Svatební cukroví-linecké lekníny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 321 kJ / 2 228 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,49 g |
Tuky | 131,65 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 783 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 225,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto na linecké je lahodné a dá se upéct několik dní dopředu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 1. 2010 17:38
Moc hezké cukroví.Posílám bodík.
20. 1. 2010 13:41
Marcelko, krásné košíčky
18. 2. 2009 22:22
Ano, i já toto linecké těsto považuji za nejlepší a i ty mé leknínky byly dobré, jen vzhled nebyl dle mých představ. Vyzkoušela jsem kytičky i hvězdičky a hvězdičky byly hezčí.
18. 2. 2009 22:04
Nemam takovou špatnou zkušenost.Peču je do krabiček už dva roky a jsou pěkné. Linecké se musí vždy vyndat včas aby mělo světlou barvu.Vyzkoušela jsem více receptů na linecké a toto je nejlepší.Ani se tolik neláme.(do leknínu dávám stříbrnou kuličku)
18. 2. 2009 19:26
Naprosto souhlasím s Drobenkou. Dělala jsem je letos o vánocích, hvězdičky jsem zkoušela péct na i uvnitř košíčku. Příliš velký rozdíl v tom nebyl, špičky se pálily
Navíc slepené dohromady nebyly tak efektní, jak jsem očekávala. Ty horní lístky nebyly dost zvednuté, aby bylo vidět, že se jedná o lekníny, vypadaly spíš jako špatně slepené linecké. Ale možná, že jsem měla mělké košíčky. No, měla jsem o tom pečivu jinou představu.
Navíc slepené dohromady nebyly tak efektní, jak jsem očekávala. Ty horní lístky nebyly dost zvednuté, aby bylo vidět, že se jedná o lekníny, vypadaly spíš jako špatně slepené linecké. Ale možná, že jsem měla mělké košíčky. No, měla jsem o tom pečivu jinou představu.
18. 2. 2009 16:48
Lekníny jsem dělala teď o Vánocích. Z klasického, lineckého těsta jsem vykrajovala HVĚZDIČKY, které jsem pekla na rubové straně formiček od košíčků. Formičky na plech položíme obráceně, dnem vzhůru. Je důležité, pekáč s upečenými hvězdičkami vytáhnout včas. Hvězdičky na rozpálených formičkách ještě dojdou, proto je z trouby musíme vytáhnout ještě světlé. Lekníny vypadají velice hezky, ale je to velká piplačka. A ještě k tomu se velice špatně skladují. Musí být na rovné podložce,nemůžete je dávat do krabice, protože konce hvězdiček se zlomí při sebemenším dotyku. Já je už dělat nebudu. Ten čas využiji na jiné a ještě lepší cukroví.
18. 2. 2009 15:50
Tak jsem je letos dělala a bylo to tvrdý .Docela jsem byla zklamaná
18. 2. 2009 15:32
Pro inspiraci foto třeba zde http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=33531
18. 2. 2009 14:39
V nejbližší době je budu péci , tak je samostatně vyfotím a dodám foto. Z předchozího pečení nemam foto.
18. 2. 2009 10:13
ale tu by to ozaj chcelo fotku, tak ako pise mudra zena maris
18. 2. 2009 10:04
Marcelko, to by ale chtělo pro méně chápající / např. pro mě / fotku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Banana split
Přidáno před 19 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 2 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 3 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 3 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 6 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 6 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 8 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 8 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 10 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 11 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: nejlepší vánoční cukroví recepty fotogalerie nejlepší linecké nejlepší cukroví recepty na svatební zákusky s obrázkem vanočni cukrovi lekniny drobné cukroví recepty drobne cukrovi na svatbu zdobení lineckého cukroví recepty drobné cukroví na svatbu drobné cukroví na svatbu recepty nejlepší recepty na cukroví zdobení svatebního cukroví recepty na drobné cukroví pečeme na svatbu zdobení lineckého pečiva svatební cukroví recepty s obrázky lekníny z lineckého těsta fotogalerie svatebního cukroví drobne cukrovi fotogalerie zdobení cukroví foto
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, poleva citronová, potravinářské barvivo zelené
Svatební cukroví-linecké lekníny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWP7
11 názorů