. 2012 10:54
Magdalenko,mezi vasim receptem a timto,je velky rozdil.V tomto je prilis mnoho dalsich koreni a chuti,ktere zabiji, podle meho, orig. chut hoveziho masa.Trochu mi vadi i pouziti zebra.Lepe vidim klizku(kratke maso),ale to je jen osobni gusto.Ze pak se hovori o cene masa ci el.proudu,navrhuji namazat si chleba s maslem a problem je vyresen.
23. 10. 2012 09:36
moc pěkné
23. 10. 2012 09:26
Mám vyskúšané toto http://www.toprecepty.cz/recept/8311-anglicka-hove...
preto verím, že recept od Elizy bude tiež skvelý...použijem nejaký iný kus mäsa, rebrá kvôli tuku nemusím.
preto verím, že recept od Elizy bude tiež skvelý...použijem nejaký iný kus mäsa, rebrá kvôli tuku nemusím.
23. 10. 2012 08:52
Danca: Danco, ale Eliza má pravdu. Pokud máte práci, kde si opravdu musíte dávat pozor na to, aby nedošlo k porušení cizích autorských práv, musí Vám připadat tohle handrkování o "autorská práva" na konkrétní jídlo opravdu k pousmání. To není žádná přemoudřelost. Pokud někdo neopíše recept i s chlupama, což je přinejmenším neslušné, aniž by ho sám uvařil a dále upravil, tak podle mého o nic nejde. U Sachrů si nechali svůj dort patentovat, ale to je asi výjimka. Mějme radost z nových fajn receptů - tenhle vypadá opravdu úžasně - a nepátrejme po tom, kdo ho vymylel, vždyť to ani nejde.
23. 10. 2012 07:44
Eliza: recept je to moc pěkný, určitě ho vyzkouším Co se mi moc nelíbí, je Vaše vztahovačnost a "přemoudřelost", trochu ubrat a možná by se i Vám ulevilo..
23. 10. 2012 07:37
Eliza: Milá Elizo, taky mám zaměstnání, v němž mi profesionální čest (a nejen ta) velí, uvádět zdroje svých poznatků. Při vaření mi to však přijde trochu komické. Protože recepty kolují a jak kolují, tak se proměňují a možná Vy máte tenhle recept od nějaké kamarádky, ta zase od své maminky a možná někde na počátku tohohle řetězce stojí Blog Pepato - nebo naopak vůbec ne. Vždyť snad nejde o to, kdo ten recept vymyslel na samémn počátku (Pepato nejspíše taky ne), ale abychom se podělili o recepty na dobroty, jejichž přípravu jsme už vyzkoušeli a můžeme doporučit dál.
Co se týče toho elektroměru, neviděla bych to tak tragicky. Nemám pomalý hrnec, ale zvykla jsem si péct maso na opravdu velmi nízký stupeň, ostatně i guláš je lepší, když na plotně sotva probublává a ne když se vaří klokotem, natož v papiňáku! Když už si dá někdo tu práci sledovat elektromětr, tak by si měl taky všimnout, kolikrát trouba vůbec při takhle nízké teplotě zapne. Kombinací těchto "metod" zjistí, že spotřeba není vůbec vysoká a že když bude péct 2 hodiny na plno, tak nebude nižší. Tak a teď abych snad šla shánět ta žebra ......
Co se týče toho elektroměru, neviděla bych to tak tragicky. Nemám pomalý hrnec, ale zvykla jsem si péct maso na opravdu velmi nízký stupeň, ostatně i guláš je lepší, když na plotně sotva probublává a ne když se vaří klokotem, natož v papiňáku! Když už si dá někdo tu práci sledovat elektromětr, tak by si měl taky všimnout, kolikrát trouba vůbec při takhle nízké teplotě zapne. Kombinací těchto "metod" zjistí, že spotřeba není vůbec vysoká a že když bude péct 2 hodiny na plno, tak nebude nižší. Tak a teď abych snad šla shánět ta žebra ......
23. 10. 2012 05:40
Tady, aby se člověk bál, sem vůbec nějaký recept dát okamžitě se najde nějaký rejpal....
Jinak krásný rcp, jistě velmi chutný
Jinak krásný rcp, jistě velmi chutný
22. 10. 2012 23:31
Není to poprvé, kdy jsem zjistil použití mého receptu ve stylu "ode mě-beze mě". Tímto moc děkuji LenceHaus, velmi si toho cením! Pepa
22. 10. 2012 22:55
Není snad hanba uvařit dobře podle cizího receptu, ne? Je pravda, že odkaz uváděný LenkouHaus je naprosto totožný(pominem-li drobné doplnění v koření)i co se postupu a výrazů týče s tímto receptem, tak proč se zlobit?
22. 10. 2012 22:45
Eliza: Eli, taky si myslím, že tvoje reakce byla poněkud prudká.. vždyť se LenkaHaus jen slušně ptala, odkud jsi čerpala a pokud vím, určují to i pravidla tohoto webu, uvádět zdroj, tak proč hned tolik zloby
22. 10. 2012 22:45
Ano, také uvádím zdroj, pokud nějaký je. Věřte nebo ne, ale káže mi to profesionální čest (odjinud, než z oblasti vaření). Pokud jste si dosud všímala, musela jste si všimnout i toho, jak se v tomto směru chovám já.
22. 10. 2012 22:38
Eliza:Já sem chodím čerpat inspiraci. Ne někoho prudit. Jen mě zajímalo, jestli tohle jídlo je z vaší hlavy nebo jste to někde jedla, popř. kde jste čerpala inspiraci Vy. Většina kuchařek a kuchařů zde, jak jsem si všimla, uvádí zdroje, odkud čerpali, případně napíší, že recept si upravili. Pouze tohle mne zajímalo. Děkuji za mil slova
22. 10. 2012 22:30
LenkaHaus: Taky vaříte, nebo jen prudíte??
Na Vaši otázku nemám odpověď. Najdu desítky podobných receptů k čemukoli uveřejněnému na internetu, jen nemám důvod ani čas se tím zabývat.
Ten Váš volný čas Vám vyloženě závidím. -nebo vlastně NE - I kdybych ho měla, nechtěla bych ho využívat k pátrání na internetu... Zejména pokud se úpravy pokrmů týče. Je mi Vás vlastně líto. Je tolik věcí, o kterých bychom měli vědět..
Jinak všem děkuji za všechny ostatní milé komentáře a body.
Na Vaši otázku nemám odpověď. Najdu desítky podobných receptů k čemukoli uveřejněnému na internetu, jen nemám důvod ani čas se tím zabývat.
Ten Váš volný čas Vám vyloženě závidím. -nebo vlastně NE - I kdybych ho měla, nechtěla bych ho využívat k pátrání na internetu... Zejména pokud se úpravy pokrmů týče. Je mi Vás vlastně líto. Je tolik věcí, o kterých bychom měli vědět..
Jinak všem děkuji za všechny ostatní milé komentáře a body.
22. 10. 2012 22:07
Třeba by to chtělo taky někdy uvést, odkud čerpáte inspiraci nebo jste to vymyslela?
http://www.pepato.eu/2012/01/hovezi-zebra-pecena-p...
http://www.pepato.eu/2012/01/hovezi-zebra-pecena-p...
22. 10. 2012 21:10
To nemůže být prostě jiné než "vynikající", Pomalu pečené hovězí, to je prostě zaručená dobrota
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 4 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 6 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí s chřestem na cidru
Hanes uvařila před 49 minutami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Bylinka77 uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Weera uvařil před 4 hodinami
Sýrové párty krekry
Carolka409 uvařila před 4 hodinami
Maková náplň (nádivka)
Carolka409 uvařila před 4 hodinami
Koprová omáčka
Nycka uvařila před 5 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Anicka78 uvařila před 6 hodinami
Kolínková směs s masovými kuličkami
KamSuch uvařila před 7 hodinami
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 17 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pecena hovezi zebra pečená hovězí žebra pohlreich pečená hovězí žebra na medu marináda na hovězí žebra hovězí žebra pečená marinovaná hovězí žebra hovezi zebra na medu recepty hovězí žebro pečené pečené hovězí žebro pohlreich pecena hovezi zebra recept pečené hovězí žebro hovězí žebra marináda recept hovězí žebro pečené nakládaná žebra pečené hovězí zebra marináda na pečené hovězí žebro recept na pečená hovězí žebra marinované hovězí zebra marinada na pecena hovezi zebra recept pečená hovězí žebra
Suroviny: žebro hovězí, hořčice dijonská, med, česnek, ocet vinný, olej olivový, demi glace, feferonka, koření provensálské, mrkev, cibule, vývar hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, sůl
Brasírovaná hovězí žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgKq
39 názorů