Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová zmrzlina

Potřebujete se v horkém létě zchladit? Vhod jistě přijde poctivá domácí zmrzlina, kterou si člověk rád dopřeje po celý rok. Recept na jednu takovou tu máme a stačí na ni jen pět surovin. Když vyzkoušíme domácí jahodovou zmrzlinu, kupovaná už pro nás ztratí na atraktivitě.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min + doba mražení

10 min (10 min příprava, + doba mražení)

17. 2. 2008 15:08

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 516 kJ / 840 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky18,15 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 57 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy158,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zdenka.s zdenka.s

8. 7. 2023 21:19

Zrovínka si pochutnávám na téhle skvělé zmrzlině a napadla mě strašná myšlenka : jak ji budu dělat až bude po sezóně :-O Bude z mražených taky tak dobrá , já moc mraženému ovoci nefandím, co myslíte? Děkuji :-K

Edadoog7323 Edadoog7323

5. 7. 2023 14:42

Úžasné nauky 🥰🥰 miluju je mňam

Edadoog7323 Edadoog7323

5. 7. 2023 09:16

zdenka.s: Podle mě nemá být ušlehaná.

zdenka.s zdenka.s

15. 6. 2023 12:46

Výborná zmrzlina 👍 jen příště uberu trochu cukru a to nebyly jahody extra sladké.Ale jinak 👍👍👍👍👍, skvěle našlehaná a zůstala tak i po pobytu v mrazáku, lehce se nandavá a ten výzor <3<3
Má první zmrzlina ze strojku s kompresorem, měla jsem spoustu let s nádobou ,která se musela 24hod namražovat a stalo se,že se někdy nepovedla.Tady je za 30 minut hotovo . Dlouho jsem se rozmýšlela ,přece jen je to pár tisíc, ale nelituji ,dělá i jogurt.Doporučuji :-K:-K:-K. Přidávám fotku.
Tak beru zpět,po uležení v mrazáku je sladkost akorát,ubírat cukr nebudu , je božská ;-)

7popelka7 7popelka7

21. 6. 2021 22:16

Vynikající zmrzlinka <3<3<3 posílám bodíky :yes::yes::yes::yes::yes:

cvrky

16. 6. 2020 18:47

šmudlík 12: V pohodě neboj se toho, já zmrzlinuji i 50 minut. Jde o to jak máš namražené suroviny. Vše by mělo být co nejvíce studené. Jen pozor, aby se ti nezlomila ta míchací metla. Musíš hlídat aby to moc nezmrzlo pak už to neutočí

zdenka.s zdenka.s

14. 3. 2019 17:43

Veronika.Hrozna : však jsem ten Váš "boj" s vánočkou sledovala a Bože,jak jå jsem Vám rozumněla,jako kdybych ty dotazy kladla já :-):-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 3. 2019 15:11

zdenka.s: Já jsem stejný případ. Minule mi pomáhalo péct vánočku celé obecenstvo topreceptů! Ale byl to blbůvzdorný recept, takže se mi podařila!:-D

zdenka.s zdenka.s

14. 3. 2019 15:08

Veronika.Hrozna : moc děkuji za rady,budu se jich držet . Já když dělám něco poprvé, tak to obyčejně zkazím nějakou drobností ,pro jiné nepochopitelnou :-//
Tak se radši zeptám. Hezký den :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 3. 2019 14:58

zdenka.s: Zdeničko na fotce pod hlavní fotografií je jsou ještě 2 malé fotky a tam tu smetanu nalévá do směsi tekutou , neušlehanou. Já to dělám taky tak. A je dobré pokapat citronovou šťávou celé ovoce a až pak krájet , aby se citron smíchal s jahodovou šťávou, pak se smetana nesrazí. Podle mne je to i lepší , jahody pak líp vyniknou!

zdenka.s zdenka.s

14. 3. 2019 14:47

Simona Skolakova : komentáře jsem přečetla znovu, ale bohužel :-( asi neušlehat :-?
Poraďte, prosím, staré osobě ,už mi to asi nemyslí .

Simona Skolakova Simona Skolakova

13. 3. 2019 22:50

zdenka.s: já teda taky četla komentáře a mám jasno;-);-)

zdenka.s zdenka.s

13. 3. 2019 21:26

Přečetla jsem všechny komentáře ,ale jestli má být šlehačka ušlehanå ,nevím :-(
Tak podle fotek ne

Brundibaros Brundibaros

13. 3. 2019 19:52

Anna N.: Dobré je ovoce nakrájet na kousky, dát do mrazáku a pak rozmixovat;-)

JOSEF JOFREE".

26. 6. 2017 15:26

https://www.toprecepty.cz/recept/406-jahodova-zmrz...
ZMRZLINA JE VYBORNA NAVIC JSEM PRIDAL SPETKU CERSTVE CITRONOVE KURY..VYVAZENA SPICKOVA CHUT..DOPORUCUJI VSEM =):-)<3:yes:

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí zmrzlina ze zmrzlinovače recepty recept na domácí jahodovou zmrzlinu domácí zmrzlina ve zmrzlinovači domácí zmrzlina bez zmrzlinovače domácí zmrzlina bez přístroje domácí zmrzlina recept výroba domácí zmrzliny ve zmrzlinovači domaci jahodova zmrzlina se smetanou zmrzlinovač recepty domácí jahodová dřeň domácí meruňková zmrzlina bez přístroje domácí zmrzlina ze zmrzlinovače výroba domácí zmrzliny bez zmrzlinovače recept na domácí zmrzlinu jahodovou jak si udělat domácí zmrzlinu zmrzlina ze zmrzlinovače recepty recept na domácí zmrzlinu domácí zmrzlina recepty domácí zmrzlina smothie recept

Suroviny: jahody čerstvé, cukr krupice, šťáva citronová, smetana, mléko

TopRecepty.cz

Jahodová zmrzlina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/39n