Cmunda po kaplicku
Cmunda po kaplicku, alias bramborák plněný uzeným masem, je oblíbené staroslovenské jídlo. Tradičně se peklo na plotně, nasucho nebo na sádle, a patřilo mezi jídla chudých. Nyní už si ho může dopřát každý a s přípravou není až tak moc práce.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 360 kJ / 1 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,40 g |
Tuky | 30,10 g |
Vláknina | 13,94 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 2,86 g |
Sůl | 6,54 g |
Sacharidy | 94,58 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 3. 2009 00:57
Dík za krásnou vzpomínku, kdeže ty časy jsou, už je to tak 30let
14. 3. 2009 17:52
28. 2. 2009 14:28
28. 2. 2009 13:40
16. 2. 2009 10:11
15. 2. 2009 18:08
15. 2. 2009 00:03
14. 2. 2009 21:24
14. 2. 2009 19:43
14. 2. 2009 19:33
14. 2. 2009 19:27
14. 2. 2009 12:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 33 minutami
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 3 hodinami
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 3 hodinami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 3 hodinami
Bezinkový sirup
xmazagonx uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
gabikka uvařila před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
denitek uvařil před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
kyskamaryska uvařila před 4 hodinami
Špenátový koláč se smetanovým krémem
mares-mikulas uvařila před 4 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na uzení masa v domácích podmínkách. Vyžaduje to udírnu s teploměrem a dodržení několika zásad, aby výsledek byl perfektní
Jak využít hlávkové zelí? Vyrobte z něj kysané zelí nebo zeleninovou čalamádu
Bramboráky v Česku: Odkud pochází cmunda a kde si pochutnáte na vošouchu?
Další recepty
Tématické fráze: bramborak po kaplicku jak se dělá cmunda kynutá cmunda v troubě cmunda se zelím kynutá cmunda bramboraky po kaplicku bramborová cmunda staročeská cmunda kaplicky bramborak smunda kachní roláda babicovy dobroty kachní roláda cmunda v troubě cmunda s uzeným cmunda na plech bramborak cmunda cmunda do pekáče bramborák po kaplicku recept bramborak recept cmunda na pekáč
Suroviny: brambory, mouka hrubá, česnek, mléko, vejce, sůl, pepř mletý, majoránka, maso uzené, olej
Cmunda po kaplicku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xN2
27 názorů