Vynikající kapr
Rybí maso je dietní a velmi zdravé, ale bohužel ho v naší stravě využíváme velmi málo. Nabízíme vám proto jeho pikantní úpravu na pánvi či grilu, která vám zaručeně zachutná.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 681 kJ / 1 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,92 g |
Tuky | 3,30 g |
Vláknina | 56,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 274,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to nejchutnější kapr, který jsem kdy jedla.
V létě úžasný, stejným způsobem, jen na grilu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 3. 2013 06:13
12. 3. 2013 17:42
11. 3. 2013 11:55
Neumím dát pravdivou odpověď. Všichni ho považují za rybu, která není jedlá. Je povolené lovit kapra (sám jsem toho byl svědkem, ale po skončení lovu je všecky hodili spátky - bylo jich kolem 130, větší i menší). Všeobecně se sladkovodní ryby nepovažují za něco výjimečného k jídlu v srovnání s rybama morskými. Jenom pstruh na způsob "à la Navarra", plněný suchou slanou šunkou je snad výjimkou. Určitě ve středu Španělska se sladkovodní ryby konzumují i když jsem je nikdy na jídelním lístku neviděl.
10. 3. 2013 21:55
10. 3. 2013 21:14
Magor je ten, kdo to napsal!
10. 3. 2013 17:32
10. 3. 2013 17:05
To VáS ctí!
10. 3. 2013 16:23
10. 3. 2013 16:04
10. 3. 2013 14:29
10. 3. 2013 11:12
My doma jsme milovníci jídel z ryb. Po zkušenostech s českým kaprem a po zkušenostech s jídlem z ryb ve Španělsku již kapra nejíme a nikdy jíst nebudeme. (Ve Španělsku je prodej kapra zakázán!)
10. 3. 2013 11:06
V obchodech sa o Vánocích (nebo těsně před) prodává živý kapr. Je z jihočeských rybníků. Silně zapáchá a proto raději kupujeme pstruhy ze Slovenska.
10. 3. 2013 08:14
9. 3. 2013 22:50
9. 3. 2013 22:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Banana split
Přidáno před 16 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 10 minutami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 32 minutami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 55 minutami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 3 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 6 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 6 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 7 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 8 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Naporcovat kapra na podkovy, připravit filety a z nich porce na smažení, stejně jako odstranit kůži - to vše nás naučí názorné video
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: kapr recept kapr recepty recept na kapra jak naložit kapra recept kapr recepty z kapra recepty na kapra leklý kapr jak upéct kapra priprava kapra jak naložit kapra před smažením top recepty kapr recepty kapr může se jíst leklý kapr jak naložit kapra na gril recepty na přípravu kapra jak udělat kapra nejchutnější způsob jak udělat kapra jak dobře upéct kapra dá se jíst leklý kapr
Suroviny: kapr, citron, česnek, sůl, koření chilli, kmín drcený, paprika sušená sladká, olej, brambory, zelenina
Vynikající kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8OG
18 názorů