Houbová polévka se šlehačkovou smetanou
Pokud patříte mezi milovníky hub a vždy máte nějaké sušené doma po ruce, pak je tento recept pro vás jak stvořený. Talíř chutné smetanové polévky, plné hub, brambor a petrželky, potěší a opravdu zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 987 kJ / 714 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,96 g |
Tuky | 30,26 g |
Vláknina | 15,61 g |
Cholesterol | 95 mg |
Sodík | 163 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 85,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je někde odkoukaný z televize, ale hrozně dávno. Takže se autorovi omlouvám, pokud se přihlásí, tak bude tady uveden on a ne já. Volné šíření fotografie u tohoto receptu povoleno. Jelikož nejsem autorem tohoto receptu, jeho volné šíření nemohu upravovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2014 10:26
Krásná polévka, mně chutnat bude!!
19. 1. 2014 15:44
Já jsem celkem kmínová a do všech,podotýkám do všech, jiných houbových polévek a jídel sypu kmín jako o život. Nebudu já náhodou "čechoslovák" !
Sympozium určitě svoláme až někdo uvaří a nebude mu to chutnat !
Sympozium určitě svoláme až někdo uvaří a nebude mu to chutnat !
19. 1. 2014 14:02
jarda Kadic: no vidíš, kromě Čechů a Slováků už je zastoupena i Itálie. Vypadá to na bohatou mezinárodní účast v řešení tohoto problému a pak společně napíšeme vědeckou odbornou práci "S nebo bez?"
19. 1. 2014 14:01
Jitkas: jo,je určitě možné,že v této jemné polévce by chuť kmínu přebila tu smetanu
19. 1. 2014 13:55
Jarda Kadic: V Italii tez bez kminu, max. trochu cesneku (malinko) a cerstve petrzelky, posypat po uvareni.
19. 1. 2014 13:43
(ejaja: Terezko a my,co žijeme v Čechách,to zase zkusíme bez kmínu a pak uděláme mezinárodní debatu a to by bylo,že bychom na to nepřišli,co je lepší (chtěl jsem napsat“ sympozium“ ale já,celkem slušný češtinář,si zaboha nemohl vzpomenout, jaké “I“ po “S“
19. 1. 2014 13:09
jarda Kadic: my, co žijeme na Slovensku, vyzkoušíme a možná se polepšíme
19. 1. 2014 12:55
Jedna malá poznámka k používání kmínu: kuchařky, které žijí na Slovensku kmín nedávají,my,co jsme z Čech,kmín dáváme.
18. 1. 2014 20:20
magdalenka: Dáváš víc hub ,já bych dala taky ,kdybych měla. Totiž z těch koupených sušených není tak dobrá a domácí jsem dostala od dcery. ale jenom trošku. Vlastní nemám tak šetřím. Mám už jenom na jednu polívčičku do nových hub! Jo a ten česnek tam moc není cítit jenom tam podtrhuje pozadí je osmažen a čínský !!
18. 1. 2014 20:17
casino: Ten autor někde existuje ,fakt to mám z televize./Neodpřísahnu to !/ Kujon to ano,je velice dobrá !
Jenom si nepamatuju kde ,kdy a kdo ? To jsem si k tomu receptu zapomněla připsat.
Jenom si nepamatuju kde ,kdy a kdo ? To jsem si k tomu receptu zapomněla připsat.
18. 1. 2014 18:39
Robím polievku v podstate identicky, ale tak isto bez kmínu - rasce a bez cesnaku, bujón tiež nedávam a hubami nešetrím, dávam viac. Výborná je z húb čerstvých, ale najlepšia je zo sušených. Je jemná a úžasne voňavá, hlavne ak prevládajú pravé hríbky. Kto neodskúša, neuverí.
18. 1. 2014 18:30
Já rovněž dávám všude k houbám kmín, ale nakonec zkusit se má všechno. Dělám velmi podobnou polévku podle tchýňky, taky ji tu mám, ale bez bujonu zato navíc s libečkem.
18. 1. 2014 18:22
Veronika.Hrozna:
Pokud to není čirý alibismus, tak tomu autorovi bych se neomlouvala - musí to být pěkný kujóóón
Ze sušených hub vařím velmi podobnou políffku, samozřejmě bez houbového bujonu!!! a bez namáčení houbových čipsů... A vezme mi to max. 30 minut... a taky je véééborná, jak říkají MAKRONKY
...a stačí mi k tomu JEDNA varná nádoba
Pokud to není čirý alibismus, tak tomu autorovi bych se neomlouvala - musí to být pěkný kujóóón
Ze sušených hub vařím velmi podobnou políffku, samozřejmě bez houbového bujonu!!! a bez namáčení houbových čipsů... A vezme mi to max. 30 minut... a taky je véééborná, jak říkají MAKRONKY
...a stačí mi k tomu JEDNA varná nádoba
18. 1. 2014 17:32
tejaja: Terezko,to nedáváš kmin ani do smaženice (houbové)
18. 1. 2014 17:28
Robíme všelijaké hubové polievky, ale bez smotany. Raz to vyskúšam so smotanou A kmín nedávame do žiadnej, ani do žiadneho jedla s hubami. Len viac čierneho korenia, ako píše Veronika
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 18 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 22 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 1 hodinou
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 2 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 2 hodinami
Italská čočková polévka
Jaja.27 uvařila před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 11 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 12 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Další recepty
Tématické fráze: houbová polévka se smetanou houbová polévka ze susenych hub houbová polévka ze sušených hub se smetanou houbová polévka houbová polévka se zakysanou smetanou houbová polévka z čerstvých hub bílá houbová polévka houbová polévka z čerstvých hub se smetanou polevka houbová se smetanou houbová polévka. houbová polévkase smetanou houbova polevka ze smetanou polevka ze susenych hub se smetanou houbova.polevka houbova polevka top recepty houbová polévka se smetanou recept polévka se šlehačkou houbová polévka z čerstvých hub ze smetanou houbová polévka s bramborem šlehačkou houbová polevka na smetaně
Suroviny: smetana, máslo, pepř mletý, petrželka hladkolistá, brambory, cibule, česnek, bujón houbový, mouka hladká
Houbová polévka se šlehačkovou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q55D
21 názorů