Dýňová polévka mistra kuchaře
Suroviny
Porce: Podle velikosti dýně
Nutriční hodnoty
Energie | 1 014 kJ / 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,74 g |
Tuky | 0,48 g |
Vláknina | 12,09 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 49,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jedla jsem to prvně, vždy jsem nad tím ohrnovala nosánek, fakt bomba, bašta
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 7. 2015 12:01
Dýýýně (bez brambor) 100x jinak
No, napřed se na jaře patrně zbláznila paní casinová s výsevem tyqovitých, a fčíl se zase utrhly ze řetězu ony rostliny a plodijó a plodijó, jak řikajó na Hané
Takže u nás máme 2x denně hokaido, patizony, zpestřené sem tam cukýnami a aby to nebylo furt na dvě brda, tak to občas prokládám oharkovým salátem
Jak píši nejníže, tak dýní (neloupanou) do krému někdy peču, někdy ji podusím na cibulce (někdy pozlacené, někdy jen zesklovatěné) někdy ji jen povařím. Mám odzkoušeno, že krátký var dýni nesvědčí; je tam jakási pachuť, která varem (asi 20´) zmizí. S kořením dělám jako se šafránem...; třeba dnes úúúplně bez ničeho Jindy symbolicky česneku, trošku pepře (z estet. důvodu bílý). Se slepičím vývarem (ALNATURA) je nejlepčí
Tož tak A jdu krájet výše uvedenou zeleninu na pečení...
No, napřed se na jaře patrně zbláznila paní casinová s výsevem tyqovitých, a fčíl se zase utrhly ze řetězu ony rostliny a plodijó a plodijó, jak řikajó na Hané
Takže u nás máme 2x denně hokaido, patizony, zpestřené sem tam cukýnami a aby to nebylo furt na dvě brda, tak to občas prokládám oharkovým salátem
Jak píši nejníže, tak dýní (neloupanou) do krému někdy peču, někdy ji podusím na cibulce (někdy pozlacené, někdy jen zesklovatěné) někdy ji jen povařím. Mám odzkoušeno, že krátký var dýni nesvědčí; je tam jakási pachuť, která varem (asi 20´) zmizí. S kořením dělám jako se šafránem...; třeba dnes úúúplně bez ničeho Jindy symbolicky česneku, trošku pepře (z estet. důvodu bílý). Se slepičím vývarem (ALNATURA) je nejlepčí
Tož tak A jdu krájet výše uvedenou zeleninu na pečení...
29. 11. 2014 18:47
Maryla337: dýni jsem neloupala, opravdu se nemusí, polévku z ní dělám často, tak proto to vím a místo dvou masoxů jsem dala drůbeží vývar. Posílám bodík a dovolila jsem si přidat fotku.
11. 11. 2014 06:07
Maryla337: zkus někdy kousek syrové slupky z hokkaido ochutnat - mně chutnala jak oříšky
Vařením se slupka "ztratí", opravdu není treba loupat. Jen to vyzkoušet
Vařením se slupka "ztratí", opravdu není treba loupat. Jen to vyzkoušet
10. 11. 2014 20:27
spagetka: mne řekl kuchař oloupat tak oloupat
10. 11. 2014 10:29
Skutečně nevím, kdo tento text aktivoval, ale prosím moderátorky, dávejme si pozor na to, co aktivujeme. Díky
Souhlas s maris - pokud nemáte foto hotové polévky, tak sem raději nedávejte žádné, jak vypadá dýně, brambory a česnek, víme, navíc jsou to jen zkopírované fotky potravin..
Snažila jsem se postup čitatelně upravit, to loupání tam autorce nechávám, i když tato dýně se fakt neloupe, ale to si musí autorka upravit sama.
Souhlas s maris - pokud nemáte foto hotové polévky, tak sem raději nedávejte žádné, jak vypadá dýně, brambory a česnek, víme, navíc jsou to jen zkopírované fotky potravin..
Snažila jsem se postup čitatelně upravit, to loupání tam autorce nechávám, i když tato dýně se fakt neloupe, ale to si musí autorka upravit sama.
9. 11. 2014 23:10
milhajkova: Nemyslím
9. 11. 2014 22:38
Maruško Maruško! Jestli má takto vařit mistr kuchař, tak nás chraň Panbůch před těmi, co mistři nejsou... Nemyslím že je do krémové polévky z dýně Hokkaido nutné ještě přidávat brambory, dýně sama obsahuje dost hmoty, aby byl krém po rozmixování dostatečně hustý a brambory by pozměnily jeho jemnou chuť. Loupat Hokkaido je naprosto zbytečné, velmi tvrdá slupka se zázračně rozpustí již po deseti minutách vaření. Masoxy mistr kuchař jistě nepoužívá, toleroval by nejspíše vývar ze slepice a dle chuti dosolit. Na severu Sulawesi kde nás tuto polévku před dvaceti lety naučili, dýni před vařením opékali, ale někde to dělají i bez opékání a je to též dobré a rychlejší. Místně jsme se setkali s přidáváním čerstvého zázvoru a pálivého sambálu (pasta z chili), případně posekané natě koriandru (čínská petržel), ale to záleží na tom, jak chce mít kdo polévku pikantnější. Jiné koření není třeba a není zvykem používat ani česnek a cibuli, to se používá v evropských verzích této polévky. Smetanu přidávají ve formě husté šlehačky až na talíř. Přeji dobrou chuť!
9. 11. 2014 19:47
Opravdu musím ty brambory před oloupáním a rozkrájením vydlabat? - viz velmi nedbalý text receptu
Zřejmě asi ne - stejně tak, jako nemusím loupat tuto dýni.
Zřejmě asi ne - stejně tak, jako nemusím loupat tuto dýni.
9. 11. 2014 19:39
Maryla337: Potom by ale nemalo byť foto také aké je. Treba to zmazať a ak polievka bude, doloží sa. Ilustračné fotky sa tu nedávajú.
9. 11. 2014 19:25
casino:Mistr kuchař nepoužívá masox...Nikdy!!!!!
9. 11. 2014 13:12
maris: už nepřidám už je sněděná
9. 11. 2014 08:13
Maryla337: prosím, přidej svoji fotku hotové polévky
8. 11. 2014 20:35
casino: mě to tak blo poraděno ............
8. 11. 2014 19:57
casino: sto lidí, sto chutí.
8. 11. 2014 18:11
No, mistr kuchař by dýni (Hokaido) před vařením samozřejmě upekl...
Samozřejmě neloupanou
Samozřejmě neloupanou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 6 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
Macek13 uvařila před 37 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 3 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 3 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 3 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak si poradit s Goliášem? Vyzkoušejte oblíbený dýňový kompot našich babiček s ananasovou příchutí
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Další recepty
Tématické fráze: mistr kuchař top recepty dýnová polévka jak se dělá dyňová polévka polévka z dýně hokaido dýňová polévka s brambory jak se loupe dýně dýňová polévka šefkuchař top recepty dýně hokaido polevka oloupání dýně hokaido dýňová polévka dýňová polévka hokaido top recept dýnova polévka s cibulí jak se dělá polévka hokido dýňová polévka,brambor cibule recept musi se dyne pred varenim loupat? dýňová polévka hokaido masox dýňová polévka hokaido s masoxem mistr kuchař a jeho recepty oloupat hokajdo před vařením? šefkuchaři polévky
Suroviny: dýně, brambory, květ muškátový, ořech muškátový, vývar, česnek, pepř, smetana, cibule, voda
Dýňová polévka mistra kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E6B
15 názorů