Candát na smetaně a červeném víně
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 176 kJ / 1 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,80 g |
Tuky | 77,77 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 625 mg |
Sodík | 370 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 20,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Candát obecný patří mezi ušlechtilé druhy ryb a proto je pravidelně vysazován do revírů jako doplňková ryba. Má protáhlé tělo, z boků zploštělé. Na hřbetě se nachází dvě hřbetní ploutve. Břišní ploutve jsou umístěny hned za úrovní prsních. Tělo je zbarveno šedě s odstíny zelené. V mládí jsou na bocích zřetelné svislé tmavé pruhy. Dorůstá do délky až 130 cm a hmotnosti 21 kg. Nejstarší známý exemplář měl 25 let.
Původní domovinou candáta je povodí Dunaje a Volhy. Odtud se postupně rozšířil do střední a západní Evropy. Obývá především velké, pomalu tekoucí úseky řek, údolní nádrže a rybníky. Jedná se o hospodářsky nvýznamnou dravou rybu Česka. Řada rybářů se specializuje právě na lov tohoto druhu. Mezi labužníky je oblíben pro konzumní kvalitu svého masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 3. 2014 18:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 9 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 20 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 26 minutami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 29 minutami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 7 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: candat na vine se smetanou candát se smetanou candat na vine s pórkem pečení candát na smetaně candat na červené candát recepty se smetanou candát wikipedie candát recept candát nasmetane candát recepty candát se smetanou recept recept candát s porkem ryba na červenem víně candát na smetaně s pórkem candát se smetanou na víně candat s opecenym bramborem candat pečeny labužník candáta wikipedie candát na pórku recepty candát se smetanou
Suroviny: candát, máslo, cibule, víno červené, smetana, tymián, sůl, šťáva citronová, pórek
Candát na smetaně a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1q8R
1 názor