Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 3 866 kJ / 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,69 g |
Tuky | 50,69 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 89,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zapomněla jsem na petrželku :(
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2014 21:49
To máte pravdu, já na to vždycky brejlím zblízka, protože ten tuk mi též vadí a trvá mi dlouho, než ho odstraním. Jestli při mé skleróze nezapomenu, hned letos vyzkouším Vaši vychytávku, dík
14. 12. 2014 21:42
Onu krásnou rybí hlavičku, co byla v polívčičce jako živá, jsem smázl
*****
Vychytávka, která se v rcp často nepíše (vlatně jsem ji ještě nikde nečetl):
Kapří vnitřnosti jsou obvykle obaleny tukem, který má nepříjemnou chuť Opticky se obtížně rozlišuje; stačí ale hodit pajšl do studené vody a vše co vyplave na hladinu je tuk, který vyhodíme.
14. 12. 2014 06:52
Kostičky žemle smažím na másle zvolna, zůstanou křupavé poměrně dlouho, čas jsem neměřila - v době konzumace se věnujeme konzumaci a stát nad stolem se stopkami v ruce mě ani nenapadne
maiva: Možná ještě nějaká telecí polévka, telecí nemám, tak neposoudím. K té rybí se ty knedlíčky hodí perfektně
13. 12. 2014 21:24
Rybí pohled mi nevadí, ale vařené čočky mi přijdou příliš al dente
Žábry vařit či nevařit?
Pokud jsou rudé, tak vařím.
Pokud rudé nejsou a navíc mnohdy i zahleněné, tak nevařím - vyhodím
Krutonky?
Konečně se mi, po letech marných pokusů, ASI (musím ještě ověřit) podařil kruton, který i po dvou minutách v polévce křupe a je tvrdý jako nevařený krupon http://www.labuznik.cz/diskuse/krutonky-43257/
Dovolil jsem si přidat fotečku kapřího oka. Pokud by se dělalo mdlo, tak smáznu
13. 12. 2014 21:14
13. 12. 2014 15:56
13. 12. 2014 15:47
Rybí hlavy vařívám s očima a už hodně roků nevytahuju ani žábry (poradil M. Štěpnička )
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 3 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 4 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 56 minutami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 3 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 3 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 5 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 6 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 6 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Jak uvařit vánoční rybí polévku? 5 kroků k výtečné polévce pro sváteční chvíle
Další recepty
Tématické fráze: knedlíčky z jiker jak dlouho vařit jikry rybí knedlíčky jak dlouho varit jikry a mlíčí knedlíčky z mlíčí jak dlouho vařit rybí hlavy polévkové knedlíčky z jiker knedlíčky z rybího masa jak dlouho vařit kapří hlavu knedlíčky z rybích jiker kapr jikrnáč jak dlouho vařit vnitrnosti z kapra jak dlouho vařit rybí polévku jak dlouho vařit rybí vývar jak dlouho vařit kapra jak dlouho vařit rybí hlavu žábry vařit či nevařit jak dlouho vařit kapři hlavu?? knedličky s jiker jak dlouho vařit mlíčí
Suroviny: kapr, sůl, pepř, koření nové koření, česnek, cibule, zelenina kořenová, petrželka, ořech muškátový, máslo, mouka hladká, máslo, vejce, kůra citronová, sůl, mléko, strouhanka, květ muškátový, máslo, pečivo
Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lmR7
7 názorů