Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2014 13:40
Předně nesouhlasím s tím, že by se mělo jídlo „drobit slepicím“! Ale víme my, zda autorka výroku nechystá večeři? Nevíme, že?
tejaja:
„Topky nie sú kuchárskou stránkou pre interhotely a horných 10 000.“
Tím se mnohé vysvětluje...
Jen by to mělo být uvedeno v záhlaví, nejlépe hnedle vedle nápisu: Více než 35 000 receptů
…ale to jen tak laškuju
*****
S čím ale nesouhlasím, pak s tímto: „Mimochodom, nedala si ešte ani jeden svoj recept, pridaj niečo, nech sa plebs naučí luxusne piecť.“
Původně jsem chtěl složit poklonu Bibinka:, s jakou grácií se u tohoto rcp vyrovnává s kritikou… No, nakonec umělecký dojem pokazila v komentáři větičkou: „Koukám, že jsi tu téměř 6.let a nevložila jsi pro nás ani jeden recept, není to škoda chodit jen psát komentáře“
Dámy, tak to je druhý nejčastější pseudoargument zhrzených kuchtíků: Nemáš tu žádný recept, tak mlč a neotravuj!!!
Jistě, asi by mělo slovo takového kritika větší váhu, pokud by tu měl hafo receptů, ale to je skoro totéž, jako vyžadovat po hudební kritičce aby dokázala basem zazpívat part komtura
A jaký že je ten první, nadužívaný argument vkladatelů receptů?: Recept se ti nelíbí? A uvařil jsi podle něho? Neuvařil?! Tak drž pysk!!!
tejaja:
„Topky nie sú kuchárskou stránkou pre interhotely a horných 10 000.“
Tím se mnohé vysvětluje...
Jen by to mělo být uvedeno v záhlaví, nejlépe hnedle vedle nápisu: Více než 35 000 receptů
…ale to jen tak laškuju
*****
S čím ale nesouhlasím, pak s tímto: „Mimochodom, nedala si ešte ani jeden svoj recept, pridaj niečo, nech sa plebs naučí luxusne piecť.“
Původně jsem chtěl složit poklonu Bibinka:, s jakou grácií se u tohoto rcp vyrovnává s kritikou… No, nakonec umělecký dojem pokazila v komentáři větičkou: „Koukám, že jsi tu téměř 6.let a nevložila jsi pro nás ani jeden recept, není to škoda chodit jen psát komentáře“
Dámy, tak to je druhý nejčastější pseudoargument zhrzených kuchtíků: Nemáš tu žádný recept, tak mlč a neotravuj!!!
Jistě, asi by mělo slovo takového kritika větší váhu, pokud by tu měl hafo receptů, ale to je skoro totéž, jako vyžadovat po hudební kritičce aby dokázala basem zazpívat part komtura
A jaký že je ten první, nadužívaný argument vkladatelů receptů?: Recept se ti nelíbí? A uvařil jsi podle něho? Neuvařil?! Tak drž pysk!!!
19. 2. 2014 12:15
Tak nevím,ale asi na tyto stránky taky nepatřím.My jsme totiž nepodařené jídlo taky vždy dávali zvířátkům.Občas se uvaří nějaký experiment,který nikomu moc nejede,tak se taky dá zvířátkům.Ne,že by se to stávalo často,ale jednou za čas se to snad stane i zkušené kuchařce.A říct někomu,že když mu nechutná můj recept,že neumí vařit,tak to je dost hnusné.Ale tak to na těchto stránkách prostě chodí.
19. 2. 2014 12:09
Bibinka: Bibi, beru si tu inspiraci a doufám, že tím zde nejsem jako komentující nějak méněcenná (?).
Je pravda, že ne každému chutná všechno, co vyzkouší, a nevidím důvod, proč to nemoct slušně napsat - tak, aby se na něj hned nesesypal houf....
Kritika ti, jak píšeš, nevadí, ale přesto v tomtéž příspěvku píšeš Pouzině, že neumí a čumí...
Je pravda, že ne každému chutná všechno, co vyzkouší, a nevidím důvod, proč to nemoct slušně napsat - tak, aby se na něj hned nesesypal houf....
Kritika ti, jak píšeš, nevadí, ale přesto v tomtéž příspěvku píšeš Pouzině, že neumí a čumí...
