Šunka 2 x 5
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 968 kJ / 1 426 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 253,96 g |
Tuky | 39,30 g |
Vláknina | 4,76 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 6,24 g |
Sůl | 15,20 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2014 18:34
pavelk: četla jsem. Jestli myslíš tu -bandu-, tak tu jsem chápala jako -skupinu-, ne nadávku.
24. 10. 2014 17:43
cathleen:To ano, ale přečti si jeho první příspěvek! Na hrubou díru, hrubá záplata!
24. 10. 2014 17:41
Iv: Když si přečteš pozorně ještě jednou, ty raději dvakrát, dozvíš se že ...*Po této době odstavit hrnec a maso nechat v tomto nálevu úplně vychladit.Druhý den zopakovat to samé a opět nechat maso vychladnout v hrnci po vychlazení ještě uložit na nějaký čas co ledničky.
* Já zásadně chladím v chladničce a ne v mikrovlnné troubě!
* Já zásadně chladím v chladničce a ne v mikrovlnné troubě!
24. 10. 2014 17:37
pavelk: ale fuj...! Reagovat na kritiku se přece dá i slušně
24. 10. 2014 17:33
Iv:Tak ty začínáš vařit šunku a nevíš jak ji přírodně obarvit ? Přečti si recenze o používání rychlosoli a pak mudruj, Ty zdravá výživo!
24. 10. 2014 17:30
Iv:Banda je Tvoje rodina i s Tebou, která bydlí v jeskyni, daleko od civilizace a proto je zdravá, jen má odřené dlaně od větví stromů!
21. 10. 2014 23:53
Ještě 1 otázka - je to bezpečné, mít prakticky 2 celé dny šunku položenou jen tak mimo ledničku? A pak kdoví jak dlouho bude v ledničce, než se sní ? Nemůžou se v ní množit bakterie, nebo nemůže se zkazit, když je doma teplo??
21. 10. 2014 23:41
Domácí šunka - jak předpokládám - by se měla pyšnit právě BIO kvalitou, tzn. bez ÉČEK, RYCHLOSOLÍ a podobných hnusů škodících našim dětem. Já začínám vařit šunku ne kvůli sobě a levnější ceně, ale hlavně kvůli dětem! Co z toho, že je šunka růžová, když není zdravá. Nešlo by ji ,,obarvit,, třeba mletou paprikou nebo rozmixovanými plody goji ve vodě?
21. 10. 2014 23:30
Bando fak tam nesypte tu rychlosůl... víte co je to za hnus ?
www.vyziva-pro-fitness.cz/rs/zajimavosti/jak-je-to-s-rychlosolemi/
www.vyziva-pro-fitness.cz/rs/zajimavosti/jak-je-to-s-rychlosolemi/
9. 6. 2013 08:30
Způsob úpravy šunky je : předem nasoli 20g na 1 kg masa rychlosolí,nejen pro urychlení,ale také na barvu šunky.Bez toho je maso šedé a nevzhledné.Sůl nejlépe rozpustit v troše vody a vpravit do masa jehlou,aby bylo maso stejnoměrně prosolené.Okořenit a uložit do alobalu do ledničky na 2-3 dny.Potom vložit i s alobalem do vřící vody,která se ochladí a potom už držet teplotu na 85 st.2 hod.
Nechat vychladit a potom nakrájet.
Nechat vychladit a potom nakrájet.
8. 6. 2013 10:51
Nadja:To máš pravdu, ale pokud bych tu šunku dal do vroucí vody a vařil ji 2*5 minut, byla by polosyrová.
8. 6. 2013 10:39
Mně se líbí víc tenhle receptík http://hobby.idnes.cz/uvarit-domaci-sunku-bez-ecek...
8. 6. 2013 10:27
Do studené vody se maso vkládá, když chceme mít dobrou polévku, ale utrpí tím chuť masa.
8. 6. 2013 08:54
...musím zkusit.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 12 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 21 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 2 hodinami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 7 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 9 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 10 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 13 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 13 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 14 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 14 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Tématické fráze: party šunka party šunka recept party šunka příprava pečená šunka recept recepty se šunkou příprava šunky připrava party šunky párty šunka recepty párty šunka na grilu příprava domací šunky rychlosůl ano nebo ne recept na party šunku uprava party sunky uprava sunky sunka party koreni do sunky partysunka párty šunka úprava hnus cz pečena šunka
Suroviny: kýta vepřová, sůl, majoránka, česnek, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, jalovec
Šunka 2 x 5
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0mA
14 názorů