Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
odkaz na video ->>>
Ghí je indický olej vyrobený z neslaného kravského (tradičně
bůvolího) másla. Máslo se vaří, dokud se z něj nevypaří všechna
voda a neodělí bílkoviny. Poté, kdy je proces vaření dokončen, se
tuk scedí a nechá vychladnout. Ghí je nenahraditelné žádným jiným
tukem protože takto připravované má svou nezaměnitelnou
"karamelkovou" chuť. Občas se přidávají curry listy pro vůni či
jiné ingredience, ale takové ghee se poté nehodí na výrobu
sladkostí, které jsou v Indii všudypřítomné. Ghee má narozdíl od
másla větší trvanlivost (lze skladovat v pokojové teplotě) a také snese vyšší teploty, takže se hodí ke smažení. Lze s ním zcela nahradit běžný olej. Ghee je v různých formách známo i v jiných kuchyních (např. v Maroku, Saudské Arábii nebo v Jemenu).
V angličtině známo jako brown butter. Ve francouzštině jako beurre noisette.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2013 14:21
22. 10. 2013 14:11
22. 10. 2013 14:10
22. 10. 2013 11:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 8 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 11 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 13 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 5 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 6 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 6 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 7 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 7 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 8 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
French financiers: Vláčné francouzské koláčky chutnají skoro jako makronky. Jsou jednodušší a specifickou vůni jim dodá hnědé máslo
Indický běžec je kachna, kterou oceníme na zahradě i v kuchyni
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: přepuštěné máslo v pomalém hrnci recepty.cz máslo ghee recept pomalý hrnec přepuštěné máslo jak vyrobit přepuštěné máslo ochucené ghee domácí výroba ghí másla v pomalém hrnci vyroba ghee masala ghee v pomalém hrnci přepuštěné máslo gh jak skladovat masla ochucene přepuštěné máslo recept jak z másla vyrobíme ghee? proces vaření ghí přepuštěné máslo ochucené recept výroba ghí s kurkumou výroba ghee domácí výroba ghí másla v mikrovlnné troubě jak se používí butter ghee máslo chi
Suroviny: máslo,
Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAW5
4 názory