Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 806 kJ / 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,55 g |
Tuky | 2,91 g |
Vláknina | 23,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,82 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 106,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 10. 2023 09:47
paráda
24. 10. 2019 08:57
Tak takhle dobrou kachnu jsem nikdy neměla Připravila jsem si ji do pekáče už večer, zalila vínem, abych ráno v půl šestý jen dala do trouby Výborná, šťavnatá, nevysušená Jo a zelí - tak to byla taky úžasná dobrota
7. 2. 2013 12:54
pasovec:Děkuji
7. 2. 2013 12:52
Krásný recept posílám bodík a určitě vyzkouším
2. 1. 2013 13:50
Kachnu sice nemusím, ale višňové zelí se mi moc líbí.Pěkný nápad.
2. 1. 2013 11:10
na to se dá snad jen říci dobrou chuť ale i já dodržuji, že 1.1. se nemá jíst nic od peří, ale 2.1. to už neplatí
2. 1. 2013 05:29
1. 1. 2013 19:09
rcp na zelí je moc zajímavý, kachnička krásně upečená
1. 1. 2013 19:06
malaprdylka: máš pravdu, dělala jsem ji letos, tak jak píšeš,končila jsem grilem, byla tak měkká, že jsem nevěřila
1. 1. 2013 19:02
Iness:Ahoj, taky jsem nevěřila a fakt to funguje. Už hodně pamatuju / jsem postarší/ a pekla jsem kachničku - osolit, okmínovat, nepodlívat, přiklopit - dát troubu na 120 a péci 4 hodiny - bez otvírání - prvně jsem nevěřila a podívala se za cca. 2,5 hodiny a byla v pohodě kachnička - pak po 4 hodinách odklopíš a zapneš gril a nebo zvýšíš teplotu na cca. 190 a více a necháš ještě lépe a více ztmavnout kůrčičku - kachnička je vynikající. Skutenčně to vyzkoušej a nemusíš jí vůbec podlívat. Rozpadá se a je nádherně šťavnatá - dokonce jí tak peče už i moje dcera /23 letá/ a maminka /té je 72let/. Taky nevěřily a už jinak nepečou a dokonce jsem tak pekla i husičku. Je to ňamka.
1. 1. 2013 18:38
Jenny:Já na tyhle pověry nevěřím...už dávno to není pravda.
1. 1. 2013 18:30
Iness,uplně jsem polkla na prázdno,ale dnes se nemá jíst peří,aby neuletělo štěstí
1. 1. 2013 18:26
varilamyskakasicku:Jo jo, určitě je lepší ji péct déle na malou teplotu, aby nebyla tuhá. Ale to má určitě vyzkoušeno spousta kuchařek.
1. 1. 2013 17:53
moc zajímavé zelí, určitě vyzkouším
1. 1. 2013 17:33
Vypadá do zajímavě, kachnu mám taky letos za s sebou, také jsem ji pekla pomalu 4,5 hodiny a byla výborná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 11 sekundami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 12 sekundami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 3 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 9 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křehké těsto snadno a rychle: Vyzkoušejte naši vychytávku
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame, s wasabi dostane pikantní nádech
7 nejlepších receptů na úpravu kachny: Máte nejraději prsa jako minutku, kachnu pomalu pečenou nebo konfitovanou?
Další recepty
Tématické fráze: višňové zelí kachní prsíčka se zelím křehká kachna po čínsku mražená kachna křehká a křupavá kachna kachna se zelím recept na kachnu pěti chutí kachna s červeným zelím recept na krehkou kachnu zelí s višněmi mrazená kachna recept červené zelí s višněmi kachna na višních co jist 1.1. krechka vonava kachna jak péci voňavou kachničku? povidlové červené zelí jak upéct křupavou kachničku recepty s visnemi v rumu marinovana kachna se zelím
Suroviny: kachna, sůl, kmín drcený, majoránka, bobkový list, koření hřebíček, víno červené, zelí sterilované červené, víno červené, cibule, cukr, sůl, višňový džem
Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW1y
39 názorů