Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 518 kJ / 1 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,90 g |
Tuky | 101,22 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 7,55 g |
Sůl | 18,78 g |
Sacharidy | 64,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Plíčky máme moc rádi jako klasický“pajšl“:-) Chtěla jsem vyzkoušet zase trošku jinak, tak jsem malinko zaexperimentovala a moc jsme si pochutnali. Po zaležení jsou ještě chutnějí:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2014 14:10
Jana Tomanová:Paní Jano,omlouvám se za opožděnou reakci,byla jsem nějaký čas bez PC
Moc Vám děkuji za Váš komentář a hlavně,za uvedení prodejenV Ostravě na ul.Na desátém to má maminka kousek.Bydlí vedle Polského domu na PoděbradovéJá se tady u nás ve Zlíně také ve svitovském areálu poohlédnu
Udělala jste mi velkou radost i tím,že vyzkoušíte tento recept ve vašem Buffetu na Kuřím rynkuDěkuji
Moc Vám děkuji za Váš komentář a hlavně,za uvedení prodejenV Ostravě na ul.Na desátém to má maminka kousek.Bydlí vedle Polského domu na PoděbradovéJá se tady u nás ve Zlíně také ve svitovském areálu poohlédnu
Udělala jste mi velkou radost i tím,že vyzkoušíte tento recept ve vašem Buffetu na Kuřím rynkuDěkuji
17. 2. 2014 10:11
Firma Těšínské jatky, která má právě zastoupení svých prodejen jak na Kuřím Rynku(Jiráskovo náměstí, tak taktéž prodejnu Na desátém, určitě pro Vás ráda zajistí plíčka i v Nově otevřené prodejně v Areálu Baťa ve Zlíně. Kotaktujte paní vedoucí z této prodejny, určitě vám ráda vyhoví. Paní Kocikové děkuji za recept , budeme ho dělat u nás na Kuřím rynku v Buffetu Nový Svět.
11. 1. 2013 21:53
Karel:Karlíku,právě z Ostravy,když tam jsem u rodiny,tak si z tama plíčky vozím.Bývají v masně na"Kuřím rynku"
Tady u nás ve Zlíně také nejsou k dostáníTak ještě mozeček,ale tan tak 3Xdo roka
Díky za zájem i debatu ohledně pajšlíkuJe škoda,že se tak dobrá surovina nějak vytratila z prodejen
Tady u nás ve Zlíně také nejsou k dostáníTak ještě mozeček,ale tan tak 3Xdo roka
Díky za zájem i debatu ohledně pajšlíkuJe škoda,že se tak dobrá surovina nějak vytratila z prodejen
11. 1. 2013 21:13
No, nevím jak v republice, ale u nás v Ostravě v centru u mého řezníka / nebo spíše řeznic / vidím plíčka minimálně 1X za týden na pultu. Znáte řeznictví "NA DESÁTÉM - v centru" ???? Tak tam plíčka spolehlivě koupíte v prvotřídní kvalitě.
Ať žije pajšl s omáčkou !!!!!!!!!!!!
Ať žije pajšl s omáčkou !!!!!!!!!!!!
11. 1. 2013 15:20
Aničko, u nás se dělaly plíčky (babička dělala a od té doby už nikdo) spíš na bílo. Loni se plíčky uvařily a skončily v jitrničkách a u řezníka jsem je nikdy neviděla. Ale v tvém podání vypadají moc chutně, omáčka má parádní barvu
10. 1. 2013 22:32
Kadlik:co povídáš, dyk já pajšl běžně kupuju u řezníka
10. 1. 2013 22:27
smekám... ale plíčky, alias pajšl, jsou vyřazené z potravin. Nesmí se oficiálně prodávat. Takže jejich sehnání je sakra problém! Já osobně je mám objednané u řezníka už tři měsíce!!! A že se na ně těším!!!
10. 1. 2013 20:52
Bibinka:Janinko,já jsem měla krásné a opravdu velké plíčky a vyšlo mě to na 8velkých porcí.Tato verze byla také chutná,ale jestli se nemůžeš rozhodnout,rozděl si je na půl.Jednu udělej jako klasický pajšl a do druhého dej vyvařit ten rozmarýn a suroviny,co jsou tady
Jinak k tomu přidávání podobných rcpchtěla jsem po uvedení tototo receptíku přidat ty 3podobné,aby si uživatelé mohli vybrat,ale než jsem dopsala popisky pod fotkama,už tam byly"narvané"všechny pajšly,co jsou na Topkách.Dotyčná mi sice ušetřila práci,oceňuji rychlostJednoho jen zamrzí,že jsou tady takoví rychlíci a starají se o...
Všem děkuji za zájem,komentíky i hodnocení
Jinak k tomu přidávání podobných rcpchtěla jsem po uvedení tototo receptíku přidat ty 3podobné,aby si uživatelé mohli vybrat,ale než jsem dopsala popisky pod fotkama,už tam byly"narvané"všechny pajšly,co jsou na Topkách.Dotyčná mi sice ušetřila práci,oceňuji rychlostJednoho jen zamrzí,že jsou tady takoví rychlíci a starají se o...
Všem děkuji za zájem,komentíky i hodnocení
10. 1. 2013 20:31
Aničko, moc hezký a já už mám plíčky připravené na příští týden, jen teď nebudu vědět které mám udělat, juestli klasicky, nebo tyto-PORAĎ, které vám víc chutnaliMáš 7.boda
Nechápu, co dělají v podobných smažené plíčky, to s těmito nemá nic společnéhoach jo
Nechápu, co dělají v podobných smažené plíčky, to s těmito nemá nic společnéhoach jo
10. 1. 2013 20:18
Aničko, plíčky byly mé oblíbené jídlo, ale neviděla jsem je v obchodě, snad naposledy n 90 letech? Tak recept si uložím, dělala ho kdysi paní tchyně. Jak píše Otta, krásná klasika
10. 1. 2013 19:19
Aničko u nás plíčky nejedou
ale ty je máš moc hezké na tom talířku
100 lidí, 100chutí
ale ty je máš moc hezké na tom talířku
100 lidí, 100chutí
10. 1. 2013 19:18
Božská klasika
10. 1. 2013 18:51
Aničko krása
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 14 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 15 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 16 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Právě bylo uvařeno:
Ovesný koláč s jogurtem a ovocem
katka639 uvařila před 32 minutami
Masové kuličky v rajské omáčce
tomikk81 uvařila před 38 minutami
Bramborové krokety se sýrem a anglickou slaninou
Monika.b19 uvařila před 47 minutami
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 2 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 4 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 8 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 11 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Plíčky na smetaně, pajšl, jsou tradičním jídlem, milovaným i nenáviděným
Ačokča plněná mletým masem v rajské omáčce: Podává se s knedlíkem a je stejně dobrá jako plněné papriky
Další recepty
Tématické fráze: plíčka na smetaně pličky jehněčí plíčka na smetaně hovezi plicka recepty kančí plíčka pajšl - plíčka na smetaně krůtí plíčka za jak dlouho zmněknou potraviny v tlakovém hrnci jak vypadají plíčka recept na pajšle vaříme plíčky rcp na pajšl klasické plíčka na smetaně řeznictví pajšl plicka na vine kančí plíčky plíčky v pomalém hrnci doba vaření plíček jehněčí plíčky na smetaně těšínské jatky - vepřové plíce
Suroviny: plíce vepřové, mrkev, celer, rozmarýn čerstvý, pepř, sůl, zelenina, smetana ke šlehání, mouka hladká, hořčice plnotučná, sůl
Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6yz
13 názorů