Koňakové košíčky
Košíčky v různých podobách patří mezi oblíbené druhy cukroví na nejednom svátečním stole. A spojení křehkého těsta, vaječného koňaku, máslového krému a čokolády, jsou ideální společností k šálku kávy či čaje u vánoční pohody.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 137 kJ / 2 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,95 g |
Tuky | 116,05 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 732 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 244,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Základní máslový krém: http://www.toprecepty.cz/recept/24249-maslovy-krem...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2021 19:51
Bahula: Dekuji za info,už jsou upečené a vypadají krásně.????
14. 12. 2021 19:07
joliete: 180´C 10-12 minut
14. 12. 2021 17:21
Potom upeceme. Jak dlouho na kolik stupnu prosim?
8. 12. 2020 16:24
Bahula: Omlouvám se, že se ti pletu do receptu, jen jsem se snažila Ševčici (Sevcici) trochu pomoct. Máš skvělé recepty, moc se mi líbí! Na tyhle košíčky se ale chystám, jen nevím, jestli to stihnu!
8. 12. 2020 09:46
Košíček vyliji čokoládou a jakmile čokoláda zatuhne, dám lžičkou vaječný koňak, dám do ledničky. Vaječný koňak úplně ztuhne a pak nanáším krém
8. 12. 2020 06:25
Sevcice: Ano, přímo do košíčků uvnitř politých čokoládou se dá nejdřív malá lžička vaječného koňaku, proto se vnitřek polévá tou čokopolevou, aby vyječný koňak nerozmočil ty košíčky. Toho koňaku, pokud možno hustého se ale dává maličko, malá lžička. Na to se nanese cukrářskou zdobičkou krém (podle popisu v poznámce - základní + trošku rumu + trochu rozpuštěné, ale vychladlé čokoládové polevy, množství rumu se nesmí přehnat, aby krém zůstal dost hustý) a mělo by se to po naplnění dát do studena, aby krém ztuhnul. Pak se každý košíček lžící polévá čokoládovou polevou. Snad jsem to napsala dost srozumitelně.
7. 12. 2020 07:36
MamlajdaD: děkuji,ale dle popisu receptu se nejdřív nalije trošku koňaku a na ten se stříká cokoladovo maslovy krem s rumem
7. 12. 2020 02:49
Sevcice: Rum a vaječný koňak se přidávají do "Základního krému", na který je odkaz v poznámce pod receptem.
6. 12. 2020 20:28
Dobrý den,prosím zahustujete ještě necim ten konak,myslím třeba sušené mléko nebo tak?
20. 11. 2015 21:05
Bahula: že jo
20. 11. 2015 19:35
Formičky po pečení umývám v jarové vodě. Při dalším pečení nevytírám tukem, do čistých dávám hned těsto. Mezi pečením jednotlivých dávek vytírám pouze papírovou utěrkou. S tukem to je jak píše Jana
20. 11. 2015 18:20
casino: Takové blbiny jsem nikdy nedělala a nikdy se mi nic nelepilo. . Kdysi mi kámoška v práci říkala, že formičky vymazává a dokonce i vysypává a já z toho měla záchvat smíchu!!. Hodně záleží na tom, jaký tuk používáme. Jasně, že třeba z tuků, které obsahují hodně vody se to bude lepit, ale pokud dáme máslo, nebo Heru a těsto necháme dobře odpočinout, nehrozí to.
20. 11. 2015 18:17
Evíí, nějak jsem to přehlídla, to je nádhernééééé
13. 11. 2015 19:55
cupak:
No, odpovím já... a snad mi nenarostou prsa, že
Když formičky po pečení lineckého nebudete mýt ve vodě se saponátem (stačí příp. očistit kartáčkem či suchým hadříkem) tak je před dalším použitím netřeba vytírat tukem (olejovat)
No, odpovím já... a snad mi nenarostou prsa, že
Když formičky po pečení lineckého nebudete mýt ve vodě se saponátem (stačí příp. očistit kartáčkem či suchým hadříkem) tak je před dalším použitím netřeba vytírat tukem (olejovat)
13. 11. 2015 11:53
Děvčata nikdy jsem košíčky nedělala tak se chci jenom optat vysypáváte formičky než je plníte??
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 19 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 26 sekundami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 2 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Pikantni houbový guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
laubice uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 5 hodinami
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 6 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 7 hodinami
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kalendář vánočního pečení: Kdy zadělat na perníčky i rohlíčky a kdy začít cukroví plnit?
Košíčky Izidor chutnají úžasně. Všechny ingredience tohoto cukroví se příjemně spojují do lahodné harmonie
O plechové formičky na cukroví musíme pečovat, aby nám sloužily dlouho a bez problémů. Poradíme, jak se o ně starat
Další recepty
Tématické fráze: krém do lineckých košíčků recept na košíčky těsto na košíčky vaječný koňak kakaové cukroví kosicky s vaječný koňak recept košíčky krém do košícku recepty na košíčky formicky na konakove spicky vaječný koňak krém do košíčků konakové cukroví košícky plněné vaječný koňak recepty koňakové špičky videorecept kosicky recept konakoveve košíčky kosicky s vajecnym konakem těsto na košíčky do do formiček cukroví recepty konakove spicky trochu jinak
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová, poleva čokoládová, koňak vaječný, máslo, cukr, vejce, kakao, rum
Koňakové košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zo08
21 názorů