Ropa Vieja - Staré šaty
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 034 kJ / 2 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 319,29 g |
Tuky | 66,43 g |
Vláknina | 115,14 g |
Cholesterol | 563 mg |
Sodík | 2,74 g |
Sůl | 5,55 g |
Sacharidy | 132,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Sofrito
2 lžíce olivového oleje, 3 hrnky pokrájené cibule, 3 hrnky různobarevných paprik,1 jalapeňo paprička (nebo ne), 5 stroužků česneku, 1/2 hrnku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1 lžíce rajského protlaku, sůl a pepř, šťáva z 1 limetky.
Vše vrazíme do mixeru a učiníme z toho pastu.
Strašně se omlouvám, je toho moc, vše podle kubánského originálu a ani jsem nad tím nepřemýšlel. Tady je to v menším množství:
1 lžička olivového oleje, ¼ hrnku hrubě pokrájené cibule, ½ papriky jakékoli barvy, ½ jalapeňo papriky, odsemeněné a od bílého uvnitř očištěné (to pálí nejvíc),1 stroužek česneku, trošku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1/2 lžičky rajského protlaku (nebo klidně vynechte), sůl, pepř, a limetkovou šťávu podle chuti
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2023 13:05
25. 7. 2011 14:03
22. 12. 2009 17:01
22. 12. 2009 10:40
8. 11. 2009 19:26
8. 11. 2009 19:22
8. 11. 2009 18:58
v http://www.kudlanka.cz, a pak doporučuju se podívat na http://www.manana.cz/, která je celá věnovaná mexické a Guatemalské kuchyni. Dál, v mé Grilovací kuchařce je taky sekce jídel z ciziny, http://drobek.eml.cc, a dál Úvod do paprikologie.
A jak vidíš, upravil jsem to Sofrito.
8. 11. 2009 18:52
5. 11. 2009 22:09
5. 11. 2009 22:07
5. 11. 2009 21:12
22. 2. 2009 22:39
22. 2. 2009 22:37
Jistě by to šlo s těstovinami, šlo by to s čímkoli, protože konečně je to vaše kuchyně a váš oběd. Sám si to umím dobře představit i se špeclemi či s houskovým knedlíkem.
A koriandr je vlastní bratranec petrželky, takže znova, proč ne? Ostatně tady v Americe často nahrazujem petrželku, která je vzácná právě koriandrem, tedy cilantrem, používaným hojně v mexické kuchyni.
22. 2. 2009 20:16
22. 2. 2009 20:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 11 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 11 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 12 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 12 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 13 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 13 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 14 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Další recepty
Tématické fráze: ropa vieja rop recepty kubánský dort recept ropa vieja recept staré recepty kubánská ropa vieja hovězí na kmíně recept ropa vieja kubánský dort ropa viecha kubánský řízek kubánské recepty římské šaty římský kmín recepty kubánské šaty kubánský dort-recept recept na kubansky dort sat starych rimanu kubánskej dort rop recept
Suroviny: roštěná hovězí, cibule sušená, olej řepkový, šťáva rajčatová, bobkový list, celer, mrkev, hrášek, olivy, římský kmín mletý
Ropa Vieja - Staré šaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRAY
18 názorů