Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mascarpone z mléka - výroba

Hodnocení receptu je 4,1 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 1. 2015 19:52

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 317 kJ / 1 032 kcal
Bílkoviny7,68 g
Tuky105,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 331 mg
Sodík 83 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy12,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento postup se mi vylíhl v hlavě, když jsem mixoval horké mléko s máslem pro výrobu šlehačky.

ŠLEHAČKA se dá vyrobit z horkého mléka a másla…

MASCARPONE se vyrábí z horké šlehačky…

MASCARPONE by tedy mělo jít vyrobit i přímo z horkého mléka a másla…

ANO, JDE TO!!!

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do

komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie

21. 12. 2017 13:34

děvenk měly byste vedět,že když dva dělají totéž,tak to nikdy není totéž.,

casino

9. 12. 2016 19:13

zizala zizala (moderátorka)

22. 1. 2015 12:52

Pro mne osobně zbytečně složitý a zdlouhavý postup výroby. Mnohem jednodušší je přece rovnou použít smetanu ke šlehání. Mascarpone nepotřebuju zase tak často, abych tu smetanu nemohla včas koupit ;-)

Alena

22. 1. 2015 08:38

Co to je za recept, chtěla jsem říct PASKVIL, to nemá z chutí a konzistencí mascarpone společného absolutně NIC a to ani v nejbujnějších představách. Zato autorovi drzost nechybí.

casino casino

22. 1. 2015 00:58

1974andrea
Vy jste teda numero…:-D
Co to tu zase nacvičujete za tanečky? Myslíte, že budu pískat jak vy budete trdlovat? No dobře, pro tentokrát ;-)

„Ne příliš lichotivý komentář“?
Proč nelichotivý? Nevím, co děvucha čekala…, že by páva? :-O
Nelíbí se jí, že cítila máslo? A co asi tak mohla cítit? No pravda, ještě citron či připálené mléko. Ale možná očekávala vůni fialek…:-D
A ta obhajoba? Necítím potřebu obhajovat mnou vložené rcp… Až na výjimky je mám odzkoušené, a když to někomu nejde, tak co s tím nadělám?
A ta sáhodlouhost? No..., máte recht! :-D:-D:-D

casino casino

22. 1. 2015 00:51

Danca:
Vyzkoušeno?
Tak kolik toho bylo z té jedné dávky?
A vyhodila, či do něčeho zpracovala?
Pokud jste měla kvalitní suroviny a něco nezvorala v postupu, tak to nemohlo být nepoužitelné… Např. do Tiramisu je to určitě vhodnější než pomazánkové nemáslo, patrně i přes to, že tam račte máslo cítit;-)

1974andrea 1974andrea

16. 1. 2015 21:32

Danca:;-) Že by mu došla slova? To pochybuju :-D

Danca Danca

16. 1. 2015 19:24

1974andrea: zdá se, že nám casino ztratilo řeč :-O:-D:-D

1974andrea 1974andrea

16. 1. 2015 11:31

Danca:Takže žádný zázrak? Tak to už to zkoušet nebudu, i když jsem chtěla. Casino a jak to, že k tomuto ne příliš lichotivému komentáři u svého receptu nemáte žádnou sáhodlouhou obhajobu a řadu chytrých pouček? Nebo to rád jen u cizích ? ;-)

Danca Danca

7. 1. 2015 17:56

Tak vyzkoušeno...Pro mě tedy žádný zázrak, dost jsem tam cítila to máslo :-( Nicméně jako náhražku v připadě nouze asi lze použít. ;-)

casino casino

3. 1. 2015 23:29

TerezaVe:
...jde to z 3% i 1,5%ního mléka, takže i z toho kozího by to mělo být bez problémů.
Docela by mě zajímalo, jestli už někdo vyrobil kozí mascarpone. Možná budete první...:yes::-)

TerezaVe

3. 1. 2015 13:26

Jaké jste, prosím, použil mléko? Myslím jak moc tučné? Ráda bych zkusila vyrobit mascarpone z kozího mléka, jelikož kravské mléko (mimo másla z něj) mi způsobuje nemalé zdravotní problémy. Předem díky za radu.

casino casino

2. 1. 2015 23:03

Danca:
z 1 dávky

Danca Danca

2. 1. 2015 21:56

casino: a mohla bych vědět, z kolika dávek je to mascarpone na obrázku? Jedna to asi nebude...?

casino casino

2. 1. 2015 20:29

Danca:
Stačí si pohlídat "odvodnění" hmoty... Prodávané masc. není tak tuhé jako to zde na obrázku
Tady je výroba (a ekonomičnost) ze smetany http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-be...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak vyrobit mascarpone mascarpone domácí výroba výroba maskarpone jak vyrobit maskarpone výroba kozího másla mascarpone jak vyrobit jak vyrobit smetanu výroba másla z kravského mléka výroba másla z kozího mléka maskarpone výroba co vyrobit z mléka jak vyrobit smetanu z mléka jak vyrobit mascarbone výrobky z maskarpone výroba másla z kravské mléko mascarpone obrazky top recepty mascarpone jak se vyrábí mascarpone maskarpone domácí výroba recept na výrobky z kozího mléka

Suroviny: mléko, máslo, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Mascarpone z mléka - výroba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J2Yy