Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda/chutney ze zelených rajčat

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

8. 11. 2012 15:37

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 626 kJ / 3 735 kcal
Bílkoviny2,87 g
Tuky3,97 g
Vláknina8,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,05 g
Sůl30,00 g
Sacharidy917,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Marmeládá nebo spíše chutney se skvěle hodí ke grilovaným masům a sýrům. Výborně chutná s kozím sýrem nebo se sýry s bílou plísní na povrchu. Má pikantní, zvláštní kyselo-sladko-slanou chuť.

P.S. Zelená rajčata v tomto zpracování nejsou jedovatá, nebojte se.

Inspirace vychází z knihy Kuchařka Nero Wolfa, autor Rex Stout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danielle72 danielle72

15. 9. 2014 15:39

Simona Kucerova: Simonko, nenechám Tě v tom samotnou, včera mi "kamarádi" :-D přinesli dva kýbly zelených rajčat, teď jsem to hodinu a půl třídila, myla, krájela, solila. A zítra pokračuju, tedy už na plotně ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 10. 2013 17:58

danielle72:Daniellko,tak jsem dnes konečně vyrobila tento super produkt:-pchutney;-);-)sice jsou jen 3skleničky,ale stálo to za to;-)příští rok zasadím rajčata,hlavně kvůli těm zeleným,abych měla skleniček více:-D:-D:-Ddíky za receptík;-):-K:yes:

danielle72 danielle72

16. 9. 2013 09:27

Hanýžka: To nevím, neznám - ale co kdyby se ta rajčata rozpůlila?

Hanýžka

15. 9. 2013 12:33

A co nakládaná zelená rajčata ala okurky ? Vše stejně, jen né kopr, jsou prý lepší než okurky, jen bohužel nevím na jak dlouho a na kolik stupňů. Zkoušela jsem 1 sklenici, šoupla jsem jí k těm okurkám,ale popraskaly.

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 8. 2013 19:52

Krásný receptík,super nápad a protože jsem měla tu čest Tvojí dobrotu Danielko ochutnat,tak pokud seženu zelený rajčata jdu do toho;-):yes:už jsem to aj po rodině vychvalovala;-):-p:yes:+

spagetka spagetka

8. 11. 2012 18:44

maris:Maru, jo, ty kuličky, já zelený koriandr prostě nemůžu......

maris maris

8. 11. 2012 18:40

spagetka: no mně to bylo divný, takže - čerstvě mletý koriandr, že jo;-):-)):-))

spagetka spagetka

8. 11. 2012 18:38

maris:Maru, jéé já to asi napsala blbě, já naopak to zelený nesnáším, melu semínka, ty kuličky, prostě to zelený nemůžu. Žlutý kuličky v jakémkoli množství :-p:-p:-p:-p

maris maris

8. 11. 2012 18:34

spagetka: špagi - to meleš čerstvý koriandr ? Nestačilo by ho jen nakrájet, nebo bych asi přidala jen snítku do sklenice..;-)

spagetka spagetka

8. 11. 2012 18:10

danielle72: Dani, to co ty, plus ještě mletý čerstvý koriandr -ale ten každému nechutná, takže spíš vyzkoušej, jo a ještě, skořici dávám celou a roztlučenou, ale to je asi detail, jinak nedělej chutě jooo, už to mám hotový :-D:-D:-D:-p:-p:-p a jelikož to dělám bo babce a žijem, jsem důkaz, že zelený rajčata neškoděj. Jasně, nesmím toho sníst na kila....:yes::yes::yes::yes:

danielle72 danielle72

8. 11. 2012 18:03

spagetka: Fakt? A jaké koření tam dáváš, Špagi?;-)

spagetka spagetka

8. 11. 2012 17:40

děláme běžně, mňam :-p:-p:-p:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 11. 2012 17:34

danielle72::-DDanielko,vidím,že jsme stejná chuťová skupina:-p:-D

danielle72 danielle72

8. 11. 2012 17:19

Anna Kocikova: Jakýpa čunče, Andulko :-8;-) Ono by to šlo ke konci namatlat i na vepřovou pečínku jako když se dělá medová krusta, proč ne? Anebo na kačiču, na kuřecí křidýlka... :-p Anebo i k rostbífu, k čerstvému sýru,... Jestli máš tak zvláštní chutě jako já (já ji měla i k ohřátým párkům místo hořčice, ehm), určitě by Ti to chutnalo ke všemu, co bys vymyslela ;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 11. 2012 17:09

Danielko,podle složení surovin to musí být chuťová pecka:-p+4:yes:A já jsem takové"čunče":-Dže se už vidím,jak touto dobrou marmeládkou natírám naklepané plátky hovězího masa a roluji do závitků:-p;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zpracovani zelenych rajcat zelená rajčata zpracování zelená rajčata recepty čatní ze zelených rajčat zelena rajcata zpracovani rajcat recept ze zelených rajčat jsou zelená rajčata jedovatá recepty ze zelených rajčat rajčatové čatní ze zelených rajčat čatný ze zelených rajčat zelená rajčata čatní zpracování rajčat recepty zelená rajčata jedovatá nakládaná zelená rajčata recepty recepty na zpracování zelených rajčat zelená rajčata jsou jedovatá hořčice ze zelenych rajčat recept na zpracování zelených rajčat recept zelena rajcata

Suroviny: rajče, sůl, citron, kůra citronová, cukr třtinový, cukr, skořice, ořech muškátový, zázvor, koření hřebíček, ocet balsamiko

TopRecepty.cz

Marmeláda/chutney ze zelených rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLlm