Zeleninový krém :)
Suroviny
Porce: 5 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 6 997 kJ / 1 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,65 g |
Tuky | 145,70 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 455 mg |
Sodík | 267 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 69,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podobný recept jsem viděla v Prostřenu, ale přidala jsem si suroviny, tak aby nám to doma chutnalo :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2014 16:08
Všem Vám děkuji :)
3. 2. 2014 20:44
Rejni,polévka Ti krásně barevně ladíVěřím,že bude jistě i chutná
Také používám různé bujóny a jiná dochucovadla.Není to pravidelně každý dena rodina je živa a zdráva
Také používám různé bujóny a jiná dochucovadla.Není to pravidelně každý dena rodina je živa a zdráva
3. 2. 2014 20:34
Mně se polévka líbí Nevím, proč se tady pořád dokola omílají komentáře ohledně bujonu, Podravek a jiných dochucovadel. Ať si každý uvaří podle své chuti, svého receptu, pro svoji rodinu. Vždyť doma vám do toho taky nikdo cizí nemluví a vaříte si podle svého. Je zde 35tis receptů a každý má právo přidat nebo uvařit takový, který chutná jemu Tak si každý vyberte vám nejbliží
3. 2. 2014 11:32
Rejni polévka vypadá pěkně a souhlasím s tím, že žádný učený z nebe nespadl. Ráda vařím zdravě, ale s kouskem bujónu sem tam v jídle nemám sebemenší problém. Takže vaření zdar a kuchařům zvlášť!
3. 2. 2014 11:26
děkuji Alzbetina Prk.:), o slupku se opravdu nejedná, je to přesně tak, jak jste napsala, ale prozatím nejsem tak zběhlá, takže mě lepší pojmenování nenapadlo
Polévku jsem dochutila solí a pepřem, ale zkrátka a dobře mi tam ještě něco chybělo, tak jsem přidala právě ten bujón a pak už to bylo ono Podravku jsem psala pro ty, kteří ji používají, jinak já jsem ji tam osobně nedala, ale jak se říká, chutě lidí jsou různé :)
Krutonky jsem dělala z kousků chleba opečené na másle.
Casino: vařím ráda a pokud se objeví nějaká chybka, tak je to lidské, každý nějak začíná. Upřímně mohu říci, že se za svou polévku (krém) nestydím
Děkuji však za Vaši kritiku, protože kladná či záporná kritika je vždy dobrá.
Polévku jsem dochutila solí a pepřem, ale zkrátka a dobře mi tam ještě něco chybělo, tak jsem přidala právě ten bujón a pak už to bylo ono Podravku jsem psala pro ty, kteří ji používají, jinak já jsem ji tam osobně nedala, ale jak se říká, chutě lidí jsou různé :)
Krutonky jsem dělala z kousků chleba opečené na másle.
Casino: vařím ráda a pokud se objeví nějaká chybka, tak je to lidské, každý nějak začíná. Upřímně mohu říci, že se za svou polévku (krém) nestydím
Děkuji však za Vaši kritiku, protože kladná či záporná kritika je vždy dobrá.
3. 2. 2014 10:53
Já bych tak přísná nebyla. Z fotečky je dobře vidět, že nejde o žádnou slupku, spíš se rejni asi špatně vyjádřila. Já vidím skrojek mrkve, "ukrojený" škrabkou. A pokud někdo místo soli raději přidá kousek bujónu, proč ne, vždyď se dají koupit bujóny i bez glutamátu. A zrovna to samé se týká krutonků, myslím, že když je má někdo radši z normálního chleba, určitě se z toho nestříli . Někdy trošku tolerance a nadhledu nezaškodí .
2. 2. 2014 23:39
Ta mrkvová SLUPKA mě dostala
Nevím, proč do zeleninové polífffky dávat ještě zeleninu v kostce a o podravce ani nemluvím
Zkuste příště, bude-li jaké, tu cibuli udělat napřed na másle (másla tak max. 50g) trošku více jak dosklovita a část brambor nahradit celerem... Nad talířem možná strouhnout oříšek a k takovému jemnému krému dát, pokud vůbec, tak na másle dělané krutony z BÍLÉHO pečiva
Ale jinak je to výborná polévka, jakých tady asi budou mraky...
Nevím, proč do zeleninové polífffky dávat ještě zeleninu v kostce a o podravce ani nemluvím
Zkuste příště, bude-li jaké, tu cibuli udělat napřed na másle (másla tak max. 50g) trošku více jak dosklovita a část brambor nahradit celerem... Nad talířem možná strouhnout oříšek a k takovému jemnému krému dát, pokud vůbec, tak na másle dělané krutony z BÍLÉHO pečiva
Ale jinak je to výborná polévka, jakých tady asi budou mraky...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 54 minutami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 34 minutami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 11 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 13 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sterilovaný zeleninový salát? Během deseti minut vytvoříte salát, který pro vás v zimě bude zdrojem vitamínů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: polévka zeleninový krém zeleninovy krem zeleninovy krem recept recept na zeleninovy krem zeleninový krém polévka zeleninových krem recept zeleninovy krem zeleninový krémy zeleninový krém s krutony zeleninovy krem top zeleninovy krem huby zeleninový krém podle pohlreicha zeleninovy krem pohlreich recepty zeleninový krém zelwninovy.krem zeleninovy krem pohlreicha polivecky v peti mesicich zeleninovy krem se smetanou zelebinovy krem polevka bramborovo zeleninovy krem
Suroviny: brambory, mrkev, petržel, pórek, máslo, petrželka kudrnka, cibule, voda, smetana na vaření, bujón zeleninový, sůl, pepř, kuchárek
Zeleninový krém :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BNz
7 názorů