Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Množství pro menší remosku o průměru mísy 22 cm.
Nutriční hodnoty
Energie | 3 644 kJ / 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,07 g |
Tuky | 79,70 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 826 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 8,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pečeno v remosce s hliníkovou mísou. Kdo nemá remosku, tak připraví klasicky v pekáčku v troubě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 9. 2022 09:09
Palika: Děkuji za zájem o recept.
7. 9. 2022 20:07
22. 6. 2022 14:52
Marie Svarcova: Děkuji za zájem o recept. Mně podobná jídla chutnají a jsem na ně zvyklá od mala.
22. 6. 2022 09:25
Maruško, květákový mozeček byl můj první oběd, který jsem našim uvařila, bylo mi 8 apůl roku a dodnes vzpomínám - zapečený tedy nebyl ale určitě tak brzy udělám recept i foto se mi moc líbí.
18. 10. 2014 09:12
zizala: Jaruško, děkuji za vyzkoušení a fotečku.
11. 10. 2014 12:35
Mauško, dnešní oběd byl podle Tebe, jen jsem ještě přidala brokolici, protože květák nebyl moc velký. Takováhle prostá jídla máme rádi. Bod už jsem Ti dala, tak jen rychlou fotečku
1. 9. 2014 17:50
Jitkas: Děkuji, v listovém těstě jsem ještě nezapékala, ale co není, může být. Díky za tip.
26. 8. 2014 20:34
Opravdu mooc pekne, delam podobne napln do slaneho listoveho testa, tu strouhanku predem trochu oprazim.
26. 8. 2014 20:19
danielle72: zizala: Děkuji Je to recept od maminky, používala jen pár ingrediencí a dělávám ho dodnes.
25. 8. 2014 14:04
Jé, to je pěkný nápad, remosku využívám hodně na chalupě.
24. 8. 2014 15:16
Zajímavé a moc pěkné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Banana split
Přidáno před 18 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 2 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 2 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 3 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 5 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 5 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 8 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 8 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 10 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 10 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero častých otázek a odpovědí na téma květák a jeho zpracování. Recepty a nápady na přípravu nejlepších květákových jídel
Aby květák po uvaření zůstal hezky bílý, na to existuje několik metod. Jednou z nich je přidat do vody trochu mléka
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Další recepty
Tématické fráze: zapeceny květakovy mozecek zapečený květák v remosce květákový mozeček zapečený květák v remosce květák na mozeček zapékaný květákový mozeček zapečený květák recept recepty z remosky zapékané květákový mozeček recepty z do remosky recepty v remosce zapečený květák s vejce v remosce zapečený květákový mozeček recept květákový mozeček to zapekany pečený květákovi mozecek kuska rice zapeceny mozecek mozeček květakovy zapékaný květák v remosce remoska recepty
Suroviny: květák, sůl, pepř mletý, slanina uzená, sádlo, cibule, vejce, strouhanka
Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w86g
11 názorů