Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Nadýchanou pařížskou šlehačku zná asi každá hospodyňka, ale co takhle pařížský krém? Přinášíme vám roky osvědčený recept podle cukrářských norem, který se vám vždy povede. Jemný kakaový krém se používá už desítky let například do rolád, zákusků i cukroví.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 28 464 kJ / 6 803 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,50 g |
Tuky | 563,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 395,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento a moje ďalšie recepty nájdete na: http://chalupnikovi.com/recepty/?s=parizsky+krem
Týmto množstvom krému som naplnila 40 kusov pražských gúľ http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2903 a 45 kusov parížskych rožkov http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3835
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2015 17:10
6. 1. 2015 20:16
6. 1. 2015 19:21
2. 1. 2015 10:59
2. 1. 2015 10:53
2. 1. 2015 10:46
2. 1. 2015 10:30
V cukrarnach sa tato technologia vobec nevyuzivala a tak ho nepraktizovali. Parizsky zaklad s roztopenym maslom sa MUSI nechat dokladne vychladit a az tak slahat, takze casova uspora nie je oproti povodnej verzii, ziadna.
Plus je v tom, ze slahanie moze byt spociatku o nieco jednoduchsie, pretoze sa metlicky nemusia vysporiadat s kusmi masla, kedze je uz zapracovane do hladka v zaklade.
Na druhej strane, tym elektrickym metlickam je uplne jedno, ci budu slahat o 2 minuty dlhsie.
Zaver je ten, ze ...ano, ja to vyskusam, ked budem mat na to cas a na malom mnozstve, aby som mala aj empiricku skusenost. Kym to nevyskusam na vlastnej kozi aby som vedela naisto, ako sa ten krem bude spravat napriklad na parizskych rozkoch, alebo pod tazkym olejovym piskotom v torte, tak v mojich receptoch budem skor preferovat klasicku technologiu. Moze byt?
2. 1. 2015 03:24
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3228, ale tam sa ten krem nevyslahaval. A just vcera som piekla zakusok Florida a pytala som sa mamicky, ktora je vyucena profesionalna cukrarka, ci o tom sposobe nepocula. Vravela, ze ano, ale ze to by som musela slahat vo vodnom kupeli a je to dlhsie a nepohodlnejsie...To sme sa bavili o tomto kreme do floridy
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3941.
Potom som si uvedomila, ze do toho floridoveho nejdu zltka...neviem, ci je to nejako dolezite, ci nie. Fakt netusim, nemam tolko skusenosti a vsadzala som na istotu, pretoze som nemala cas experimentovat a radsej by som skusala na mensej vzorke.
Pravdu povediac, o zamiesani masla (popripade + ten stuzeny tuk) do horuceho tmaveho parizskeho zakladu ma nikdy nenapadlo a nepocula som o tom.
Parizsky krem, na rozdiel od tych vanilkovych , robievam celkom casto a vzdy si rozvrstvim cas tak, ze mi nerobi problem pockat na jeho vychladnutie. Mam s tymto receptom 100 percentne, len tie najlepsie skusenosti, ktore som prebrala od mamky a ona za svoju 60 rocnu karieru tiez nerobila inak. Nevylucujem, ze ked nebude pre mna tak dolezity finalny vysledok (v pripade neuspechu) a na polovicnej vzorke, to vyskusam a zajtra, to urcite este skonzultujem aj s mamkou, co si o tom mysli.
Rozhodne Vas o tom poinformujem, ako to vsetko dopadlo, ja sa ucim, len skusenostami a s tym, ze o tom len polemizujem to nezistim...akurat to musi pockat, kym budem mat k tomu prilezitost...o pecenie nechcem zavadit minimalne dva mesiace...mam ho , za toto vianocne obdobie, plne zuby
1. 1. 2015 23:59
1. 1. 2015 23:58
...a nezkoušela jste vmíchat máslo hned do horkého základu? Dát vychladit a pak vyšlehat? Ve výsledku by to mělo vyjít nastejno
1. 1. 2015 21:44
1. 1. 2015 20:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 10 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 16 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 6 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 7 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 7 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pařížské rohlíčky chutnají báječně. Vytvoříme je z kombinace křehkého ořechového těsta, pařížského krému a čokolády
Jak na chutné a lákavé poháry pro sváteční chvíle: Tímto návštěvu zaručeně ohromíte
Další recepty
Tématické fráze: krémy do rolády pařížský krém do dortů pařižsky krem na dort krém do rolády pařížský krém na dorty pařížský krém krémy na dorty a rolády krém na roladu dorty vynikající krémy do dortů pařížský zákusek krémy do rolád kremy do zakusku recept na krém do rolády pařížský krém recept krémy na roladu kremy na rolady jednoduchý krém do rolády pařizsky krem do rolady krém ze ztuženého tuku krém na pařížský dort
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krystal, kakao, máslo, tuk ztužený
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2mj
27 názorů