Mrkvová halva (Gajar ka halwa)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 514 kJ / 2 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,03 g |
Tuky | 68,40 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 357,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Aby se vám mawa nepřipekla je vhodné použít kvalitní hrnec s tlustým 3-vrstvým dnem. http://ecx.images-amazon.com/images/I/51+J-9pT6oL....
V žádném případě nezkoušejte udělat mawu z odstředěného mléka apod.
V Indii se mawa prodává již hotová a vypadá jako sýr. Mawa je základem téměř všech indických sladkostí.
Ghee pomáhá aby se mrkev nepřipálila a dodává desertu máslové aroma.
Halwa se jí většinou teplá jako desert po večeři.
Často se během svátků zdobí jedlým "alobalem" z čistého stříbra.
V Indii mají mrkve tmavší barvu a tudíž ji na Západě indičtí kuchaři občas přibarvují potravinářským barvivem http://3.bp.blogspot.com/-LXERleIHfsc/Us_c6YvP8PI/...
Toto je nejtradičnější nejekonomičtější recept na mrkvovou halwu, kvůli dlouhé době přípravy mnoho lidí volí kratší cestu jako je sušené mléko, mawa z ricotty nebo mascarpone, kondenzované mléko, mikrovlná trouba atd.
Tento recept je však nejautentičtější, nejklasičtější a nejlevnější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 2. 2015 09:11
cathleen: To mě napadlo, proto jí vysvětluju, že Podobné recepty slouží k něčemu jinému, že stačí dát odkazy na ghí a moučkový cukr do poznámky k receptu
5. 2. 2015 08:52
zizala, tejaja: myslim, že recepty dala do podobých sama autorka této halvy - kvúli výrobě ghí a mletí krystaloveho cukru na moučkový, které tady v receptu použila
5. 2. 2015 08:28
zizala:Jarka, tiež som sa divila Už je to preč.
5. 2. 2015 07:49
Proč jsou v podobných recepty, které s tímto receptem nemají pranic společného - ghí a moučkový cukr Odkazy na použité suroviny se mohou dát do poznámky. Do podobných patří něco jiného
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 59 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 1 hodinou
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 12 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct mrkvové cukroví? Jde to i bez přidaného cukru. Vyzkoušejte také výtečné mrkvové koláčky a řezy s tvarohovou náplní
Mrkvový dort pro začátečníky: Vláčný voňavý moučník si zamilujete
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Další recepty
Tématické fráze: halva recept carrot halwa recept mtkvova halva mrkvová chalva recept na indická halva vyroba mawu gadžár ka halva indická mrkvová halva halva recepty gajar indicky dezert khoya příprava recept halwa indická indicky dezert mrkvová chalva indický mrkvový dezert mrkvova chalwa indická mrkvová chalva mletí mrkve halva výroba výroba halvy recept gadžár ka halva
Suroviny: mrkev, mléko plnotučné, cukr krystal, ghee, kardamom, ořechy
Mrkvová halva (Gajar ka halwa)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nolE
4 názory