Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 365 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,60 g |
Tuky | 16,86 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 78 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 32,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čas pečení musíte vždy přizpůsobit výšce masa.
Pro ty, kteří začínají se steaky, je ve fotopostupu i jak vypadá vysoký roštěnec a steak z něho. (nechci samozřejmě poučovat zkušené kuchaře a kuchařky, ale třeba se to bude někomu hodit :-))
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2013 09:01
Max Max:Já se ráda do steaku zaříznu, proto mám ráda vysoké, tak jsem si jej zpevnila provázkem, aby mi hezky držel tvar Jinak díky
15. 11. 2013 08:35
Proc byl tento steak tvarovany spagatkem? Rib eye take zvany Hungry eye (hladove oko) ma tvar rostenky a ve prostred je to lojove oko bez toho oka je to jenom hovezi steak. Jinak priprava je spravna. Mnoho stesti pri dalsich kucharskych pokusech.
16. 8. 2013 21:38
chocolate: Vidíš, a to se říká do třetice ...
16. 8. 2013 21:34
1974andrea:Druhý, ale konečně to bylo "vončo".
Abych byla přesná tak druhý, který se za to dal považovat.
Abych byla přesná tak druhý, který se za to dal považovat.
16. 8. 2013 21:33
chocolate:Lucy, to byl snad tvůj první steak doma připraven? Jsem ráda, že to trochu přispělo k rodinné pohodě a díky za foto
16. 8. 2013 19:45
Děkuji za super podrobný návod díky kterému jsem zvládla přípravu steaku i já.Omáčku jsem nakonec nedělala, pečený česnek jsem použila do šťouchaných brambor, ale to hlavní, steak, bylo přesně dle tebe a povedlo se.
Foto přikládám, klidně vymažu
Foto přikládám, klidně vymažu
14. 8. 2013 17:59
brutálně jedlé foto to se ti ale hoodně povedlo já mám k steakům respekt a taky chu´t.. to je fakticky luxus smekám... umíš, děvče
13. 8. 2013 14:39
Moc krásný recept a děkuji za fotopostup - byť jsem letitá kuchařka, od školní jídelny jsem nikdy moc nejedla hovězí, teď se ho pomalu učím dělat a jíst. Ještě jednou
9. 8. 2013 00:19
Tak se tady holky nakonec nerozbrečte a piště si radši SZ. Zas budou řeči, že komenty nejsou k receptu. Díky za reakce k receptu, tohle už je opravdu zbytečné, i když to není nic ve zlém, že
9. 8. 2013 00:09
chocolate: Děkuju moc, vždyť tušíš, že jsem z toho smutná...
9. 8. 2013 00:06
Eliza:Myslím, že jsem ta Lucie..A nelíbí se mi tu ten útočný režim, že někdo přidá foto a bude peskován.
A nic nemyslím zle.
A nic nemyslím zle.
8. 8. 2013 23:55
chocolate: Aha...tak ještě ale upřesni, co myslíš tím "notováním" a povzdechem "co psát"... Pokud jsi ta Lucie, kterou jsem znala, tak určitě nevěříš tomu, že já něco myslím zle...
8. 8. 2013 23:49
Eliza:To jsou ty zprávy, které vyznívají zle a blbe.
Jééé omluva..
Jééé omluva..
8. 8. 2013 23:41
chocolate: Nic takového si nemyslím, ani jsem to nenapsala.
8. 8. 2013 23:36
Eliza:Mám i jiné zájmy a věř, že opravdu nežiji TOPkami.
Andy recept nemá chybu.
Andy recept nemá chybu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Banana split
Přidáno před 11 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 1 hodinou
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 1 hodinou
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 2 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 3 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 4 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 5 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Kosice uvařila před 5 hodinami
Rýžový nákyp
Kikaa uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pamatujete si ze školy potravinovou pyramidu? Prozradíme vám, jak ji využít ve zdravém životním stylu
7 receptů z hovězí svíčkové: Je libo svíčkovou na smetaně, tatarský biftek, carpaccio, nebo steak?
Jaké maso a ryby můžeme grilovat? Na své si přijdou milovníci drůbeže, steaků, ale i ryb a mořských plodů
Další recepty
Tématické fráze: rib eye steak recept rib eye steak ribeye steak rib eye steak recepty ryb eye steak příprava rib eye steaku omáčka z pečeného česneku příprava rib eye steak hovězí steak medium rib eye steak priprava hovězí rib eye steak maso medium ryb eye peceni steaku jak nejlépe připravit steak rib steak rib eye recept na rib eye steak recepty rib eye steak pomalu pečený vysoký roštěnec
Suroviny: roštěnec hovězí vysoký, česnek, šalvěj, pepř zelený sterilovaný, máslo, smetana na vaření, sůl hrubozrnná, pepř mletý
Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dxkq
45 názorů