Žampionová omáčka smetanová
Žampionová omáčka potěší každého milovníka hub a hlavně smetanových omáček. Je připravena během chvíle a zvládne ji i začátečník. Dochutíme ji solí a octem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 015 kJ / 1 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,43 g |
Tuky | 86,04 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 263 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 86,23 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2014 13:29
4. 2. 2014 12:51
4. 2. 2014 11:11
tuk na podušení cibulky, stačí trochu - tuk je tu napsaný
máslo 100g - a k tomu ještě máslo, ale na co???
hl. mouka 100g
..... atd.
Jinak taky vařím jen z čerstvých žampiónů...konzervy nebo mražená zelnina apod. mi absolutně nic neříká..
4. 2. 2014 11:07
4. 2. 2014 10:55
Zdraví Vás hlava pomazaná
4. 2. 2014 10:50
No prostě chtzělo by si to s tím receptem trochu pohrát..
Samozřejmě nejsem začátečník takže si omáčku bez problémů udělám, ale opravdý začátečnický ucho, které se teprve učí vařit, by podle tohoto receptu mělo asi problémy něco vytvořit..
Všem přeji dobrou chuť a hezký den
27. 10. 2013 18:26
27. 10. 2013 14:20
27. 10. 2013 14:08
27. 10. 2013 13:28
Knedlíky se mi dnes nějak nepovedly, nenakynuly, ale i tak přidávám pro pobavení, protože se manžel optal, jestli jim chci způsobit neprůchodnost střev... a ať zbytky nehážu do záchodu, že by to ucpalo celé Vinohrady...
Jde o recept nalezený tady, ale autorovi to psát nebudu, nemůže za to.
Ale omáčka vynikající, to zas jo.
18. 7. 2013 20:27
18. 7. 2013 15:59
18. 7. 2013 15:43
Nerozumím posledním slovům " ocet proudíme+žampiony" - prosím o opravu. (pravděpodobně přidáme, nebo dochutíme octem, ale to musí autorka opravit)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 9 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Klobásy
Přidáno před 20 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 21 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 11 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 11 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 12 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 12 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 12 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 14 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 14 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 15 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 15 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Hladká a chutná omáčka je prubířský kámen kuchařských dovedností
Pro žampiony nemusíme chodit do lesa, ale stačí vyrazit na nákup. Možná řešíme dilema - loupat či neloupat jejich hlavičky?
Další recepty
Tématické fráze: zampionova omacka se smetanou zampionova omacka žampionová smetanová omáčka smetanova omačka se zampiony smetanovo žampionová omačka žampionová omáčka recept smetanova omacka s zampiony smetanova zampionova omacka recept na zampionovou omacku smetanová žampionová omáčka recept omáčka se zampiony žampionová omáčka na smetaně rychla zampionová omacka žampionová omáčka bez smetany recept žampionová omáčka smetanovožampionová omáčka žampionová omáčka smetanová zampiony ve smetanove omacce zampionovo smetanova omacka smetanova omacka na zampionech
Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko, vývar masový, smetana na vaření, žampióny, cibule, ocet, sůl
Žampionová omáčka smetanová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXLJ
13 názorů