Celokváskový pšenično-žitný chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 588 kJ / 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,38 g |
Tuky | 4,38 g |
Vláknina | 19,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 170,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo.
Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den.
Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 5. 2013 12:06
Pekny chlebik...chtela jsem se zeptat, do trouby nedavas nadobu s vodou?
3. 5. 2013 11:16
Diky- diky, urcite se pokusim a dam vedet. Rozhodne nebude jako ten tvuj (jasne), ale ja jsem skromny clovek, staci mi jen "trochu vice" podobny tomu tvemu.
3. 5. 2013 11:13
senky: jj, Jani....nebo taky voňavý, čerstvý, měkký a pružný chlebík s grilovaným nebo doma uzeným maskem není marný!
3. 5. 2013 11:10
cathleen:Cedník vyzkouším,ale stejně asi pořídím ošatku Přestože kulatý chlebík vypadá mco hezký,praktičtější na krájení je oválný Díky za nápad každopádně
3. 5. 2013 11:06
Jitkas: pokud použiješ celozrnnou místo chlebové, bude třeba přidat 20-40 g vody navíc - celozrnná jí pije víc, než hladká
3. 5. 2013 11:04
Jejda, to je zase nádhera Na kvásek jsem zatím nenašla odvahu, ale asi se brzy odhodlám k pokusu, za to nic nedám Protože
takový chleba s máslem a ředkvičkou je mana nebeská
takový chleba s máslem a ředkvičkou je mana nebeská
3. 5. 2013 11:01
cathlen: Jsem se spatne vyjadrila, chtela jsem rici, ze moje mouka zitna je celozrnna, psenicnou mam, to by byl prusvih, ja vim.
3. 5. 2013 10:57
Já si pravidelně kvásek kupuju v pekařství, teda obměňuju tak po asi čtvrt roce? Díky radám Cat se ho už nebojím ,tento taky ukládám a vyzkouším co nejdřív
3. 5. 2013 10:49
Jitkas: Jituš, menší teplota nevadí, peču i v remosce a ta dá nejvíce 180°C.....ale není možné vyměnit pšeničnou mouku jen za žitnou - ta se chová hodně jinak a výsledek by tě mohl zklamat.
Celožitný chlebík tu mám taky, však se koukni a porovnej: http://www.toprecepty.cz/recept/33553-zitny-zrnick...
Celožitný chlebík tu mám taky, však se koukni a porovnej: http://www.toprecepty.cz/recept/33553-zitny-zrnick...
3. 5. 2013 10:47
Tez zkusim, zitny kvasek mam. Chleba jsem delala podle ruznych receptu, ani nevim kolik jich uz bylo. Nekdy se slusnym vysledkem, jindy mene, ale nikdy to nebylo to "spravne". Moje trouba se vyhreje na max. 230°C a mouku mam jen samozitnou, ale to navadi, vyzkousim. Tvuj pecen je fantasticky, jako vse, co jsem tady videla tebou vytvorene.
3. 5. 2013 10:46
rebeka: kdo se bojí, nesmí do lesa..........é, co to kecám - nemá kváskový chleba.
Kdybys dostala do ruky kus silného kvásku, na další (krmení, přechovávání, pečení chleba) už by sis troufla
Kdybys dostala do ruky kus silného kvásku, na další (krmení, přechovávání, pečení chleba) už by sis troufla
3. 5. 2013 10:45
dexulka: tyhle menší chleby nechávám kynout i ve velkém cedníku, vystlaném ustřiženým kruhem z pečící fólie - pak ho i s tou folií opatrně přendám do remosky (trouby) a upeču.
3. 5. 2013 10:33
Ivo, to je nádhera a já mám pořád strach z toho kvásku
3. 5. 2013 10:28
Ještě budu muset přikoupit konečně i ošatku nebo to jde i v něčem jiném?
3. 5. 2013 10:24
To je zase krása...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 16 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 19 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 23 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 12 minutami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 34 minutami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 43 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 47 minutami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 3 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 3 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 4 hodinami
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 4 hodinami
Italská čočková polévka
Jaja.27 uvařila před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Jak připravit čaj z cibule? Naše babičky touto medicínou léčily nachlazení a kašel
Další recepty
Tématické fráze: proč praská chleba proč praská chleba při pečení pšenicno zitny chleba proč praská při pečení chleba žitný chléb recept pšenicno žitny chleb recept na chleba robot na chleba proč praská chléb psenicno zitny chleb recept celokvasovy chleba celokváskový žitný chleba recept pšenično žitný chleba recept chleba při pečení praská proč chleba praská recept na žitný chleba proč mám u chleba vzduchovou bublinu proč při pečení praská chleba proč při pečení praská chléb
Suroviny: voda, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý
Celokváskový pšenično-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmJ7
62 názorů