Svíčková nejen z koňského masa
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 650 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 240,98 g |
Tuky | 13,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto dělám svíčkovou léta, ať už je to z hovězího,králíka,krůtího, nebo kuřeciho masa s tím rozdílem, že nedám jalovec. Ten dávám jen do tmavých mas, nebo na divoko.
fotky postupně přidám
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2014 12:30
Madonna Mia: Wikipedie: "Svíčková je maso ze zadní čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu, prasat a koní. Název je odvozen od tvaru masa (svalu), připomínajícího svíci. Jedná se o vysoce kvalitní, šťavnaté zadní maso."
Jde o DRUH MASA nikoli o druh jídla. To jen jsme si zvykli na klasickou omáčku nazvanou svíčková, ale jde o maso!!!!
Jde o DRUH MASA nikoli o druh jídla. To jen jsme si zvykli na klasickou omáčku nazvanou svíčková, ale jde o maso!!!!
18. 7. 2014 12:06
Svíčková? Svíčková se to jmenuje od toho, že je to ze svíčkové a to pravé a v nejhorším případě falešné. Tohle je tak nanejvýš smetanová nebo zeleninová omáčka s nějakým masem.
16. 7. 2014 14:29
Bela: mali sme manšiu farmu a chovali sme rôzne zvieratá niektoré kôli potešeniu, plemennému chovu, a niektoré sme chovali na mäso
NIKDY by som zvieraťu neublížil - akýmkoľvek spôsobom týral. Ale keď nejaké zviera chovám na mäso tak ho čo najšetrnejšie zabijem a zjem bez akýchkoľvek výčitiek, či je to kôň, nutria, králik, morča .....
Raz na ten pseudo "humanizmus" zakapete
Vieš mi odpovedať na otázku o čo menej alebo viac vníma kôň bolesť alebo utrpenie ako ktorékoľvek iné jatočné zviera, prečo by sme koňa nemali jesť?
NIKDY by som zvieraťu neublížil - akýmkoľvek spôsobom týral. Ale keď nejaké zviera chovám na mäso tak ho čo najšetrnejšie zabijem a zjem bez akýchkoľvek výčitiek, či je to kôň, nutria, králik, morča .....
Raz na ten pseudo "humanizmus" zakapete
Vieš mi odpovedať na otázku o čo menej alebo viac vníma kôň bolesť alebo utrpenie ako ktorékoľvek iné jatočné zviera, prečo by sme koňa nemali jesť?
16. 7. 2014 13:49
Bela: přečtěte si níže psané komentáře.Příště - kritizovat po přečtení komentářů a HLAVNĚ SLUŠNĚ!!!!!! Pokud jste vegetariánka, tak neotevírejte recepty s masem.
16. 7. 2014 13:44
Prasata!!Jak někdo může jíst koně to je fakt šílený!!!!!!!!!!!!
3. 4. 2012 22:19
dala bych si také koňské masíčko
28. 1. 2011 21:33
Petra (neregistrovaný/á): No já tedy nechápu, jak někdo může jíst kuřata . Viděla jste někdy podmínky, ve kterých se chovají ? Do zrní jim přidávají antibiotika a růstové hormony, při přepravě jim běžně lámou křídla a rostou tak rychle, že se samy ani neudrží na nohou. Stokrát lepší koňské maso, když měl ten kůň "pěkný život"... Mimochodem konina byla u nás velmi klasické a oblíbené maso, tedy ještě před tím, než se u nás skoro přestali koně chovat.
PS: Jen doufám, že jsem ostatním nezkazil chuť, ale nějak jsem potřeboval zareagovat.
PS: Jen doufám, že jsem ostatním nezkazil chuť, ale nějak jsem potřeboval zareagovat.
25. 1. 2011 22:03
Ahoj Bibinka ja zijem v it.a poviem ti pravdu,ze konske maso som sa naucila jest ked som bola tehotna,lebo tu lekari namiesto aby ti dali kadejake chemikalie ked ti chyba zelezo ti prikazu jest aspon 2-3 krat tyzdenne. Aje vyborne! Takze dakujem za recept lebo takto by ma ho nnenapadlo ho uvarit.
