Cassoulet - specialita jižní Francie
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 9 886 kJ / 2 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,17 g |
Tuky | 86,74 g |
Vláknina | 75,24 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 2,62 g |
Sůl | 5,85 g |
Sacharidy | 215,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie , které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole . Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassouletu je provincie Languedoc. Zejména města Toulouse, Carcassonne , a Castelnaudary.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 9. 2014 16:59
8. 3. 2013 19:29
http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/vareckou-po-map...
8. 3. 2013 18:45
8. 3. 2013 15:09
Cassoulet môžete nájsť temer v každej reštaurácii s francúzskou kuchyňou.
Musím povedať, že mne to vôbec nechutí.
Poznám aj lepšie kombinácie s fazuľou (to je môj osobný názor!).
Toulouse je mesto s obrovským množstvom reštauácií s kuchyňou prakticky z celého sveta.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Banana split
Přidáno před 9 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 22 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 23 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno 27. 4. 2024 18:01
Právě bylo uvařeno:
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 55 minutami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 1 hodinou
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 2 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 2 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Kosice uvařila před 3 hodinami
Rýžový nákyp
Kikaa uvařil před 4 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
eliskac uvařila před 4 hodinami
Mleté maso ve smetanové omáčce
mafinka888 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Celer bulvový, řapíkatý a listový: Všechny odrůdy vyséváme již v únoru
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Další recepty
Tématické fráze: casoulet casulet kasulet vepřová panenka a cassoulet kureci cassoulet casoullet fazolový cassoulet cassulet casullet cossoulet casaulet recept casoullet francie recepty recepty francie casoulete kuřecí casulet klobása toulouse casoulete kuřecí casulet cassoullet
Suroviny: fazole bílé, klobása, maso vepřové, bůček uzený, mrkev, sádlo husí, strouhanka, rajče, cibule, koření hřebíček, česnek, bobkový list, bouquet garni, petrželka, pepř mletý, vývar, sůl, pepř černý
Cassoulet - specialita jižní Francie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBZK
4 názory