Pravá černá zabijačková polévka " Prdelačka "
Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka, takže si tuto polévku můžete uvařit kdykoli na ni dostanete chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 741 kJ / 1 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,14 g |
Tuky | 17,93 g |
Vláknina | 20,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 200,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krev lze objednat u řezníka. Můžeme ještě na sádle osmažit cibulku a polévku s ní dochutit a dozdobit.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2022 16:46
20. 2. 2022 14:37
9. 12. 2018 10:31
8. 12. 2018 21:54
13. 10. 2018 08:04
8. 10. 2017 21:07
6. 5. 2016 19:51
28. 4. 2016 07:23
28. 4. 2016 07:22
28. 4. 2016 07:09
28. 4. 2016 06:56
28. 4. 2016 06:52
28. 4. 2016 06:39
mika59: A jak jsi přišla na to, že se tahle polévka u nás nedělá přímo při zabijačce? U nás se rozhodně tato polévka vaří z vývaru po ovaru ( pouze masovém ), tak jak píši já, Jitka, Terezka a Jarka. V druhém brutaru se táhnou jitrnice a jelita a z tohoto vývaru ( kde se vařila hlava, játra, plíce, slezina ... ) se pak dělá světlá polévka ovarová.
27. 4. 2016 21:12
27. 4. 2016 21:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 26 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 41 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 42 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma zabíjačka aneb vše, co potřebujete vědět o této tradici
Kvíz na téma zabíjačkový guláš: Otestujte své znalosti o této zabíjačkové pochoutce
Krvavá bába neboli Švajnfest: Krkonošský bramborák ze zabijačky má jednu netradiční přísadu, která jej i zajímavě obarví
Další recepty
Tématické fráze: zabijačková polévka zabíjačková polévka z jelita zabijačková polévka z jelit zabijačková polévka recept prdelacka zabíjačková polévka z prejtu zabijačková polévka z krve černá polévka recepty zabijačková polévka polévka zabijačková zabíječková polévka domaci prdelačka domácí zabíjačková polévka recept na zabíjačkovou polévku černá polévka z jelita zabíjačková polévka z jelítka zabíjačková polévka tmavá polévka z tlačenky recept zabijačková polévka tmavá zabíjačková polévka
Suroviny: vývar masový, krev vepřová, kroupy, česnek, majoránka sušená, pepř mletý, sůl
Pravá černá zabijačková polévka " Prdelačka "
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v51X
40 názorů