Jelení roštěnky alla saltimbocca
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,81 g |
Tuky | 0,79 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
A tady trocha informací:
Saltimbocca alla Romana - je italské jídlo typické pro Řím, oblíbené také v Jižním Švýcarsku, Španělsku a Řecku. Název vznikl ze tří italských slov "saltare" - skákat, "in bocca" - do pusy. Označení "skočit do pusy" dosvědčuje, jak na tento voňavý pokrm již netrpělvě čeká naše pusa, jen do ní skočit. Je připravován z telecího, kuřecího nebo i vepřového plátku masa, na který je přiložen plátek šunky "prosciutta" a lístky šalvěje. Tento balíček je osmahnut buď jako plátek nebo smotán do roličky ("involtini"). Pak je marinován ve víně či oleji nebo jen slané vodě, v závislosti na zvyklostech té oblasti, kde je připravován. Někdy bývá ještě ozdoben kapary. Nejznámější z těchto jídel je "Saltimbocca alla Romana", původem z Brescia - města v severní Lombardii. Je připravován z telecího masa, prosciutta nebo parmské šunky se šalvějí. Je obvykle smotán i do roliček. Plátky případně roličky jsou před podáváním, dle tradičního receptu, přelity omáčkou připravenou z vína Marsala a másla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2015 11:28
vyzera to moooooc pekne, idem vyskusat, v mrazaku mam asi 20 kilo jelenieho masa a uz mi absolutne dochadzaju recepty a manzelik je zase na polovacke...
13. 2. 2014 12:49
Vaše recepty jsou pastva pro žaludek i oči.Jedním slovem NÁDHERA
26. 4. 2013 10:14
milan:
26. 4. 2013 10:11
něco o jelenech
manželka zjistila, že obyčejné mýdlo jelen je poměrně kvalitní na praní a proto ho používá, za nějakou dobu jsem byl u maminky- 84 let a ctěla koupit prášek na praní. povídám, manželka používá jelena, tak to vyzkoušej, chvilku byla potichu a pak povídá, nojo, ale dneska je to jelení maso hrozně drahé ...... nemilujte maminky
manželka zjistila, že obyčejné mýdlo jelen je poměrně kvalitní na praní a proto ho používá, za nějakou dobu jsem byl u maminky- 84 let a ctěla koupit prášek na praní. povídám, manželka používá jelena, tak to vyzkoušej, chvilku byla potichu a pak povídá, nojo, ale dneska je to jelení maso hrozně drahé ...... nemilujte maminky
26. 4. 2013 09:49
1974andrea: jééžííííš, tak takovou nabídku, aby mi někdo uvařil, jsem nedostala už téměř čtyřicet let jsi prostě poklad ale když jinak nedáš, vezmu bambitku a na toho jelena si počkám a pak tuto mňamku zrealizuji
25. 4. 2013 14:36
Dana61:Danuš, zadej mi ingredience a já ti něco uvařím na míru S tebou je teda něco
25. 4. 2013 14:25
náááádhera ovšem z realizace dlouho nebude nic, a proč asi
tentokrát né kvůli česneku, ale jelení u nás zůstává v lese
tentokrát né kvůli česneku, ale jelení u nás zůstává v lese
21. 4. 2013 17:43
nádhera a šťavnatá
20. 4. 2013 16:20
krása veliká jak vždy precizní Andrejko
20. 4. 2013 08:28
Mňam Jelene, jelene, proč nejsi v Bystřici na dovolené Krásně jsem se početla
20. 4. 2013 07:31
No tak takový skok bych si nechala líbit+13
19. 4. 2013 21:38
Bez komentu
19. 4. 2013 19:55
Andrejko, takový "skok" bych si nechala líbit, posílám 10. bodík
19. 4. 2013 17:57
Co k tomu dodatJen,že je to opravdu nádhera
19. 4. 2013 17:34
Andrej - prostě paráda. Co víc k tomu říct.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 15 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 16 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno před 23 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché vynikající langoše
petrysek2307 uvařila před 8 minutami
Plátky panenky na másle
Zuzka1023 uvařila před 50 minutami
Ovesný koláč s jogurtem a ovocem
katka639 uvařila před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
tomikk81 uvařila před 1 hodinou
Bramborové krokety se sýrem a anglickou slaninou
Monika.b19 uvařila před 1 hodinou
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 2 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 3 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 5 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: jelení plátky jelení plátky recept jelení skok recept roštěnky z jeleního masa jelen recepty saltimbocca alla romana recepty z jelena plátky z jelena saltimbocca roštěnka jelen recept jelení platek jelen roštená z jeleního masa recept na jelení skok roštěnky recept recept jeleni platek rostenka z diviny dančí roštěná jelenní roštěná recept
Suroviny: roštěná jelení, šalvěj, pršut, víno bílé, vývar, česnek, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, olej
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
24 názorů