Škvařené sádlo od babičky F.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 37 896 kJ / 9 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,47 g |
Tuky | 992,24 g |
Vláknina | 4,87 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,91 g |
Sacharidy | 8,08 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2015 15:13
casino: hurá, paní C. má rozum - taky nakupuje v DM
13. 1. 2015 14:37
Po vyškvaření odeberu větší množství sádla a zbylé se škvarečky osolím a přidám trchu mléka. Nechám vydusit. Škvarečky jsou měkké, ale křupavé.
13. 1. 2015 11:20
Dajda:
"MASOX" píši jako synonymum toho oného produktu...
Já MSG v jídle neřeším..., ale paní casinová mě zásobuje jakousi zn. ALNATURA...
"MASOX" píši jako synonymum toho oného produktu...
Já MSG v jídle neřeším..., ale paní casinová mě zásobuje jakousi zn. ALNATURA...
13. 1. 2015 11:03
casino: Taky sem tam výjimečně přihodím kostičku nikoliv však masoxu, ale snažím se koupit kvalitnější bujón v kostce bez glutamátů (ty mrchy jsou však bohužel i tam).
13. 1. 2015 10:30
Dajda:
No, já se s masoxem potkal až když jsem "uhnal" (jak ona říká jednu roštěnku, tak u nich v rodině. Pravda, už je taky bába, ale moje babička ani prababička mých vnoučat nemasoxovaly... Asi to s masoxem je jako se vším: někdo má rád vdolky a někdo masox
(podotýkám, že masox používám. Ne hodně, ale rád)
No, já se s masoxem potkal až když jsem "uhnal" (jak ona říká jednu roštěnku, tak u nich v rodině. Pravda, už je taky bába, ale moje babička ani prababička mých vnoučat nemasoxovaly... Asi to s masoxem je jako se vším: někdo má rád vdolky a někdo masox
(podotýkám, že masox používám. Ne hodně, ale rád)
13. 1. 2015 09:10
Když se někdy v 60. letech objevil masox, měla generace našich babiček nebo maminek pocit, že ho musí přidat všude, především do vývarů, aby měly tu správnou masovou chuť. Vůbec mě nepřekvapuje, že skončil také v sádle, kam dle mého názoru naprosto nepatří. Tenhle recept určitě pochází z té doby.
13. 1. 2015 00:30
hosta:
"opovržení"?
Ba ne! Nic lidského mi není cizí
Ujíždím třeba na tvarůžcích s marmeládou Pravda, ta zavařenina musí být rybízová...
"opovržení"?
Ba ne! Nic lidského mi není cizí
Ujíždím třeba na tvarůžcích s marmeládou Pravda, ta zavařenina musí být rybízová...
13. 1. 2015 00:23
casino: tak jsi mne z větší poloviny přesvědčil, že masox do rozpáleného sádla opravdu dávat nebudu. Nikoliv ale z principu odmítání masoxu jako takového, protože - POZOR, teď si vysloužím asi hluboké opovržení - mně od dětství chleba se sádlem a cibulí chutnal pocákaný Magim
13. 1. 2015 00:23
Navir:
Hihi, tak to je smůla... Vy mě nemusíte, ale já vás žeru
Hihi, tak to je smůla... Vy mě nemusíte, ale já vás žeru
12. 1. 2015 23:26
Vyzkouším, líbí se mi to
12. 1. 2015 22:54
yanull: Jani, jak známe naše milé Casino, tak je to míněno stopro jako fór, páč, ač ho nemusím, jeho češtin je vemli dobrý ale rozesmálas mě ... no, jako vždy No, ale když už jsem pod receptem a jeho komentáři, aby nebylo řečeno, že se nevyjadřuji k receptu, tak do sádla při škvaření přidáváme pouze trochu mléka, pro zabarvení škvarků, jinak je škoda chuti. Kmín a cibuli si můžu kdykoliv na sádlo hotové přidat. Ale nic proti ničemu, někdo to rád horké... někdo slané a jiný cibulové Každý podle své chuti
12. 1. 2015 21:54
casino: Jestli oslovení kolezi je myšleno vážně, tak to mě děsí více než ten masox
12. 1. 2015 20:14
alena:
Vážení kolezi, či spíše kolegyně
Položme se na otázku, co je to masox?
Ano, z větší poloviny sůl, trocha bílkovin, zeleniny a éééček a asi i trochu vody, pokud kostka není suchá jak pepř a tvrdá jako beton.
V čempak se masox tak asi rozpouští?
Správně! Ve vodě!
Rozpouští se sůl v tuku?
Možná, ale prachbídně.
Co dělají bílkoviny ve vroucím sádle?
No..., pálí se, že
****
Jsem dnes vařil guláš..., tak ještě před cibulí jsem do vřelého sádla rozdrobil kostičku masoxu...
Trošku to zasyčelo, zabublalo, vyvalily se páry zdola a v sádle se začaly roztahovat cucky čehosi hnědého a začínalo to černat! Na víc jsem nečekal, hrkl do kastrolu cibuli a míchal a míchal…
Už dlóóóuho u nás neměl gulášek takovou barvičku…, pokud vůbec kdy
Komu se rcp líbí, ať uvaří...
…a komu se rcp nelíbí ať nevaří
Vážení kolezi, či spíše kolegyně
Položme se na otázku, co je to masox?
Ano, z větší poloviny sůl, trocha bílkovin, zeleniny a éééček a asi i trochu vody, pokud kostka není suchá jak pepř a tvrdá jako beton.
V čempak se masox tak asi rozpouští?
Správně! Ve vodě!
Rozpouští se sůl v tuku?
Možná, ale prachbídně.
Co dělají bílkoviny ve vroucím sádle?
No..., pálí se, že
****
Jsem dnes vařil guláš..., tak ještě před cibulí jsem do vřelého sádla rozdrobil kostičku masoxu...
Trošku to zasyčelo, zabublalo, vyvalily se páry zdola a v sádle se začaly roztahovat cucky čehosi hnědého a začínalo to černat! Na víc jsem nečekal, hrkl do kastrolu cibuli a míchal a míchal…
Už dlóóóuho u nás neměl gulášek takovou barvičku…, pokud vůbec kdy
Komu se rcp líbí, ať uvaří...
…a komu se rcp nelíbí ať nevaří
12. 1. 2015 17:18
příšernost. to nemůže žádná babička vařit.
12. 1. 2015 15:15
Už jsem dlouho nereagovala na žádný recept i když jsou tu občas pěkný koniny, ale když to někomu chutná. Proti gustu žádný dišputát, že. Tak si nedovedu ale vůbec představit, že bych dala do škvařeného sádla takové pochutiny. Nejvíc si pochutnám na správně vyškvařeném sádle, mňam, jdu si namazat, ještě tady trochu mám a představte si bez kostky, soli a kmínu. Sůl si posolím navrch a kmín třeba taky a ještě i třeba cibuli, ale kostku neeee.www.toprecepty.cz
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Pizza z domácí pekárny
Janasmo uvařila před 42 minutami
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 1 hodinou
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 1 hodinou
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 2 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 3 hodinami
Krůtí prsa na bazalce a paprice
poirotka uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo
Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek
Škvařené sádlo od babičky F.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDJ6
56 názorů