Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatá krkovička ve vinné marinádě

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 1. 2013 18:22

Suroviny

Porce: 4 osoby

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 195 kJ / 1 242 kcal
Bílkoviny2,14 g
Tuky88,41 g
Vláknina2,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy45,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Takto marinované maso můžeme dát i na gril, je vynikající !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 1. 2013 15:14

Iness: Každý si osolí, kolik má rád, to je jasné.;-)

Iness Iness

30. 1. 2013 15:00

1974andrea:Andry děkuji za rozumný komentář.
Proboha ženský, přece nevaříte první den, aby jste nedokázali odhadnout množství soli k poměru s množstvím masa a tekutin:-S. A navíc, když se maso marinuje.
Nějak nechápu tu dnešní diskuzi o soli. Pokud se vám to zdá moc, tak dejte jednu lžičku a potom dosolte. Ale předem vás ujišťuji, že tu druhou lžičku tam stejně dáte.

1974andrea 1974andrea

30. 1. 2013 14:42

Já myslím, že na takové množství vína, oleje a cukru ty dvě lžičky opravdu nejsou moc

Iness Iness

30. 1. 2013 14:30

Jana Remkova:Krkovice to byla...z jedné strany kde jsem to zrovna nakrojila to bylo bohužel po vlasu. Byla špatně nakrájená už z řeznictví, to já bohužel neovlivním. Já solím také málo (kvůli dětem) a opravdu si dovoluji tvrdit, že to přesolené nebylo. Prakticky vychází 1/2 lžičky na jeden plátek masa + šťáva.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 1. 2013 14:13

No, taky se mi ty 2 lžičky zdají hodně a to já prý solím dost. Nicméně, hezký recept, krásná fotka..Jen se zeptám..podle fotky vidím, že je to maso po vlasu?? Nebylo to tvrdé??:-O A je to opravdu krkovice?? Mi to příjde na kýtu..:-O

Jana Pá

30. 1. 2013 13:59

:-O:-))

Iness Iness

30. 1. 2013 13:52

Jana Pá:K Tvému komentáři se radši nebudu vyjadřovat, jelikož by tady vznikla dlouhosáhlá diskuze;-). Děkuji za pochopení.

Jana Pá

30. 1. 2013 13:33

Paní karla to napsala velice slušně, přidala svou zkušenost, tak nevím, proč je zde taková situace v komentářích:-O:no::no:
asi neumí vařit, že by:-? a paní autorka receptu umí:-?:-O,:-D

Iness Iness

30. 1. 2013 13:25

Frantiska:Potom tato paní karla co je už v důchodu neumí vařit. V každé kuchařce se píše množství na lžičky a lžíce a tím se samozřejmě rozumí zarovnané. Potom by toto množství nebylo přesné (vrchovatá lžička). Tahle informace je základem gastronomie.

Iness Iness

30. 1. 2013 13:23

Předpokládám, že se paní karla s malým ,,k'' jen nudí nebo z nějakého důvodu si chce do mě šťouchnout. Ale já jsem vůči takovým lidem imunní;-).
Komu se zdají dvě malé zarovnané čajové lžičky na toto množství moc, tak samozřejmě předpokládám, že má svobodnou vůli, dá soli méně a v poslední fázi případně dosolí. Tím je téma sůl pro mě uzavřené:-K.
Tak a teď předpokládám, že se ještě karlička vrátí a všem nám to ,,natře'', resp. mě:-D.

Frantiska Frantiska

30. 1. 2013 13:17

jeste je otazka, zda se pouzily zarovnane nebo na kopec :)

magdalenka magdalenka

30. 1. 2013 13:10

Jitkas:myslíme si svoje.

Jitkas

30. 1. 2013 12:57

To me zase, 2 lzicky soli na 1 litr omacky + 4 kotlety, se zdaji malo. Co s tim udelame?

magdalenka magdalenka

30. 1. 2013 12:41

Iness: Máš tu svoje marinády? Ak tu nie sú, možno pred začiatkom grilsezóny by si ich mohla pozbierať a pridať - v jednom spolu. Ja nie som veľký odborník, vždy ich robím podľa nálady, olejové a citrón (alebo víno) a koreniny a mám zvlášť rada jogurtové s cesnakom a bylinkami. Zatiaľ mi to stravníci baštia bez reptania...:-D
A debata o solení mi príde absurdná...:-D každý solí predsa podľa seba, nie? Potrebuje pokusy?:-D

Iness Iness

30. 1. 2013 11:45

karla:Dobrý den, je to od Vás milé, že jste se ,,obětovala'' a recept vyzkoušela jen proto, aby jste se ujistila, že množství soli je přehnané;-). Přesto si stojím za uvedeným množstvím soli, že je akorát na uvedené množství masa + tekutiny. A zahušťovat moukou opravdu není třeba :-). Také přeji hezký den.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vinná marináda šťavnatá krkovička vinná marináda na maso olejová marináda marináda s vínem na vepřové maso marináda na krkovici šťavnatá krkovice šťavnatá marinovaná krkovice marináda na maso s vínem jak na marinované krkovici aby byla stavnata stavnata krkovicka recept vinna marináda na krkovičku na gril krkovice naložená v marinádě až 3 dny recept na vinnou marinadu štavnatá krkovička na grilu krkovička bobkový víno vinné marinády na maso marináda na maso bobkový list víno recepty na štavnatou krkovičku štavnatá krkovice recepty

Suroviny: krkovice vepřová, víno bílé, olej, česnek, bobkový list, cukr, tymián, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Šťavnatá krkovička ve vinné marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mX8r