Staročeské vdolky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 659 kJ / 3 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,94 g |
Tuky | 47,18 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 351 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 707,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Kluci v akci
Těsto je díky bramborám krásně vláčné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2014 20:54
tejaja:
Myslel jsem, že vím, co je to "lekvár"
V češtině je rozdíl mezi švestkovou zavařeninou (naschvál nepíšu marmeládou) a švestkovými povidly dán už názvem.
Nevím, jestli se u nás dělají rybízová povidla...
Je "ríbezľový lekvár" něco jiného než náše rybízová zavařenina (džem)?
Myslel jsem, že vím, co je to "lekvár"
V češtině je rozdíl mezi švestkovou zavařeninou (naschvál nepíšu marmeládou) a švestkovými povidly dán už názvem.
Nevím, jestli se u nás dělají rybízová povidla...
Je "ríbezľový lekvár" něco jiného než náše rybízová zavařenina (džem)?
16. 2. 2014 20:47
Nádherné nadýchané, lákavé už na monitoru+ jsou u vás dnes hody
16. 2. 2014 20:10
16. 2. 2014 19:51
krása...
16. 2. 2014 19:48
Dievčatá, tak ja mám na všetko sladké najradšej ríbezľový lekvár, lebo je nenormálne chutne nakyslý
16. 2. 2014 19:40
1974andrea: Jo, hrušková povidla jsou super, ale když nejsou, švestková musí stačit
16. 2. 2014 19:33
Nejlepší na vdolky jsou hrušková povidla
16. 2. 2014 19:29
Hm vypadají úžasně+
16. 2. 2014 19:28
Danca: Zkus, s tou zakysanou smetanou byly k těm vdolkům super
16. 2. 2014 19:27
Jitkas: Kdepak, fotky jsou z podzimu
16. 2. 2014 19:26
Hmm, ta karamelová jablíčka zkusím
16. 2. 2014 19:24
U zizalu byly dnes ukrutne hody, to je krasy!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 6 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 54 minutami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 4 hodinami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 4 hodinami
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vdolky se švestkami švestkové vdolky kluci v akci vdolky vdolky ládi hrušky rybizova povidla vdolky kluci v akci co je lekvár vdolky podle ladí hrušky vdolky povidla na vdolky recepty ládi hrušky karamelový likér svestkovy vdolek vdolky s kysanou smetanou hrušková povidla na vdolky staročeský vdolek vdolky se svestkama vdolky s bramborami hrusky na vdolky co je to lekvar staročeské vdolky pečené v troubě
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, brambory, vejce, droždí, mléko, cukr, máslo, sůl, kůra citronová, povidla švestková, tvaroh tvrdý, jablko, šťáva citronová, meduňka, cukr krupice, rum, voda, smetana zakysaná, meduňka
Staročeské vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XwO5
27 názorů