19. 2. 2014 11:54
Sylva01: Silvo, proč by ses bála něco říct, máš k tomu nějaký důvod? Pokud jsi dobře četla, krom toho slova "čumí", píšu, že mi kritika vůbec nevadí a každý má na ní právo, nemůže být jen pozitivní a jak vidíš, takový názor nemám jen já Koukám, že jsi tu téměř 6.let a nevložila jsi pro nás ani jeden recept, není to škoda chodit jen psát komentáře
19. 2. 2014 11:12
Bibinka: někdy se fakt nestačím divit zdejšímu výrazivu..... jen ČUMÍ???
Pouzina přiznala, že perník pekla dvakrát - aby mu neuškodila svou případnou chybou, ale žádnou neudělala. No bóže, tak jim doma nechutnal, no. A líp, že ho dostaly slepice, než kdyby ho vyhodila - něco z vložené investice se jí vrátí aspoň ve vejcích.
Fakt aby se tu člověk bál říct, že mu tolik vychvalované jídlo zas tak moc nechutnalo....
Pouzina přiznala, že perník pekla dvakrát - aby mu neuškodila svou případnou chybou, ale žádnou neudělala. No bóže, tak jim doma nechutnal, no. A líp, že ho dostaly slepice, než kdyby ho vyhodila - něco z vložené investice se jí vrátí aspoň ve vejcích.
Fakt aby se tu člověk bál říct, že mu tolik vychvalované jídlo zas tak moc nechutnalo....
19. 2. 2014 10:50
Pouzina:asi máš peněz dost, když můžeš tenhle perník rozdrobit slepicím Pekla jsem ho už několikrát a je výborný Asi neumíš péct, to bude ten hlavní problém
19. 2. 2014 10:48
Pouzina: přesně tak jako Terezka mám názor, že jsi tu asi špatně, ne, že by mi vadila ta tvoje kritika, to vůbec ne, ale je plno lidí, co by i ty drobky snědli a jak rádi, pro slepice věru luxus, to by mě vážně nenapadlo: Podívej se na počet bodů a vidíš jasně, jak je perník výborný a já si za tím stojím
Platí jedno pořekadlo: kdo umí, ten umí, kdo neumí tak jen čumí....
Platí jedno pořekadlo: kdo umí, ten umí, kdo neumí tak jen čumí....
19. 2. 2014 09:54
Pouzina: no tak to ale potom si na zlých stránkach, keď si môžeš dovoliť koláč nadrobiť sliepkam. Hýbeš sa v úplne iných kruhoch ako 99% prispievateľov a návštevníkov týchto stránok. Topky nie sú kuchárskou stránkou pre interhotely a horných 10 000.
Mimochodom, nedala si ešte ani jeden svoj recept, pridaj niečo, nech sa plebs naučí luxusne piecť.
Mimochodom, nedala si ešte ani jeden svoj recept, pridaj niečo, nech sa plebs naučí luxusne piecť.
19. 2. 2014 09:26
Není o co stát...pekla jsem podruhé, to jestli jsem poprvé někde neudělala chybu a opravdu žádná sláva prostě není hoden pro můj jazýček rozdrobím ho slepicím, snad jim bude chutnat...
13. 2. 2014 20:21
KačNyk: Kačnyk, jsem ráda, že vám chutná perníček a úplně u Vás zdomácněl
13. 2. 2014 19:47
Peču už po sté! Je to bomba... teď tisknu recept pro další kamošku.
12. 2. 2014 19:58
tak mam dopeceno,ale zadna slava,obycejna pernikova buchta,nadychany teda neni,je vysoky a hodne syty,jako da se urcite jist,ale cekala sem vetsi uspech,zustavam u klasickeho perniku.
12. 2. 2014 12:47
Zdravím,supr recept,u nás měl úspěch
9. 2. 2014 20:09
marie kotapysova:kyypřící prášek štípe? na to množství mouky je to ok. a tím pudinkem získá na hebkosti. ale sto lidí, sto chutí
p.s. u nás chutnal
p.s. u nás chutnal
9. 2. 2014 19:32
Tak tento alá perník,už opravdu dělat nebudu!Puding se do něj vubec nehodí navíc kypřící prášek štípe,dva je příliž a je extrémně vysoký.NECHUTNA NIKOMU.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 9 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 23 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 1 hodinou
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 1 hodinou
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 3 hodinami
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 6 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 7 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 7 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
Stále ho všichni hledáme. Jednoduchý recept na dokonalý moučník pro celou rodinu, který je rychlý, snadný a neskutečně dobrý
Jak ozdobit řezy čokoládou, aby vypadaly skvěle? Podle jednoduchého videa to zvládnete
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů