Řecká líná tyropita - Tempelopita
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 970 kJ / 949 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,86 g |
Tuky | 73,84 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 26,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jmenuje se to líná pita, protože se nedělá fillo. V každé části Řecka se tato pita jmenuje jinak... někde je to Tempelopita, jinde Aleuropita... Mpatzina...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 1. 2015 23:19
Hned bych si zakousla
25. 1. 2015 17:41
marcik: oba receptíky už mám v oblíbených, tento tam přibyde.
Těsto se mi zdá jednodušší než jaké jsem četla před nějakou dobou zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11734
Těsto se mi zdá jednodušší než jaké jsem četla před nějakou dobou zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11734
25. 1. 2015 15:47
Nadi, mám už tady něco http://www.toprecepty.cz/recept/41441-recke-sateck... , http://www.toprecepty.cz/recept/18399-testo-fillo-... . Ten druhý recept je základ na většinu pit. Teď mám trochu víc času, tak sem budu něco dávat
25. 1. 2015 15:17
marcik: děkuji za vysvětlení - potřebovala bych školení - třeba sem dáš článek o různých druzích pity
25. 1. 2015 14:58
Slané moučníky mám ráda Ukládám
25. 1. 2015 13:28
Nadi, jen rozdrobená. Já ji chytnu a drobím, jak se podaří. Ty bublinky na pitě je feta. Je to fakt pita šup šup. Celkově pity se v Řecku jí samostatně, ke kávě... Nesmí se plést ale s pitou na suvlaki to je jiná pita.
25. 1. 2015 13:18
Marcelko, u té fety na polévání mají být kousky, nebo se má rozdrobit úplně najemno - lépe snad nastrouhat?
A k čemu se tato pita podává - nebo se jí samotná?
Podle fotky počítám, že bych si ji asi dala samotnou a k ní bílou meltu.
A k čemu se tato pita podává - nebo se jí samotná?
Podle fotky počítám, že bych si ji asi dala samotnou a k ní bílou meltu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 2 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Mňamka
Přidáno před 3 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 4 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
zakovazitus uvařila před 18 minutami
Rýžový nákyp
Lokomotiva uvařil před 23 minutami
Segedínský guláš
Mortishia uvařil před 40 minutami
Pečené ziti
Moanka uvařila před 55 minutami
Katův šleh
AnulkaB uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
aknelkad uvařila před 1 hodinou
Libečková polévka
JanaDordov uvařila před 2 hodinami
Chutné vafle
mikii uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
VIDEO: Eliška srovnávala, který fastfood má nejlepší kuřecí burger. Vítěz nepřekvapil skvělým masem i houskou
Další recepty
Tématické fráze: tyropita vajíčka po řecku vajíčka po řecku recept co se jí v řecku tiropita k čemu se podává pita chléb tyropita recept pórková pita koláč z fety vajíčko po řecku řecká pita recky moucnik pita recept k čemu se jí pita k čemu se jí pita chleba pita chleba k cemu se ji recept vajíčka po řecku vajíčka podle řecka řěcká kuchyně recepty šátečky tyropita recept pita chleba vajíčko
Suroviny: mouka polohrubá, jogurt, vejce, olej olivový, sýr feta, voda, pepř, sůl, mléko, sýr feta, olej olivový, olej, mouka
Řecká líná tyropita - Tempelopita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yYD
7 názorů