Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 2. 2014 21:48

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

3. 2. 2014 19:59

Já jsem se zase setkala i v restauracích s pojmem ražniči ve smyslu slabých plátků kuřecího nebo vepřového masa připravovaných na grilu;-)

spagetka spagetka

3. 2. 2014 19:52

Rožeň je zařízení různé velikosti, na který se navléká, či napichuje maso od plátků až třeba po kuře, či sele. a opéká nad zdrojem tepla. S rožněm se musí otáčet.

tejaja tejaja

3. 2. 2014 19:50

zizala::-D Áno, názory sú rôzne :-)
A čo je rožeň, po slovensky ražeň ?
http://slovnik.vareni.cz/rozneni/
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=ra%C...

zizala zizala (moderátorka)

3. 2. 2014 19:36

tejaja: :-)) Názory se liší:
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/ra...

Kousky masa prokládané cibulí, pečené na rožni ;-) O napichování ani slovo.

tejaja tejaja

3. 2. 2014 19:26

:-)ražniči sú citujem : "Směs vepřového masa, cibule, slaniny napíchaných na jehle." http://slovnik.vareni.cz/hledat/r/?pageID=2;-)

zizala zizala (moderátorka)

3. 2. 2014 18:42

Kdysi dávno před revolucí, když jsme s mým budoucím mužem zašli občas někam na večeři, on si s oblibou dával vepřové ražniči. Poprvé jsem se hrozně divila, že to není na špejli, ale prý že na špejli je špíz, ražniči je od slova rožnit. To vepřové ražniči totiž byly jednotlivé plátky vepřové panenky opečené na roštu. Obvykle se to podávalo s nakrájenou cibulkou, hořčicí nebo tatarkou a hranolkama.
Takže souhlasím s tím, že název je zavádějící :-)

maiva maiva

3. 2. 2014 17:53

casino: Terezko , když si každý nazývá podle sebe, tak to bohužel takto dopadá. Ražniči bylo vždy na jehle, špejli atd. Recept bych nazvala rozhodně jinak, je to zavádějící.
A je-li uvedeno i v nějaké kuchařce, tak svědčí o něčem;-)

tejaja tejaja

3. 2. 2014 16:51

casino:;-):-) Sodoma, Gomora...:-)

casino casino

3. 2. 2014 15:51

tejaja:
Bohužel už dlouho neplatí, že ražniči musí být na jehle :-//
Kdysi mi to doložili citací z tištěných kuchařek a dost jsem se podivoval...
Dokonce už KUCHAŘKA NAŠÍ VESNICE 1970 uvádí ražniči jako cosi, dělané jako biftečky na pánvi...

PavlinaK.

3. 2. 2014 14:07

zrzka: Každý si recept samozřejmě může nazvat jak chce. Já dělám zapečené brambory jinak. Toto je ražniči, které se mi nechtělo špejlovat. Kdyby jste si recept přečetla, určitě byjste viděla, že brambory se dávat nemusí. ;-)

zrzka

3. 2. 2014 13:19

Proste zapecene brambory:-O. S raznicim nic spolecneho, kdyz tam jsou uz brambory, kecep ...

tejaja tejaja

3. 2. 2014 10:52

Ak to nie je na špejli, tak to nie je ražniči. :-) Stačilo by dať iný názov ;-)

Lorencs

3. 2. 2014 10:20

:no:kočička s pejskem pekli dort :-D

Inka1 Inka1

2. 2. 2014 21:55

;-) Také děláme, říkám tomu pekáč co dům dal , :-)):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ražniči bez napichování jak naložit maso na ražniči co je ražniči ražniči s bramborem ražničí jak udelat raznici zapečené brambory ražničí na grilu ražniči plátky naložení masa na ražniči ražniči na plechu královské ražniči špíz bez napichování raznici z brambor raznici v troube zapekane raznici jak se dela raznici naložit ražničí řeč. na ražniči ražniči na rožni

Suroviny: maso vepřové, salám točený, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, slanina, brambory, česnek, kečup sladký, máslo, koření grilovací, olej, pepř

TopRecepty.cz

Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0p7N