Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcelky lahodný nakládaný bůček

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 1440 min Doba přípravy: 1440 min

1440 min (1440 min příprava)

20. 3. 2014 12:17

Suroviny

Porce: Dle množství surovin

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Já dal do marinády malou lžičku Brendy. Lépe se rozleží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sedlakantonin

21. 3. 2014 15:37

Právě dělám dám vědět tak za týden.doufám že si všichni pochutnají určitě bude dobrý.:yes::-p;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

21. 3. 2014 11:03

Dajdo když uděláš s nádivkou na pokecu. nemá chybu.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

21. 3. 2014 11:01

Dajda:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

21. 3. 2014 11:01

Dajda: Holka moje zlatá. To mi ani neříkej. Tu a tam se nám podaří koupit parádní vepřovou špičku a je bez myšlení. Pořádná kapsa. Nádivka, zašít, upéci a ta bašta nepředstavitelná. Jako božská MANA , stejná jako těch poutníků na pošti co byli božsky zachráněněni. A pak už je Knedle, nebo brambůrek a brusunky. MŇAM.

marcelka395 marcelka395

21. 3. 2014 09:52

Dajda:jasně že podle receptu:-8:-K;-)

Dajda Dajda

21. 3. 2014 09:09

Vaclav Fronek: Mně vůbec nevadí, že jsem si rozšířila jazykový obzor.;-) Včera jsem koupila krásný bůček - špičku, tak teď mám dilema, jestli upéct s knedlíkem, jak jsem plánovala původně, nebo zkusit tenhle zajímavý recept.:-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

21. 3. 2014 08:51

Jitkas:Jsem rád, že se to vysvětlilo. Holt ra moje hantýrka. Ale všichni pochopili a o to šlo. Já se budu snažit příště trochu více vysvětlit a nemlžit.

Bibinka Bibinka

20. 3. 2014 20:27

Vaclav Fronek: Vašíku, bůček je vždycky fajn, já ho nakládám vařený na několik dní naložený s kořením v lednici a je výtečný, tak tento bude také dobrý. Máš 6.:yes:

Dajda Dajda

20. 3. 2014 19:13

spagetka: Já znám slovo napajcovaná ve smyslu silně navoněná. Nevím, zda má své kořeny ve východních Čechách jako já. Výraz pajc jsem nikdy neslyšela.:-O Je to ale stále totéž, i ten bůček bude libě vonět:-!

spagetka spagetka

20. 3. 2014 14:23

magdalenka: no vida i na Slovensku to používají jako marinádu
rozmarynaH: u nás na Jizerkách zovna tak - napajcovaná - silně našminkovaná, zmalovaná.....
Jenže děvčata, víte, že to stejně má základ v potírání, nanášení? Ono i když se napajcáme, tak se natřeme. A to slovo pochází mimochodem z němčiny, kde to znamená opět potírání, mašlování... No a zas jsme u kořenů řeči. Takže všichni máme pravdu :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

rozmarynaH rozmarynaH

20. 3. 2014 14:16

Všem děkuji za vysvětlení. Na Plzeňsku, odkud pocházím, se "pác-pácování" nikdy nepoužívalo. Když byl někdo napajcovaný (přidané j uprostřed slova), byl zmalovaný nebo měl těžší špičku, případně věc byla natřená. Ještě jednou děkuji:-K

magdalenka magdalenka

20. 3. 2014 14:02

U nás sa pod slovom "pác" rozumie marináda. Je to starší výraz, kedysi sme slovo marináda nepoznali - hovorím o našej rodine. Nakladalo sa napr. mäso, slanina, šunka (aj s koreninami) pred údením do slaného pácu - roztoku.
Ja keď marinujem mäso pred grilovaním, stále hovorím o pácovaní...

spagetka spagetka

20. 3. 2014 13:56

Jitkas:rozmarynaH: aha, to je moje chyba, on dal Vašek ten název Pác i do receptu, já to změnila na marinádu, ale poznámky jsem si nevšimla. Je to krajový budějovický výraz pro marinování,pokud je to spíše husté, nikoli řídké, opravím to tam

Jitkas

20. 3. 2014 13:48

rozmarynaH: Pomazeme marinadou.....neco jako "napajcovat", kraj Vam nereknu, vzdy jsme pouzivali, znamena pomazat, namazat, puvod - nemcina.

rozmarynaH rozmarynaH

20. 3. 2014 13:24

Recept se mi líbí:yes:, jen neznám význam slova pác-pácem. Nikdy jsem ho neslyšela. Prosím o přeložení;-)a přiblížení kraje, kde se používá. Děkuji:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak naložit bůček na pečení jak naložit buček naložený česnekový bůček naloženi bučku na pečeni nalozeni bucku top recepty nakládaný bůček nakládaný bůček nalozeni bucek vařený naložený bůček jak naložit maso na pečení naložený bůček vařený a nakládaný bůček naložení masa před pečením naložení bůčku před pečením recept na nalozeni bucku naložení masa na pečení bůček naložení recept naložení bůčku jak naložit bůček před pečením naložit buček

Suroviny: bůček vepřový, česnek, hořčice, med, sůl, pepř, chilli

TopRecepty.cz

Marcelky lahodný nakládaný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BqP