Paratha - Překládané celozrnné placky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 623 kJ / 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,53 g |
Tuky | 31,40 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 73,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Atta je mouka, která se používá k výrobě většiny jihoasijských placek, jako čapátí, Roti, naan a puri. Většina mouky atta se mele z polotvrdých a tvrdých odrůd pšenice, které tvoří 90% z indické produkce pšenice, a přesněji se nazývá durum atta. Tvrdé pšenice mají vysoký obsah lepku (kompozitního proteinu, který dodává mouce pružnost). Tak se těsta vyrobená z mouky atta mohou zpracovat na velmi tenké placky.
Ghí je přepuštěné máslo nebo také přečištěné máslo. Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2013 16:25
27. 1. 2013 15:37
27. 1. 2013 14:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 3 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 13 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 37 minutami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 37 minutami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 38 minutami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 39 minutami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 40 minutami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 1 hodinou
České kynuté buchty
jacky uvařila před 2 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Krupicovo pudinkový letní dort: Osvěžující vláčný dezert korunují šťavnaté jahody zalité do pevné želatiny, příprava je snadná
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Další recepty
Tématické fráze: durum recept placky z celozrnné mouky parátha mouka atta durum.recept paratha recept placka na durum recept na durum placky z celozrné mouky atta mouka durum placky indicke placky paratha durum placky roti durum těsto placka na durum recept těsto na durum placky na durum čapatí parathy
Suroviny: atta, mouka, ghee, voda, sůl
Paratha - Překládané celozrnné placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ51
3 názory