29. 8. 2010 11:15
Teri , ano i rostlinky jsou živé ....
29. 8. 2010 11:11
Petra, je to presne ako píše špagetka - aký je rozdiel medzi tými zvieratami ? Myslíš, že ryby, prasa...atď. necítia nič ? Nie sú živé ? Aj rastliny sú živé a zožuješ ich mihnutím oka. Majú pamäť a reagujú merateľne na toho, kto im ublížil.
Petra, je to presne ako píše Bibinka, kôň so zlomenou nohou umiera...je to humánnejšie nechať ho zomierať alebo zabiť, aby sa netrápil ? Nič nie je biele alebo čierne. Existujú aj farby.
Petra, je to presne ako píše Bibinka, kôň so zlomenou nohou umiera...je to humánnejšie nechať ho zomierať alebo zabiť, aby sa netrápil ? Nič nie je biele alebo čierne. Existujú aj farby.
29. 8. 2010 10:51
Petra (neregistrovaný/á) - a jaký je rozdíl mezi nááádherným koněm, rozkošným selátkem, skotačivým kuřátkem, hebounkým králíčkem, smutnou srnečkou a tulivým telátkem či hbitou štikou?????
29. 8. 2010 10:44
ja nejsem vegetarianka!Jim normalne veprove,kureci,ryby-u nas klasicke.Ale nechapu,jak nekdo muze jist kone!!!
28. 8. 2010 19:44
Petro(neregistrovaná), copak máš za problém Nikde tu nevidím, že by si se ptala na to, kde se to koňské maso vzalo a už píšeš bláboly, jací jsme kanibalové a představ si, že jsou i výseky koňského masa, zrovna tak, jako na hovězí, vepřové atd.Viděla si zblízka srnku, jak má krásné očia myslivci je střílí-to jsou věci viď
Tento kůň z kterého mám ještě maso v mrazáku si zlomil nohu, už jsi viděla koně se zlomenou nohou, že by žilje prostě na utracení, protože kůň téměř stále stojí i spí Taky miluju zvířata bez výjimky a dcera na koních jezdí, má svého a učí jezdit kdo má zájem. Zajímalo by mě, co ty teda vlastně jíš a neříkej že ryby-to jsou taky zvířátka pozor
Tento kůň z kterého mám ještě maso v mrazáku si zlomil nohu, už jsi viděla koně se zlomenou nohou, že by žilje prostě na utracení, protože kůň téměř stále stojí i spí Taky miluju zvířata bez výjimky a dcera na koních jezdí, má svého a učí jezdit kdo má zájem. Zajímalo by mě, co ty teda vlastně jíš a neříkej že ryby-to jsou taky zvířátka pozor
28. 8. 2010 18:21
Tedy Petro,vy máte vážně dost!Když nejíte maso,najděte si stránky pro vegany a nás "masožravce" nechte v klidu a nepište blbosti o kanibalismu.
28. 8. 2010 18:10
Kdy bude na jídelníčku lidské maso??Ani bych se nedivila,kdyby je jedli ti,kteri jedi kone,psy,kocky,klokany a dalsi zvirata!Přeji všem temto stejny osud jako maji oni-pritom nikomu neublizuji!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Banana split
Přidáno před 21 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 40 minutami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 5 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 5 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 6 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 8 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 9 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 11 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 11 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 13 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Jak začlenit syrovátku do našeho jídelníčku? Zdravá potravina vzniká při výrobě sýra a hodí se do smoothie i pečiva
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Další recepty
Tématické fráze: svíčková naložená svíčková svičkova z koniny naložení masa na svíčkovou naložení svíčkové lák na svíčkovou vaříme svíčkovou konina recepty klokaní maso recepty konské recepty klokaní svíčková recepty klokaní maso klokaní maso recept konina vaříme z końskeho masa recepty-konské maso recepty z koniny vařime z koniny nalozeni jehnete lák na maso na svíčkovou
Suroviny: maso koňské, zelenina kořenová, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, jalovec, tymián, šťáva citronová, kůra citronová, brusinky, smetana kysaná, smetana 33%, mouka hladká, sůl, cukr, ocet
Svíčková nejen z koňského masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68P7
31 názorů