Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hráškový krém se smetanou

V tomto jemném krému vyniká nasládlá chuť hrášku. Hrášek uvařený ve vodě rozmixujeme, zahustíme jíškou a zjemníme žloutky rozmíchanými v zakysané smetaně. Krém můžeme podávat s opečeným pečivem nebo slaninou.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 20:51

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 761 kJ / 1 377 kcal
Bílkoviny56,66 g
Tuky75,55 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 516 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy99,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martina

27. 1. 2016 10:14

Když dělám hráškový krém, jde udělat i bez mouky, prostě zdravě, rozmixuju tolik hrášku, až je polévka hustá pouze s ním. Zde mi přijde mouka zbytečná.

klarca26

26. 3. 2013 14:00

Skvělý krém :-K dávám bodík :yes:

K@tka

10. 12. 2012 22:44

Já ho zkusila udělat s bazalkou. Myslím, že se povedl :-)

http://www.foodstyle.cz/products/hraskova-polevka-...

chocolate chocolate

4. 7. 2012 18:22

Přidávám bod, výborná a jednoduchá polévka..btw-přiznávám se, že já jsem kostku přidala:-8.Používám bio bujony Alnatura, které mají snížený obsah soli.Na zjemnění jsem přidala kousek másla.
Dcerám chutnalo, ač mladší měla speciální verzi bez bujonu a másla a se soj. smetanou.+4

petuli.

21. 6. 2012 11:02

Tak jsem právě zkusila uvařita a chutná dobře, jsem zvědava na reakce rodiny :-);-) a dělala jsem bez bujonu, jen se solí a je dobrá.bujony totiž už nepoužívám:-)) posílám bodík:yes:

evavar

21. 3. 2012 13:09

Eli, veliká chvála!!! Vy a Vaše recepty nezklamou, jsou ze základních surovin, náhražek ikdyž to bez nich už asi někdy neumíme minimum, nebo žádné, což je skvělé! Prostě klasika, jednoduchost a v té krása jest a v případě hráškového krému i výborná chuť. Děkuju za inspirace a držím palce v dalším konání.

maja f maja f

22. 2. 2012 13:02

Výborné, před nějakou dobou jsem tuto lahůdku dělala z dvojnásobné dávky na oslavě a všichni se olizovali až za ušima :-K

Marta Marta

18. 7. 2009 15:11

výborná :yes:, chutnala nám :-p

Eliza Eliza

11. 3. 2009 11:56

Jé... to patřilo pod ten guláš :-!
Jsem to ale zmatkář...:-)

Eliza Eliza

11. 3. 2009 11:55

Jani, Ty ještě držíš tu dietu? Ptám se proto, že stejnou drží manžel (nějak jsem pochopila, že je to ta čtrnáctidenní "pro kamarádky" nebo "přítelkyně" - snad se nepletu :-), já ji získala už dřív od kolegyně.. ). Včera chodil kolem toho guláše jak mlsnej kocour :-D, ale dostal jen plátek kuřecího a salát s jablečným octem...:-) To ani za fotku nestálo :-):-D...

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 3. 2009 11:06

Taky myslím, je to věc názoru a harmonie chuti je vlastně asi obdoba masoxu. Kluci v kuchyni taky vařili pouze se solí, je to tak většinou v normách a asi jsme všichni zdegenerovaní:-))není to totéž:-))

tejaja tejaja

11. 3. 2009 06:58

Janka to je tým, že všade sa používa bujón z kocky, s umelými ochucovadlami, ktoré sú vyrobené práve tak, aby tú chuť vytvorili. Takže mi už nereagujeme na prirodzenú chuť toho-ktorého jedla. Ja používam masoxy veľmi zriedkavo, vývar si mrazím vlastný, aby bol, keď potrebujem. Nemám rada tie rovnaké Maggi chute, každé jedlo mám rada ak chutí tak, ako je to podľa ingrediencií prirodzené. Ostatne bujón je čosi iné, než tie kocky. Ale je to zvyk každého z nás.;-)

Eliza Eliza

10. 3. 2009 23:02

Jani, to je otázka volby... Dnes jsem nepoužila ani jíšku ani masox, ale chuť jsem doladila "Harmonií chuti" od Maggi. Takže nakonec na stejné úrovni jako ta kostička...:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 3. 2009 22:51

A já bych se za ten bujón-masox zase přimlouvala. Sůl mi nemůže nic tak dochutit, jako masox a že jsem to teda nejednou zkoušela a byla jsem docela překvapena reakcemi. "Mami, dobré, ale nějak bez chuti":-( dnes už jsou různé bujóny se zeleninou, nemusí to být masox, ale sůl nedochutí nic. Skoro ji nepoužívám, víc toho masoxu

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: polévka hráškový krém hráškový krém polévka hráškový krém polévka z mraženého hrášku hráškový krém podle pohlreicha hrachovy krem ze smetanou recepty polevka hraskovy krem hrášková polévka z mraženého hrášku podle polreicha recept polévka hráškový krém hrášková polévka podle polreicha polraich polreich recepty hrášková polévka se smetanou polévka hráškový krém zdravě hraskovy hrachový krém recepty polreich polévka z mraženého hrášku hrachový krém pohlreich kraskovy krem polévka hráškový krém recept

Suroviny: hrášek, vývar masový, smetana zakysaná, žloutek, sůl, masox, olej, mouka hladká

TopRecepty.cz

Hráškový krém se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpPg