Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky
Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich povrch politý čokoládovou polevou, takže souhra chutí je opravdu dokonalá.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z dávky vyjde asi 35 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 17 030 kJ / 4 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,29 g |
Tuky | 299,58 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 877 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 273,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Iveta Fabešová Sladká Francie, upraveno.
A pro ty, kteří si něco chtějí o tomto cukroví přečíst, jsem zkopírovala nějaké povídání:
Profiteroles jsou tradiční francouzskou a italskou sladkostí. Jedná se o obdobu nám dobře známého větrníku, ale s tím rozdílem, že profiteroles jsou polité čokoládou, menší, a lehčí. Zatímco poctivý větrník vás dokáže zasytit, profiteroles do sebe můžete soukat jeden za druhým a přesto vás nebudou tížit v žaludku. A garantuju vám, že jakmile ochutnáte jeden kousek, budete chtít další. Těsto je nadýchané jako obláček, zjemňuje ho lehce sladká šlehačka a celý dezert korunuje silná vrstva hořké čokolády. Navíc k vytvoření tohoto zážitku stačí jen pár lžic cukru; dokonce si dovedu představit, že by dezert šel vytvořit úplně bez cukru, aniž by utrpěla jeho chuť. Co se týká přípravy, v postupu se neskrývá nic složitého, takže každý, kdo umí zapnout sporák, troubu a šlehač, se může směle pustit do díla! Doporučuji i začátečníkům, kteří chtějí někoho ohromit svými čerstvě nabytými cukrářskými schopnostmi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2012 11:23
jsou hezoučké odpalované těsto není žádná věda jak píše rebeka a je jedno, zda se vejce přidávají do vařícího těsta nebo do vychladlého - podle mě je výsledek stejný, ale problém je opravdu jej správně upéct
20. 11. 2012 00:26
Ty bláznivá Doroto!! To bylo ale rolováníí! Krásné a nezdá se mi to ani složité
20. 11. 2012 00:20
Rebeko, krásný bobečky se ti povedly. Zdá se, že recept není ani moc složitý, a proto jsem si ho uložila a pokusím se o totéž. Snad budou i moje bobečky za něco stát... Jasně, že bod!
19. 11. 2012 23:48
No neškodila by,,ale zkusím počítat ovečky.
19. 11. 2012 23:42
Porada: chcete pohádku moc děkuju za palečky i kytičku
19. 11. 2012 23:38
rebeka : no to jste mi neměla na noc dělat, teď neusnu.
19. 11. 2012 22:20
vladi: kujíí
19. 11. 2012 22:19
rebeka: tak až budu dělat něco podobného, písnu, ju, zatím si poradím s podobnými recepty zde třeba od Evy Hubové, díky Nadi
19. 11. 2012 22:15
profiteroles - to si nezapamatuju ale "bobečky rebečky" to jo- vypadají super krásně-a že můžou být i bez cukru- v nejbližší době jdu na ně!!posílám bodíky /moc/
19. 11. 2012 21:52
varilamyskakasicku: jenomže Myško.. jak jsem již psala, dělala jsem to poprvé, a vůbec nevěděla, jak to dopadne
tak příště
ale kdybys to chtěla dělat, ráda pomůžu, poradím
tak příště
ale kdybys to chtěla dělat, ráda pomůžu, poradím
19. 11. 2012 21:49
rebeka: no, škoda, já myslela, fotit postup trochu, mne to pak hodně pomůže, tak jindy
19. 11. 2012 21:13
varilamyskakasicku: to se teda omlouvám.. já to dělala dnes ale taky poprvé a jen podle receptu.. a v tom videu to není
a děkuju
a děkuju
19. 11. 2012 21:07
Hezounké, krásné, nejkrásnější, prostě Nadi, to je wow, ukládám, ale neumím, někdy to prubnu, ale až bude široko daleko prostě doma prázdno, škoda, že tam není nafocen trochu ten postup, jako u větrníků Evy Hubové, mne to vždy hodně pomůže
19. 11. 2012 20:00
Pěkné, určitě dobré pro mlsné jazýčky+dala bych si
19. 11. 2012 19:57
REBÍÍÍ to je paráda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 4 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 6 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 7 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 9 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 9 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 9 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Prostřeno bude tento týden plné mezinárodních chutí. Víte, jak připravit profiterolky?
Jak připravit profiterolky, plněné dobroty z odpalovaného těsta. Poradíme vám
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Jak na nadýchané žloutkové věnečky? Podle tohoto receptu je zvládnete jako profík!
Další recepty
Tématické fráze: italské profiteroles profiterolky recept dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou fotoalbum profiterol recept profiterolky masterchef recepty profiteroles slané recept profiterols kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou italské čokoládové profiteroles jak správně použít ztužovač šlehačky recept na profiterolky pošli recept-odpalované věnečky profiterolky profiterolky recept na profiterols profitroles plnene kulicky profiteroles profitirolky recepty na zákusky
Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, čokoláda hořká, voda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový
Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLE7
119 názorů