Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka ve slanině na žampionech

Vepřová panenka je libové jemné maso, kterému obalení slaninou pomůže, aby se při tepelné úpravě nevysušilo. Žampiony pokrm výborně dochutí, vše spolu hezky ladí. Panenka ve slanině a na žampionech vám určitě zachutná.

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

8. 3. 2013 13:27

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie295 kJ / 70 kcal
Bílkoviny2,13 g
Tuky0,37 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můj experiment. Záměrně neuvádím množství, každý použije tolik, kolik lidí bude u stolu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

thomassinno thomassinno

20. 4. 2015 23:44

Tak to si udělám ... mnamka :P

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 8. 2014 23:10

Tomáš: Děkuji :-)

Tomáš

8. 8. 2014 20:34

Naprosto luxusní :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 5. 2013 20:15

Irule: Jééééé, to mám fakt velkou radost!!!:-)

Irule Irule

23. 5. 2013 20:07

Jani byl to luxusní oběd, podávala jsem s bramborovými lupínky. Takže děkuji, bodík už jsem poslala, teď jen foto :-K;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 3. 2013 18:26

rebeka: díky;-)

rebeka rebeka

12. 3. 2013 18:04

povedená panenka;-):-):yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 3. 2013 13:16

Dana61: Je to tak:-((, může se to stát. Je to tak i s roštěnou. Musí být z mladého býka, jinak je tuhá:-//

Dana61

11. 3. 2013 12:46

nááádhera:yes::-D nádherně připravené:yes: i já mám z těchto minutek trauma;-) minule jsem měla panenku snad ze stoleté svině:-D uvnitř růžová, šťavnatá, ale tak tuhá, že se mi chtělo brečet;-(

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

9. 3. 2013 00:25

Panenku, moc ráda dělávám a je výborná na mnoho způsobů, stejně tak i tento vypadá výborně, Jani, je to moc prima;-):-p:yes::-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

9. 3. 2013 00:23

BILKOVAI: Ivetko, jde vždycky o poprvé, pak už je to otázka praxe, neboj, na té panence to jde pěkně, uvidíš, zkus, pak budeš mít sama radost;-):-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 3. 2013 20:29

BILKOVAI:Ivetko,nezaložíme klub;-):-D:-DJá to neumím ani z veřového masa:-8Netroufnu si a Janě receptík chválím:yes:
Krásná bašta:-p:-K

Arnold Hagara

8. 3. 2013 18:56

Neviem, komu skôr odpovedať.

Pani Remková ako vždy dáma, s vysokou kultúrou a skromnosťou zároveň.
Blahoželám a budem naďalej fandiť!

aple:
Viem veľmi dobre, kde sa táto časť mäsa nachádza.

JitkaS:
Potvrdené.

1974andrea:
To je otázka kulinárskej šikovnosti (alebo nešikovnosti). V našej domácnosti sa táto časť mäsa pripravuje veľmi často práve kvôli tomu, že nie je mastná a jej príprava trvá len niekoľko minút, čo v dnešnej dobe je tiež dôležité a z časových dôvodov temer nevyhnutné. Okrem toho je cenovo výhodnejšia, než napr. menejkvalitnejšie časti z hovädzieho mäsa.

Andrea:
Kultúra.

spagetka:
Súhlasím, ale napriek tomu tá zhoda názvu a meno futbalistu mi nejdú dohromady.
V niektorých európskych krajinách sa názov sviečková používa pre túto časť mäsa tak pre hovädzie, teľacie, bravčové, baranie, kuracie a morčacie mäso a samozrejme pre divinu. Má to tú výhodu, že je každému hneď jasné, že sa jedná o najlepiu časť toho-ktorého zvieraťa.

Dúfam, že môj "výlet" do našej spoločnej futbalovej histórie a politiky nespôsobil nič, čo by mohlo tak pri počítači ako pri sporáku niekoho nahnevať, že to do kulinárskych receptov nepatrí alebo vyvolať dojem, že chcem, aby sa nepoužíval názov "panenka" (v niektorých oblastiach Slovenska používajú toto slovo v spojení Panenka Mária - takže nielen futbalista...).

BILKOVAI BILKOVAI

8. 3. 2013 18:48

Jana Remkova : :-D:-D;-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 3. 2013 18:17

BILKOVAI: Tak to mne fakt Ivet těší, že s tím nemám problém jen já;-). Tuhle jsem fakt odhadla..HEURÉKA:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: veprova panenka recepty vepřová panenka vepřová panenka ve slanině vepřova panenka recept vepřová panenka na slanině vepřová panenka se slaninou a žampiony recepty z vepřové panenky vepřová svíčková panenka recept vepřová panenka na houbách recepty na vepřovou panenku vepřová panenka ve slanině recept vepřová svíčková na žampionech recept na svíčkovou panenku vepřová svíčková ve slanině panenka žampiony vepřová pannenka na žampionech recept na vepřovou panenku svickova ve slanine žampiony na slanině panenka se žampiony

Suroviny: panenka vepřová, žampióny, slanina anglická, cibule, sůl, pepř, olej, mouka hladká, voda

TopRecepty.cz

Vepřová panenka ve slanině na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZ4W