Čirá houbová kyselačka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 940 kJ / 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,96 g |
Tuky | 0,54 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 45,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Velice jednoduchá a chutná polévka, kterou mám od extchýně. A bez smetany je i dietnější ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 10. 2015 21:53
Mám dotaz - pokud neseženu "normální" houby (respektive seženu, ale jen sušený a nekřesťansky drahý), dají se použít i žampiony? Vím, že to není ideální...ale chci recept vyzkoušet.
17. 9. 2014 12:29
Petra Benesova: Aha, já jsem to myslela všeobecně Neměla jsem na mysli tento konkrétní recept
17. 9. 2014 11:58
zizala: toto je jediné jídlo, do kterého používám podravku, protože tam patří, stejně jako vařená cibule. Takto jsem recept převzala a takto má chutnat. Když to uděláte jinak, bude to úplně něco jiného. Nic Vám nevnucuji, takto prostě jen zní recept
17. 9. 2014 11:33
casino: Neřekla bych, že převálcuje, spíš výborně doplní. Restovaná cibulka je jedno z nejzdravějších a nejchutnějších "koření" do jídel. Netřeba pak přidávat podravku
17. 9. 2014 10:09
Petra Benesova:
Máte pravdu! Chuť hub, zvláště čerstvých, ta restovaná cibulka trošku "převálcuje"
Ale já "trpím" cibulovou obsesí - smažím cibuli pod kde co, např. i sladkou povidlovou omáčku dělám na cibuli Dodá omáčce plnější chuť
Máte pravdu! Chuť hub, zvláště čerstvých, ta restovaná cibulka trošku "převálcuje"
Ale já "trpím" cibulovou obsesí - smažím cibuli pod kde co, např. i sladkou povidlovou omáčku dělám na cibuli Dodá omáčce plnější chuť
17. 9. 2014 07:01
casino: mě právě v týhle polívce takto upravená cibule moc chutná...díky tomu je ta chuť jiná
16. 9. 2014 22:48
Vařívám v podstatě něco velmi podobného:
Dávám "ocet dle chuti" takže ocet nedávám vůbec (ale vyzkouším)...
...a cibuli napřed krátce osmažím.
Dávám "ocet dle chuti" takže ocet nedávám vůbec (ale vyzkouším)...
...a cibuli napřed krátce osmažím.
16. 9. 2014 22:28
16. 9. 2014 10:57
mam doma len susene suchohriby,ale skusim to zajtra z nich uvarit.
15. 9. 2014 18:38
ook, díky, zaujalo mě to, takže až přinesu nějaké ty holubinkobabky, tak ji zkusím :)
15. 9. 2014 15:59
medmic:ano, lesní všehochuť
15. 9. 2014 15:07
Houby tím se myslí klasická lesní všehochuť ale ne žampiony?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Caesar salát wrap
Přidáno před 1 hodinou
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 15 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 17 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 51 minutami
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 11 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 11 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 11 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 12 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 12 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kyselačka polévka kyselacka s houbami polevka kyselačka kyselačka z čerstvých hub polívka kyselačka jinak čirá kyselacka s houbama polévka kyselačka. polévka houbová kyselačka čirá houbová polévka kyselačku houbovou recept na houbovou kyselacku polévka kyselačka z hub recept na kyselačku s houbami polevka houbova čira kiselačka polívka čirá bramboračka z houbami slovenská kyselačka polévka kyselacka se sušenými houbami jak se dela kyselacka
Suroviny: brambory, cibule, houby lesní, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, ocet, sůl, pepř, podravka
Čirá houbová kyselačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QqzG
12 názorů